Nový Wi-Fi adaptér W-E1 pro přenos snímků při práci v terénu

PRAHA, 25. srpna 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila specializovaný Wi-Fi adaptér W-E1 určený pro digitální zrcadlovky EOS 7D Mark II¹ , EOS 5DS¹ a EOS 5DS R¹. Nové příslušenství přináší uživatelům svobodu bezdrátového přenosu snímků přímo z kompatibilních digitálních zrcadlovek systému EOS² do chytrých zařízení s operačními systémy iOS a Android nebo do osobních počítačů – kdekoli a kdykoli, tedy i na cestách. Nový adaptér navíc umožňuje i dálkové fotografování, které je skvělé při snímání z jedinečných úhlů i při focení krajiny a divoké přírody.

Wi-Fi Adapter W-E1_FRT.jpg

Konektivita v kompaktním provedení
Přenositelný a velmi lehký Wi-Fi Adapter W-E1 má velikost karty typu SD a funguje ve slotu pro paměťovou kartu na kompatibilních digitálních zrcadlovkách systému EOS2, což umožňuje současné využití dvou paměťových karet.  Nový adaptér nabízí maximální pohodlí – fotografové si mohou snímky prohlížet na tabletu nebo monitoru, z chytrých zařízení je přenášet na web a přímo v terénu ukládat jejich kopie do externího úložiště.

Maximální kontrola díky dálkovému fotografování
Wi-Fi adaptér W-E1 umožňuje prostřednictvím chytrých zařízení fotografovat vzdáleně – stačí využívat aplikaci Canon Camera Connect. Dálkové fotografování je k dispozici i z osobních počítačů a počítačů Macintosh, a to pomocí nástroje EOS Utility. Maximální dosah bezdrátového signálu je v případě nového adaptéru celých 10 metrů. Díky okamžitému vzdálenému náhledu na snímanou scénu a dálkovému ovládání fotoaparátu včetně spouště, nastavení expozice a zaostřování je využití bezdrátové komunikace ideální jak při focení divoké přírody z minimální vzdálenosti, tak i při bezdrátovém fotografování ve studiu.

Standardně k modelu EOS 7D Mark II
V souladu s trvalou snahou společnosti Canon zlepšovat možnosti konektivity svých produktů bude nový Wi-Fi adaptér W-E1 od října 2016 standardní součástí dodávky digitální zrcadlovky EOS 7D Mark II. Pokročilí fotografové tak díky tomu získají možnost ovládat fotoaparát bezdrátově a na cestách přenášet do externích úložišť a zařízení své fotografie i filmy ve formátu mp4.

Klíčové vlastnosti Wi-Fi adaptéru W-E1:

• Dálkové fotografování pomocí Wi-Fi až do vzdálenosti 10 metrů
  • Okamžité vzdálené sledování záběru prostřednictvím režimu živého náhledu
  • Přenos snímků do chytrých zařízení i osobních počítačů a počítačů Macintosh
  • Ultra přenositelná konstrukce v podobě paměťové karty typu SD – Wi-Fi konektivitu tak mohou mít uživatelé k dispozici kdekoli a kdykoli
  • Přímé propojení se zařízením i možnost využití existující bezdrátové sítě

¹ Pro všechny kompatibilní modely je nutná aktualizace firmware. Pro Canon EOS 7D Mark II bude nový firmware k dispozici v průběhu září 2016 a pro fotoaparáty EOS 5DS i EOS 5DS R pak v průběhu listopadu 2016.
² Vyžaduje aktualizaci firmware

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.