Nový Wi-Fi adaptér W-E1 pro přenos snímků při práci v terénu

PRAHA, 25. srpna 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila specializovaný Wi-Fi adaptér W-E1 určený pro digitální zrcadlovky EOS 7D Mark II¹ , EOS 5DS¹ a EOS 5DS R¹. Nové příslušenství přináší uživatelům svobodu bezdrátového přenosu snímků přímo z kompatibilních digitálních zrcadlovek systému EOS² do chytrých zařízení s operačními systémy iOS a Android nebo do osobních počítačů – kdekoli a kdykoli, tedy i na cestách. Nový adaptér navíc umožňuje i dálkové fotografování, které je skvělé při snímání z jedinečných úhlů i při focení krajiny a divoké přírody.

Wi-Fi Adapter W-E1_FRT.jpg

Konektivita v kompaktním provedení
Přenositelný a velmi lehký Wi-Fi Adapter W-E1 má velikost karty typu SD a funguje ve slotu pro paměťovou kartu na kompatibilních digitálních zrcadlovkách systému EOS2, což umožňuje současné využití dvou paměťových karet.  Nový adaptér nabízí maximální pohodlí – fotografové si mohou snímky prohlížet na tabletu nebo monitoru, z chytrých zařízení je přenášet na web a přímo v terénu ukládat jejich kopie do externího úložiště.

Maximální kontrola díky dálkovému fotografování
Wi-Fi adaptér W-E1 umožňuje prostřednictvím chytrých zařízení fotografovat vzdáleně – stačí využívat aplikaci Canon Camera Connect. Dálkové fotografování je k dispozici i z osobních počítačů a počítačů Macintosh, a to pomocí nástroje EOS Utility. Maximální dosah bezdrátového signálu je v případě nového adaptéru celých 10 metrů. Díky okamžitému vzdálenému náhledu na snímanou scénu a dálkovému ovládání fotoaparátu včetně spouště, nastavení expozice a zaostřování je využití bezdrátové komunikace ideální jak při focení divoké přírody z minimální vzdálenosti, tak i při bezdrátovém fotografování ve studiu.

Standardně k modelu EOS 7D Mark II
V souladu s trvalou snahou společnosti Canon zlepšovat možnosti konektivity svých produktů bude nový Wi-Fi adaptér W-E1 od října 2016 standardní součástí dodávky digitální zrcadlovky EOS 7D Mark II. Pokročilí fotografové tak díky tomu získají možnost ovládat fotoaparát bezdrátově a na cestách přenášet do externích úložišť a zařízení své fotografie i filmy ve formátu mp4.

Klíčové vlastnosti Wi-Fi adaptéru W-E1:

• Dálkové fotografování pomocí Wi-Fi až do vzdálenosti 10 metrů
  • Okamžité vzdálené sledování záběru prostřednictvím režimu živého náhledu
  • Přenos snímků do chytrých zařízení i osobních počítačů a počítačů Macintosh
  • Ultra přenositelná konstrukce v podobě paměťové karty typu SD – Wi-Fi konektivitu tak mohou mít uživatelé k dispozici kdekoli a kdykoli
  • Přímé propojení se zařízením i možnost využití existující bezdrátové sítě

¹ Pro všechny kompatibilní modely je nutná aktualizace firmware. Pro Canon EOS 7D Mark II bude nový firmware k dispozici v průběhu září 2016 a pro fotoaparáty EOS 5DS i EOS 5DS R pak v průběhu listopadu 2016.
² Vyžaduje aktualizaci firmware

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.