KOMPAKTNÍ FOTOAPARÁTY

Proč je fotoaparát PowerShot G7 X Mark III ten nejlepší kompaktní fotoaparát od společnosti Canon pro vytváření kreativního obsahu?

Zjistěte, jak můžete díky tomuto kapesnímu fotoaparátu s rozlišením 4K určenému pro streamování zažehnout jiskřičku kreativity a proč se perfektně hodí pro váš každodenní život.
Žena nastavuje fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III vedle notebooku, aby mohla natáčet lekci jógy v obývacím pokoji.

Ať už rádi vytváříte jakýkoli obsah, pro sebevyjádření potřebujete nástroje, které vám pomohou zažehnout jiskřičku kreativity a obohatit váš každodenní život. Kompaktní fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III nabízí záznam videa v rozlišení 4K, 20,1MP snímač a výklopnou dotykovou obrazovku. Představuje tedy dokonalého společníka pro vaši kreativitu.

Ať už jste vloger, instruktor jógy, pracovník v kanceláři, rodič, nebo hudebník, můžete tento kapesní fotoaparát používat jako webovou kameru pro videohovory, bezdrátové živé streamování, nahrávání venkovních dobrodružství, každodenní nahrávání vlogů a pořizování snímků z dovolené. S přenosným fotoaparátem Canon PowerShot G7 X Mark III můžete zachytit a sdílet okamžiky, na kterých vám záleží, a to díky výbavě, jako je praktický 24mm širokoúhlý objektiv, objektiv s 4,2× zoomem, systém pokročilé stabilizace obrazu pro ostré snímky a vestavěná, snadno použitelná intuitivní technologie.

Tři tvůrci mediálního obsahu – instruktorka jógy online a influencerka na sociálních sítích Sarah Malcolmová, vlogerka a odbornice na výstřižková alba Mei-Ying Chowová a kameraman a fotograf Jamie James – se s vámi podělí o své zkušenosti s tímto fotoaparátem. Poví vám, jak jim pomohl prosadit jejich práci, život i umění na internetu.

Mei-Ying Chowová

Vloguje své umělecké výtvory

Fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III na desce stolu spolu s fototiskárnou SELPHY Square QX10 a výstřižkovým albem.

Mei-Ying Chowová, která má na YouTube 90 000 odběratelů, je studentkou posledního ročníku ekonomiky na londýnské univerzitě King's College London. Mei je odbornice na výstřižková alba. Za posledních sedm let vybudovala svou vlastní značku díky každodennímu postování vlogů na sociálních sítích. K dokumentaci svého studentského života i své umělecké tvorby používá fotoaparát PowerShot G7 X Mark III.

„V posledních pěti nebo šesti letech jsem se na svém kanálu věnovala tvorbě výstřižkových alb, přičemž jsem si vždycky vedla deník,“ vzpomíná Mei-Ying. „Moje sestra měla v roce 2018 promoce, a tak jsem pro ni vytvořila vlastní webovou stránku. Moje promoce byla odložena a letos se konat nebude. Proto jsem se rozhodla, že se budu maximálně věnovat té její.“

Fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III, umístěný na stativu, míří dolů a snímá ženu, která na posteli sestavuje stránku do výstřižkového alba.

Mei-Ying zaznamenávala svoji tvorbu výstřižkového alba pomocí snímků pořízených shora i záběrů zblízka, které pořídila díky fotoaparátu G7 X Mark III. Snímky pak zkombinovala s nádhernými výtisky z fototiskárny SELPHY Square QX10, které vytiskla prostřednictvím smartphonu.

Žena s fotoaparátem Canon PowerShot G7 X Mark III pořizuje snímek výstřižkového alba shora.

Vlogerka Mei-Ying Chowová ráda fotografuje z ruky. Proto byla nadšená ze stabilizace obrazu, kterou fotoaparát G7 X Mark III nabízí.

„Díky dotykové obrazovce fotoaparátu G7 X Mark III je natáčení zblízka ještě jednodušší. Automatické zaostřování je po stisknutí tlačítka opravdu rychlé, a navíc je snadné držet tlačítko stisknuté,“ konstatuje Mei-Ying. Také si nemůže vynachválit grip s funkcí stativu HG-100TBR, protože jí usnadňuje natáčení v jejím malém studentském bytě. Grip s funkcí stativu je plně bezdrátový a je dodáván s odnímatelným dálkovým ovladačem Bluetooth BR-E1, díky kterému se snadno používá úplně kdekoli.

„Moje studentské ubytování je opravdu malinké, proto na gripu s funkcí stativu HG-100TBR oceňuji jeho malou výšku, díky které výšce se grip krásně vejde do mého pokoje. Proto dávám přednost malému stativu, který má tu správnou výšku,“ vysvětluje.

Mei-Ying také potřebuje čistý zvuk, aby mohla natáčet videa online. Čistý zvuk spolu se zvukovými efekty zlepšuje celkový zážitek z kurzů na jejím kanálu, kde se zabývá tvorbou výstřižkových alb. Lehký stereofonní mikrofon Canon DM-E100 připojuje přímo k fotoaparátu, aby mohla nahrávat stereofonní zvuk.

Mei-Ying vysvětluje, že když jej zkombinujete s externím mikrofonem, tak „kvalita zvuku z fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III je o poznání lepší než kvalita zvuku z vestavěného mikrofonu digitální zrcadlovky. Zvuk z mikrofonu je opravdu ostrý. Mám ráda různé úrovně, kterými disponuje. Díky nim můžete při poslouchání mých videí slyšet stříhání nůžek a různé další zvuky. Zvuk jednoduše zaměstná všechny vaše smysly. Při poslouchání hudby se snažím neztlumovat ostatní zvuky, protože poslech mi potom přijde více vzrušující.“

Nejnovější aktualizace firmwaru vytvořila z fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III ideálního společníka pro vlogery, jako je Mei Ying, a to díky novému samostatnému režimu pro vlogování.

Sarah Malcolmová

Živé streamování jógy z jejího obývacího pokoje

Žena nastavuje fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III vedle notebooku, aby mohla streamovat lekce jógy.

Tvůrci s více než 1 000 odběrateli, jako je Sarah, mohou s fotoaparátem Canon PowerShot G7 X Mark III streamovat videa přímo ve službě YouTube.

Mladá žena ve světlém tričku cvičí jógu v obývacím pokoji a natáčí se na fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III.

„Fotoaparát PowerShot G7 X Mark III disponuje funkcí sledování obličeje, která je velice užitečná, protože díky ní zůstávám zaostřená během lekcí,“ vysvětluje instruktorka jógy online Sarah Malcolmová.

Sarah Malcolmová, londýnská instruktorka jógy online a influencerka na sociálních médiích, kvůli pandemii Covid-19 vyučuje jógu živě přes internet prostřednictvím platformy Zoom®. Pro výuku studentů potřebuje jednoduchý systém.

„Na začátku roku 2020 jsem výuku naživo vyměnila za výuku online. Veškerá práce, kterou jsem vykonávala ve studiu, byla zrušena prakticky přes noc,“ říká Sarah. „Nicméně změna se nakonec ukázala být velmi užitečná. Nějakým způsobem se mi podařilo udržovat se svými studenty ještě větší kontakt než předtím.“ Nejlepší na tomhle všem je jednoduchost.

Sarah používá k natáčení lekcí jógy fotoaparát G7 X Mark III, který nabízí stereofonní mikrofon DM-E100 pro vysoce kvalitní zvuk, napájecí adaptér PD-E1 pro kontinuální snímání a grip s funkcí stativu HG-100TBR pro stabilitu. Podle Sarah tato sada lehce překoná kvalitu nahrávání, kterou poskytuje mobilní telefon nebo notebook. V případě potřeby nabízí fotoaparát G7 X Mark III uživatelům také možnost zachytit čistý výstup z rozhraní HDMI v rozlišení 4K.

„Když jsem fotoaparát nastavovala pro nahrávání svých online lekcí, nemohla jsem uvěřit, jak obrovský to byl rozdíl,“ podotýká Sarah. „Fotoaparát G7 X Mark III je lehký, snadno se používá a má mnohem širší zorné pole než kamera v notebooku. Díky tomu moji studenti vidí více. Je velmi užitečné vidět kompozici na vyklápěcí dotykové LCD obrazovce, která disponuje náklonem 180 stupňů. Díky tomu mám přehled, kde v záběru se nacházím.“

Mladá žena v šedém svetříku fotografuje shora ovocný koktejl a zpěněné kafe.

Sarah byla velmi ohromena kvalitou obrazu fotoaparátu Canon PowerShot G7 X Mark III vybaveného 20,1MP snímačem.

Snímek ovocného koktejlu, zpěněného kafe a plátku pomeranče na kuchyňském prkénku, pořízený shora.

Sarah mimo jiné spolupořádá podcast Kitchen Club, který se zabývá potravinami a zdravým životním stylem. Pokud zrovna neučí po internetu, tak často sdílí snímky výživných pokrmů a nápojů se zástupem svých 17 500 sledujících fanoušků na Instagramu. K pořízení jasných a ostrých snímků využívá fotoaparát G7 X Mark III se světelností f/1,8–2,8. Pořízeno fotoaparátem Canon PowerShot G7 X Mark III s nastavením 24 mm, 1/125 s, f/1,8 a ISO 125. © Sarah Malcolmová

Fotoaparát můžete použít také jako webovou kameru. Stáhněte si software Canon EOS Webcam Utility, který funguje s většinou aplikací určených pro videokonference a streamování. Díky tomu se tento software dokonale hodí pro instruktory jógy, ale i jejich kolegy z fitness, kteří nabízejí platformy s členstvím online.

Fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III disponuje vylepšenou indikací nahrávání v podobě červeného ohraničení rámečku, takže se vždy můžete snadno přesvědčit, že skutečně natáčíte. A se zdokonalenými možnostmi automatického zaostřování fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III si mohou být tvůrci, jako je Sarah, jistí, že budou vždy během natáčení v ostrém záběru.

Jamie James

Uvědomělé vlogování v přírodě

Muž medituje blízko útesu a natáčí se při tom fotoaparátem Canon PowerShot G7 X Mark III. V pozadí můžete vidět oceán.

Všestranné a kvalitní vybavení je zásadní i pro Jamieho Jamese, který díky němu vytváří obsah. Jamie byl posledních šest let kameramanem a fotografem na plný úvazek a specializuje se na vytváření venkovního obsahu pro značky jako Vans nebo The North Face.

Jamie podrobil svůj fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III zkoušce při pořizování videí a fotografií ve volné přírodě. Když byl Jamie na útesech Jurského pobřeží, tak se mu pro dramatické zachycení tohoto prostředí hodily funkce fotoaparátu jako vysoká snímková frekvence (až 120 snímků za sekundu) nebo objektiv se světelností f/1,8–2,8, 4,2× zoomem a ohniskovou vzdáleností 24–100 mm. S tím se pojí také další funkce fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III – stabilizace obrazu v rozsahu 4 EV, která umožňuje zachytit snímky při delších časech závěrky, aniž by rozhýbání fotoaparátu představovalo problém.

Díky nejnovější aktualizaci firmwaru přichází fotoaparát PowerShot G7 X Mark III s vylepšenou optickou stabilizací obrazu, jež vám umožní bezproblémové fotografování. Dále je fotoaparát vybaven funkcí automatické expozice s prioritou obličeje, která vám ulehčí zachycení lidí v pohybu.

Muž v podřepu na pláži pořizuje fotoaparátem Canon PowerShot G7 X Mark III snímek plynového táboráku.

Jamie James je kameraman a fotograf, který příliš neplánuje kompozici svých snímků, a je proto nadšený z všestrannosti, kterou fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III nabízí.

Mořská pěna šplouchá na písčitém pobřeží za soumraku.

„Můj tvůrčí postup znamená prozkoumávat a fotografovat vše, co vypadá úžasně,“ říká. „Je to prostě o tom jít ven, počkat, co se přihodí, a zachytit daný okamžik.“ Pořízeno fotoaparátem Canon PowerShot G7 X Mark III s nastavením 100,8 mm, 1/200 s, f/2,8 a ISO 160. © Jamie James

„Nahrál jsem sám sebe, jak si dělám kafe a protahuji se, protože jsem se chtěl s ostatními podělit o kousek svého života a ukázat, jak je důležité trávit čas v přírodě sám se sebou a jak moc to může být uklidňující,“ vysvětluje. „Všestrannost tohoto objektivu je ohromující. Můžete s ním zachytit širokou krajinu i bližší předměty. Přiblížení na konkrétní věc je neuvěřitelné.“

„Když se vydáte na dlouhá dobrodružství, tak velikost znamená vše. Je to úžasný pocit, když můžu strčit fotoaparát do kapsy, kdykoli ho vytáhnout a pořizovat snímky ve formátu RAW, místo abych se pracně hrabal v batohu a zmeškal tak ideální moment,“ říká Jamie.

Nejnovější aktualizace firmwaru přinesla fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III také funkci ohraničení rámečku při používání různých poměrů stran, což vám ulehčí fotografování pro různé platformy a výběr možností tisku. Dokonce můžete mít na displeji i ikonu Instagramu, která vám zaručí, že nahrávané video bude vhodné ke zveřejnění na sociálních sítích.

Volbou pruhovaných vzorů ve fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III si můžete vyznačit zóny expozice vyhnout se tak přeexponovaným snímkům.

Muž vyndává z kapsy fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III.

Jamie pro svá dobrodružství v přírodě potřebuje vybavení, které je dostatečně kompaktní a lehké, aby si ho mohl brát s sebou na odlehlejší místa. Fotoaparát G7 X Mark III nabízí výkon pro profesionální kameramany a fotografy a zároveň se pohodlně vejde do kapsy.

Možnost používat špičkovou webkameru pro videohovory je pro tvůrce, jako je Jamie, také důležitá, neboť jeho odběratelé uvidí, že je jeho práce kvalitní. Fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III to dokáže díky připojení prostřednictvím USB.

„Jako kameraman a fotograf chci udělat dobrý dojem. Pokud se připojím k hovoru přes platformu Zoom® a nastavím scénu tak, aby disponovala opravdovou filmovou kvalitou a pěknou hloubkou ostrosti, potom klienti pochopí, co získají, když se mnou budou spolupracovat.“

Napsala Lorna Dockerillová

Související produkty

Související články

  • VIDEO

    Tipy pro vylepšení vašich videí na sociální sítě

    Čtyři autoři diskutují o tom, čím se vyznačuje skvělý obsah a jak vyniknout online.

  • VLOGGING

    Jak se stát vlogerem

    Pusťte se do toho a vytvářejte kvalitní vlogy s našimi tipy pro začínající vlogery.

  • FOTOGRAFIE

    Fotoaparát EOS R50 vs. EOS R10

    Porovnáváme klíčové funkce a design dvou fotoaparátů APS-C se systémem EOS R.

  • VLOGGING

    Seznamte se s kamerou PowerShot V10

    Zjistěte, proč je malá vlogovací kamera Canon s rozlišením 4K dokonalou a všestrannou startovací sadou.