Canon EOS 1300D – osobité fotografování a okamžité sdílení

Praha, Česká republika, 10. března 2016 – Společnost Canon uvádí novou digitální zrcadlovku systému EOS pro začátečníky – EOS 1300D. Novinka je ideální pro vstup do fotografického světa digitálních zrcadlovek. Vedle řady vylepšených funkcí pro jednodušší pořizování působivých kreativních fotografií i filmů se EOS 1300D může pochlubit také Wi-Fi konektivitou a podporou NFC. Tedy technologiemi, díky kterým je sdílení snímků snadnější než kdykoli dříve. Uživatelé ocení i snímač s rozlišením 18 megapixelů a citlivé ovládání – v zrcadlovce EOS 1300D získávají ideální fotoaparát pro tvorbu snímků s jedinečným podáním i atmosférou a s možností jejich okamžitého sdílení. Doporučená prodejní cena novinky je 9 290 Kč a prodej bude zahájen 1. dubna 2016.

EOS 1300D EF-S18-55 IS II FSL.jpg

Kvalita v každém záběru
Základem digitální zrcadlovky EOS 1300D je obrazový procesor Canon DIGIC 4+ a velký snímač CMOS typu APS-C s 18 megapixelovým rozlišením. Uživatelé tak mohou u jakékoli scény zaznamenat i velmi složité detaily a barevnou různorodost. Výsledkem jsou snímky, které jejich autorům umožní vystoupit z davu běžných fotografů. Díky svým předpokladům pro práci s malou hloubkou ostrosti je Canon EOS 1300D ideální zrcadlovkou pro pořizování fotografií, na kterých osoby a předměty vystupují z rozostřeného pozadí. Fotoaparát usnadňuje vytváření originálních snímků – od blízkých záběrů přírody přes portréty až po městská panoramata – a to naprosto kdekoli a s možností jejich sdílení. Díky více než 80 objektivům z produktové řady EF a široké škále dostupného příslušenství je Canon EOS 1300D univerzální digitální zrcadlovkou, která naplní dnešní očekávání a nabízí dostatečnou flexibilitu pro budoucnost.

Učte se, zdokonalujte a mějte vše pod kontrolou
Fotografování pomocí digitální zrcadlovky může u začátečníků vyvolávat obavy, ale s Canon EOS 1300D zvládnou pořídit ohromující kvalitní snímky ihned po vybalení přístroje i naprostí začátečníci. Režim Scene Intelligent umí převzít plnou kontrolu nad fotoaparátem a automaticky zvolit ideální nastavení pro jakoukoli situaci. Navíc otáčením ovladače pro výběr režimů mohou uživatelé vybrat sadu nastavení optimalizovanou pro konkrétní typy objektů – k dispozici je například nový režim pro fotografování jídla. Nechybí ani citlivé automatické zaostřování prostřednictvím hledáčku, které zajišťuje udržení zaostření i v případě pohybujících se objektů a usnadňuje focení akčních scén rychlostí až tří snímků za sekundu. Dostatek zábavy v podobě tvorby jedinečných výstupů nabízí i množství kreativních filtrů, mezi které patří například efekt levného fotoaparátu nebo rybího oka.

S postupným zdokonalováním svých fotografických dovedností mohou autoři začít využívat poloautomatický režim nebo plně manuální ovládání. Díky volitelné cloně, rychlosti závěry a citlivosti ISO mezi hodnotami 100 až 6 400 – s možností rozšíření až na 12 800 – nabízí digitální zrcadlovka dostatečnou míru svobody jak pro učení, tak i pro fotografování nejoblíbenějších momentů. A to i při zhoršujících se světelných podmínkách.

Díky velkému snímači umí Canon EOS 1300D zaznamenat každičký detail ve Full HD kvalitě. Spolu s možnostmi využití malé hloubky ostrosti tak uživatelé dostávají do rukou nástroj, pomocí kterého mohou vytvářet záběry v profesionální kvalitě a svá domácí i prázdninová videa oživit filmovými prvky. Fotoaparát navíc v režimu natáčení filmů nabízí stejnou míru ručního ovládání, jako v případě fotografování. K dispozici je i režim Video Snapshot, který umí vytvořit sérii krátkých klipů a automaticky je spojit do jednoho souhrnného filmu obsahujícího příběh celého prožitého dne.

Sdílení, ukládání a znovuobjevování ztracených vzpomínek
Canon EOS 1300D se může pochlubit podporou NFC i mnoha novými možnostmi Wi-Fi připojení. Nejnovější model tak usnadňuje ukládání i sdílení snímků během cest. Díky NFC stačí pro přenos snímků vzájemný dotyk zrcadlovky a chytrého zařízení a pomocí aplikace Canon Camera Connect App mohou uživatelé fotografovat i vzdáleně. Nový fotoaparát splňuje i dnešní požadavky na bezpečné uložení vzácných vzpomínek – vestavěná Wi-Fi konektivita umožňuje přímé nahrávání snímků z fotoaparátu¹ do řady cloudových služeb včetně Canon irista a vytváření on-line galerií pro sdílení fotografií s přáteli nebo rodinou. Další možností pro snadné ukládání snímků a jejich sdílení je využití zařízení Canon Connect Station CS100, se kterým je nový EOS 1300D plně kompatibilní.

Klíčové vlastnosti fotoaparátu EOS 1300D:

• Osobité fotografie, které umožňují odlišení autora od ostatních
  • Snadné připojení a sdílení snímků po celém světě
  • Možnost odhalit fotografické i filmové tvůrčí schopnosti autorů
  • Jistota ohromujících detailů
  • Skvělá příležitost, jak zahájit fotografickou kariéru se značkou Canon

¹ Uživatelé mohou snímky nahrát přímo z fotoaparátu prostřednictvím Wi-Fi routeru

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.