Nový laserový projektor Canon XEED 4K600STZ vytváří velmi ostrý 4K obraz a hodí se pro různé typy aplikací

PRAHA, 22. listopadu 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila nejnovější přírůstek do své produktové řady instalačních projektorů – Canon XEED 4K600STZ. Nový model se může pochlubit hmotností pouhých 26 kg, precizním 4K rozlišením a vynikající obrazovou kvalitou – to vše ve vysoce kompaktním provedení.

XEED 4K600STZ FSL.jpg

Canon XEED 4K600STZ je následníkem projektoru XEED 4K501ST. Umožňuje promítat obraz i na zakřivené a klenuté plochy, a to i v režimu na výšku nebo s využitím více skládaných obrazů při současném zachování zaostření každého z nich. Všechny tyto vlastnosti předurčují nový projektor jako ideální řešení pro široké využití, včetně pokročilých tréninkových simulátorů, konstrukčních projekcí, muzejních expozic a zobrazování digitálních reklam i značení.

Díky nativnímu 4K rozlišení (4 096 x 2 400), technologii polovodičového zdroje světla s výkonem 6 000 lumenů a s dlouhou životností přes 40 000 hodin (v režimu ultra-long life) nabízí Canon XEED 4K600STZ vynikající 4K HDR obraz. Součástí nového projektoru je i AISYS (Aspectual Illumination System) – jedinečný optický systém, který spolu s nativním kontrastním poměrem 4 000:1 a s dynamickým kontrastem 10 000:1 zajišťuje působivě ryzí barevné podání i věrnou reprodukci černé.

Mezi výhody projektoru XEED 4K600STZ patří také širší použitelnost – nový model nabízí čtyři vstupy DVI-D a dva vstupy HDMI 2.0. Podporuje také projekci vysoce kvalitního obsahu z různorodých 4K zdrojů při frekvenci 60 Hz z jednoho kabelu HDMI a s téměř okamžitou dobou odezvy 16,6 ms. Díky kompatibilitě se standardem Crestron a konektivitě Wi-Fi, Ethernet a USB mají uživatelé k dispozici výkonná síťová rozhraní i možnost dálkového ovládání.

Canon XEED 4K600STZ využívá precizní 4K objektiv s 1,3násobným zoomem a s konstantní světelností f/2,6, díky které se může nový projektor pochlubit neměnnou úrovní jasu v celém rozsahu zoomu. Projekční poměr 1,0 až 1,3 umožňuje promítat obraz s třímetrovou úhlopříčkou (120 palců) ze vzdálenosti 2,7 metrů.

„Dnešní uvedení projektoru XEED 4K600STZ představuje další milník v rámci produktové řady instalačních projektorů značky Canon pro 4K rozlišení,“ říká Andreas Herrnböck, European Business Development Manager Projector, Visual Communications ve společnosti Canon Europe. „Nový projektor je neuvěřitelně kompaktní i lehký a díky tomuto designu v kombinaci s výkonem 6 000 lumenů jde o ideální řešení pro nejrůznější typy využití s pevnou instalací. Od simulačních prostředí vyžadujících ultra vysokou obnovovací frekvenci a plynulé zobrazování pohybu až po instalace v muzeích, kde jsou důležité kompaktní rozměry a pro zprostředkování dokonalého zážitku vysoké rozlišení. Uvedením modelu XEED 4K600STZ opět posouváme hranice práce s projekční technikou a přinášíme širokou škálu vlastností, které naplní požadavky různorodých koncových uživatelů.”

Projektor Canon XEED 4K600STZ bude v prodeji od jara 2017.

XEED 4K600STZ Obrázky

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.