Odhalte svůj tvůrčí potenciál s novou zrcadlovkou EOS 80D a objektivem EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM

Praha, Česká republika, 18. února 2016 – Společnost Canon uvádí svoji novou digitální zrcadlovku – výkonný a plně vybavený fotoaparát EOS 80D, který nabízí vše, co uživatelé potřebují pro zdokonalení svých fotografických a filmových dovedností. Canon EOS 80D je vysoce přizpůsobitelná digitální zrcadlovka, která snímky pořizuje mimořádnou rychlostí a snadno se používá. Nový model je tak ideální pro pokročilé uživatele, kteří rádi experimentují s různými žánry a styly. Fotoaparát v sobě kombinuje špičkové technologie pro zpracování obrazu, včetně nového snímače CMOS s rozlišením 24,2 megapixelů a obrazového procesoru DIGIC 6 s novým systémem automatického zaostřování se 45 křížovými body a s rychlostí fotografování 7 snímků za sekundu. Canon EOS 80D je tedy ideálním fotoaparátem pro vytváření pozoruhodných fotografií i filmů v rozlišení Full HD.

EOS 80D EF-S 18-55mm IS STM FSL.jpg

EOS 80D

Power_Zoom_Adapter_PZ-E1 EF-S_18-135mm_f3.5-5.6_IS_USM FSL.jpg

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM and Power Zoom Adapter PZ-E1

Canon představil i nový univerzální objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM s technologií pohonu Nano USM a volitelný adaptér Power Zoom Adapter PZ-E1, který umožňuje plynulé ovládání zoomu při natáčení filmů i vzdálené řízení prostřednictvím Wi-Fi¹.

Excelentní ve všech oblastech fotografování i natáčení filmů
Canon EOS 80D je mimořádně pohotový přístroj, který vyniká při zachycení opravdu čehokoli – od sportovních událostí přes divokou přírodu až po akční záběry. To vše s výjimečnou mírou podrobnosti i u velmi složitých detailů. Nový snímač přináší ohromující čistotu obrazu i maximální volnost pro jeho oříznutí. Fotoaparát EOS 80D využívá nový systém automatického zaostřování se 45 body – všechny jsou křížové – a díky rychlosti kontinuálního snímání 7 snímků za sekundu umožňuje jakoukoli akci doslova zmrazit, a to s naprosto dokonalou přesností. Uživatelé mohou jak pro co nejpřesnější zaostření, tak i při sledování rozsáhlé oblasti pracovat s každým bodem automatického zaostřování zcela samostatně, nebo z nich vytvářet skupiny. Bez ohledu na pozici objektu v záběru tak nová digitální zrcadlovka umožňuje mnohem větší kontrolu nad kompozicí. Hned 27 bodů automatického zaostřování je přitom plně funkčních i při použití objektivů se třídou světelnosti f/8 – menší clona tak nebrání přesnému zaostření ani v těch nejsložitějších podmínkách.

Nový fotoaparát je navržený pro pořizování snímků v různorodých světelných podmínkách – rozsah hodnot citlivosti ISO je 100 až 16 000 s možností rozšíření horní hranice na 25 600 a systém automatického zaostřování je funkční i za měsíčního svitu, tedy při -3 EV. Měřící snímač RGB+IR s 7 560 pixely využívá jak viditelné, tak i infračervené spektrum a umožňuje tak velmi přesnou expozici. Součástí EOS 80D je i technologie detekce blikání, která zajišťuje konzistentní expozici i během snímání při mihotavém osvětlení. Se snížením výskytu teplejších tónů pomáhá i novinka v podobě priority bílé barvy.

Fotoaparát, který se přizpůsobí uživateli
Canon EOS 80D je perfektně propracovaný kousek a nabízí fotografům vše, co potřebují. Díky instinktivnímu designu s vhodně umístěnými ovládacími prvky mají uživatelé okamžitý přístup k nejpoužívanějším režimům i nastavením a mohou tak ovládání fotoaparátu přizpůsobit svému vlastnímu stylu snímání.

Inteligentní hledáček zobrazuje 100 procent záběru i informace o aktuálních nastaveních. Uživatelé navíc mohou rychle přepnout do režimu živého náhledu, který vše potřebné zobrazuje na dotykovém otočném displeji Clear View LCD II s úhlopříčkou 7,7 cm (3,0 ”). Tento displej je ideální jak pro natáčení v pohybu, tak i pro rychlý přístup k funkcím fotoaparátu.

Kameramanem podle svých představ
Nový fotoaparát je díky podpoře rozlišení Full HD maximálně flexibilní jak při vytváření obsahu pro video blogy, tak i při natáčení filmů ve stylu produkce profesionálních filmařů. Za snadnou použitelností a vysokou přesností automatického zaostřování i průběžného zaostřování se sledováním stojí jedinečná technologie Canon CMOS AF s dvojitými pixely. Uživatelé navíc mohou rychlost zaostřování i citlivost sledování snadno přizpůsobovat a ovlivňovat systém automatického zaostřování tak, aby maximálně odpovídal jejich vlastnímu filmovému stylu.

Pokročilí kameramani mají jistotu, že jejich záběry budou mít vždy profesionální kvalitu, a to díky kombinaci snímkovací frekvence 60p a formátu MP4, ideální pro zpomalení akce při zachování možností zaostřování. Součástí zrcadlovky EOS 80D jsou navíc vstupy pro sluchátka i mikrofon, které během natáčení umožňují plnou kontrolu nad záznamem zvuku.

Snadné připojení, vzdálené ovládání i sdílení výstupů
Nový EOS 80D přináší uživatelům dostatečnou tvůrčí svobodu s pomocí dálkového snímání prostřednictvím aplikace Canon Camera Connect, která je dostupná pro kompatibilní chytré telefony a tablety. Vestavěná podpora Wi-Fi a NFC umožňuje snadné připojení k chytrému zařízení i přenos fotografií ve formátu JPEG s plným rozlišením. K nové zrcadlovce se navíc uživatelé mohou připojit z osobního počítače i bez použití domácího Wi-Fi routeru a pomocí zařízení Canon Connect Station CS100 rychle a snadno ukládat, prohlížet i sdílet své fotografie a filmy z jednoho místa.

Úchvatné fotografie i filmy díky objektivu EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM a adaptéru PZ-E1
Společnost Canon vyvinula nový objektiv EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM tak, aby maximálně podpořil univerzálnost zrcadlovky EOS 80D. Novinka proto dostala do vínku vysoce výkonné automatické zaostřování pro natáčení filmů i pořizování fotografií a takový rozsah ohniskových vzdáleností, který umožňuje pomocí jednoho jediného objektivu zachytit širokoúhlé scény i vzdálené objekty. Model EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM je prvním objektivem značky Canon, který pro zaostřování využívá technologii Nano USM. Tato technologie se může pochlubit plynulým a tichým automatickým zaostřováním pro natáčení filmů a špičkovou rychlostí, která je důležitá při pořizování fotografií. Spolu s objektivem uvádí Canon i speciální příslušenství – kompaktní a lehký Power Zoom Adaoetr PZ-E1, který při natáčení filmů umožňuje plynule ovládat zoom konečky prstů nebo bezdrátově pomocí Wi-Fi². Nový adaptér je tak ideální pro vytváření dokumentárních záběrů v profesionální kvalitě.

Klíčové vlastnosti fotoaparátu EOS 80D:

• Rychlá digitální zrcadlovka, která umožňuje zachytit jakoukoli akci
  • Ohromující kvalita fotografií i filmů při snímání v široké škále podmínek
  • Vše potřebné pro zdokonalení fotografického umu
  • Perfektní přístroj pro natáčení filmů
  • Snadné propojení s dalšími zařízeními, snímání a sdílení fotografií i filmů

Klíčové vlastnosti objektivu EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM:

• Univerzální rozsah ohniskových vzdáleností pro každou kompozici
  • Technologie pohonu Nano USM pro rychlé automatické zaostřování při pořizování fotografií a pro plynulé a tiché zaostřování při natáčení filmů
  • Naprosto ostré fotografie díky 4krokovému optickému stabilizátoru obrazu
  • Díky dynamické stabilizaci obrazu velmi stabilní a ostrá videa
  • Kompaktní, vysoce výkonný objektiv s volitelným adaptérem PZ-E1

Klíčové vlastnosti adaptéru Power Zoom Adapter PZ-E1:

• Kompaktní a přenositelný adaptér pro ovládání zoomu
  • Naprosto plynulý zoom pro natáčení filmů³
  • Adaptér ideální pro akční zpravodajství i dokumentární tvorbu
  • Vzdálené bezdrátové ovládání zoomu pomocí aplikace Canon Camera Connect⁴
  • Snadné nastavení rychlosti zoomu pro optimální ovládání

¹ Při použití s kompatibilními zařízeními, další informace jsou k dispozici v technické specifikaci
² Při použití s kompatibilními zařízeními, další informace jsou k dispozici v technické specifikaci
³ Při použití s kompatibilními objektivy, fotoaparáty a chytrými zařízeními, další informace jsou k dispozici v technické specifikaci
⁴Při použití s kompatibilními objektivy, fotoaparáty a chytrými zařízeními, další informace jsou k dispozici v technické specifikaci

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.