Canon je již 13 let v řadě jedničkou na celosvětovém trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy

Praha, Česká republika, 29. března 2016 – Společnost Canon Inc. s potěšením oznamuje, že je již fantastických 13 let jedničkou na trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy, kam vedle digitálních zrcadlovek patří i kompaktní systémové přístroje¹.

EOS 5DS.jpg

EOS 5DS

Jedním z velmi důležitých okamžiků v historii společnosti Canon bylo uvedení zrcadlovky EOS 300D v roce 2003. Díky kombinaci příznivé ceny a kompaktního lehkého designu se tento průlomový model stal celosvětově nejprodávanější digitální zrcadlovkou a připravil značce Canon půdu pro získání dominantního postavení v této kategorii fotoaparátů. Od té doby přišel Canon s mnoha špičkovými produkty jak pro profesionální fotografy, tak i pro amatérské uživatele. Mezi významná rozšíření produktového portfolia značky Canon patří například ikonická série EOS 5D, která již svým prvním modelem EOS 5D s full-frame snímačem podporujícím záznam videa vydláždila cestu v oblasti využití digitálních zrcadlovek pro pořizování filmových záběrů.

Systém EOS určuje směr i hranice možností
Během roku 2015 uvedl Canon hned několik zajímavých modelů produktové řady EOS, včetně digitálních zrcadlovek EOS 5DS a EOS 5DS R, které se mohou pochlubit největším počtem pixelů na světě² – rozlišením 50,6 megapixelů. Důležitým přírůstkem do rodiny EOS byl také systémový fotoaparát EOS M3. V rozšiřování produktové řady EOS pokračuje Canon i v roce 2016, mimo jiné i nedávným uvedením své nové vlajkové lodi – profesionální digitální zrcadlovky EOS-1D X Mark II, která umožňuje kontinuální snímání s rychlostí 14 snímků za sekundu. V průběhu minulého měsíce přišel Canon také s novou univerzální zrcadlovkou pro pokročilé uživatele – modelem EOS 80D, který v sobě spojuje velmi vysokou kvalitu výstupů i rychlé a velmi přesné snímání.

Fotoaparáty se systémem EOS pak doplňuje i rozsáhlá produktová řada objektivů EF, u které Canon v červnu 2015 překonal hranici 110 miliónů vyrobených kusů a do které aktuálně patří celkem 98 modelů³.

Prostřednictvím neustálého zdokonalování a rozšiřování rozmanitého portfolia bude Canon i nadále pokračovat ve zpřístupňování špičkových produktů, které naplní měnící se tvůrčí požadavky široké škály uživatelů a budou i nadále formovat trh a posilovat pozici značky Canon coby průkopníka v oblasti zobrazovacích technologií.

¹ Dle průzkumu společnosti Canon.
² Mezi digitálními jednookými zrcadlovkami s full-frame 35 mm snímači, a to k 29. březnu 2016, dle průzkumu společnosti Canon.
³ Včetně filmových objektivů, a to k únoru 2016.

Oživte své vzpomínky s novými domácími tiskárnami Canon

PRAHA, 5. prosince 2017 – Canon představuje dvě nové tiskárny z produktové řady PIXMA – modely TS205 a TS305. Obě tiskárny jsou ideální pro domácí uživatele a studenty, kteří ocení jak malé rozměry, vysokou kvalitu tisku, širokou konektivitu a funkční možnosti, tak i nízkou pořizovací cenu.