Canon je již 13 let v řadě jedničkou na celosvětovém trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy

Praha, Česká republika, 29. března 2016 – Společnost Canon Inc. s potěšením oznamuje, že je již fantastických 13 let jedničkou na trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy, kam vedle digitálních zrcadlovek patří i kompaktní systémové přístroje¹.

EOS 5DS.jpg

EOS 5DS

Jedním z velmi důležitých okamžiků v historii společnosti Canon bylo uvedení zrcadlovky EOS 300D v roce 2003. Díky kombinaci příznivé ceny a kompaktního lehkého designu se tento průlomový model stal celosvětově nejprodávanější digitální zrcadlovkou a připravil značce Canon půdu pro získání dominantního postavení v této kategorii fotoaparátů. Od té doby přišel Canon s mnoha špičkovými produkty jak pro profesionální fotografy, tak i pro amatérské uživatele. Mezi významná rozšíření produktového portfolia značky Canon patří například ikonická série EOS 5D, která již svým prvním modelem EOS 5D s full-frame snímačem podporujícím záznam videa vydláždila cestu v oblasti využití digitálních zrcadlovek pro pořizování filmových záběrů.

Systém EOS určuje směr i hranice možností
Během roku 2015 uvedl Canon hned několik zajímavých modelů produktové řady EOS, včetně digitálních zrcadlovek EOS 5DS a EOS 5DS R, které se mohou pochlubit největším počtem pixelů na světě² – rozlišením 50,6 megapixelů. Důležitým přírůstkem do rodiny EOS byl také systémový fotoaparát EOS M3. V rozšiřování produktové řady EOS pokračuje Canon i v roce 2016, mimo jiné i nedávným uvedením své nové vlajkové lodi – profesionální digitální zrcadlovky EOS-1D X Mark II, která umožňuje kontinuální snímání s rychlostí 14 snímků za sekundu. V průběhu minulého měsíce přišel Canon také s novou univerzální zrcadlovkou pro pokročilé uživatele – modelem EOS 80D, který v sobě spojuje velmi vysokou kvalitu výstupů i rychlé a velmi přesné snímání.

Fotoaparáty se systémem EOS pak doplňuje i rozsáhlá produktová řada objektivů EF, u které Canon v červnu 2015 překonal hranici 110 miliónů vyrobených kusů a do které aktuálně patří celkem 98 modelů³.

Prostřednictvím neustálého zdokonalování a rozšiřování rozmanitého portfolia bude Canon i nadále pokračovat ve zpřístupňování špičkových produktů, které naplní měnící se tvůrčí požadavky široké škály uživatelů a budou i nadále formovat trh a posilovat pozici značky Canon coby průkopníka v oblasti zobrazovacích technologií.

¹ Dle průzkumu společnosti Canon.
² Mezi digitálními jednookými zrcadlovkami s full-frame 35 mm snímači, a to k 29. březnu 2016, dle průzkumu společnosti Canon.
³ Včetně filmových objektivů, a to k únoru 2016.

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.