Canon rozšiřuje řadu referenčních monitorů o dva modely s podporou standardu 12G-SDI: DP-V2421 a DP-V1711

PRAHA, 28. března 2018 – Canon rozšiřuje řadu 4K referenčních monitorů o dva nové modely kompatibilní s rozhraním 12G-SDI: DP-V2421 a DP-V1711. Současně přichází s novým servisním rozšířením technických možností, které i u vybraných stávajících monitorů významně zlepší kontrolu HDR úprav, zjednoduší produkční workflow a posílí možnosti spolupráce s produkty třetích stran. Nový firmware reaguje na stále rostoucí poptávku po špičkové HDR produkci ve 4K rozlišení.

Canon DP-V2421.jpg

Canon DP-V2421

Canon DP-V1711.jpg

Canon DP-V1711

Hlavní přednosti referenčního monitoru DP-V2421:

• Podpora vysokého dynamického rozsahu HDR včetně široké škály možností tohoto režimu
  • Podpora standardu 12G-SDI a pokročilá rozhraní
  • Přesná a opakovatelná reprodukce barev (podpora ITU-R BT.2020)
  • Podpora formátů XYZ, RGB, YCbCr a ICtCp

Hlavní přednosti referenčního monitoru DP-V1711:

• 17 palcový 4K UHD profesionální monitor s možností instalace do 19palcového racku
  • Podpora standardu 12G-SDI a pokročilá rozhraní
  • Přesná a opakovatelná reprodukce barev (podpora ITU-R BT.2020)
  • Robustní a kompaktní design zajišťující vysokou mobilitu

Rozlišení 4K
Canon DP-V2421 je 24palcový 4K HDR referenční monitor, který se může pochlubit vysokou svítivostí 1 200 cd/m2 i kvalitním podáním černé barvy. Jde tak o model, který najde uplatnění v různorodé HDR produkci využívající rozlišení 4K. Canon DP-V1711 představuje profesionální 17palcový 4K monitor určený ke sledování obrazu ve studiích i při vysílání z přenosových vozů. A stejně jako DP‑V2421 nabízí i tento menší „bratříček“ širokou škálou funkcí pro práci s vysokým dynamických rozsahem – uživatelé obou modelů mají mj. k dispozici osciloskopi, podporu zobrazení nepravých barev nebo nastavení rozsahuii. Užitečná je i funkce rozdělení obrazu, která umožňuje přímé porovnání originálního HDR snímku například právě s falešnými barvami nebo s SDR obrazem.

Nové monitory disponují hned čtyřmi vstupy 12G-SDI, které umožňují přenášet data v rozlišení 4K při snímkovací frekvenci 50p prostřednictvím jediného kabelu. Redukce čtyř samostatných SDI kabelů do jednoho výrazně zjednodušuje zapojení a šetří drahocenný studiový prostor. Nové monitory podporují jak standardy Hybrid Log-Gamma (HLG) a Perceptual Quantization (PQ) definované v ITU‑R BT.2100 / SMPTE ST 2084, tak i proprietární gama korekce Canon Log, Log 2 a Log 3.

Servisní rozšíření technických možností pro nové i stávající monitory
Produkce ve vysokém dynamickém rozsahu HDR vyžaduje kontrolu jasu i nastavení expozice, například za účelem vytváření působivých dramatických efektů. Díky novému firmwaru lze hodnotu jasu zobrazit na vybrané části obrazu – a tedy i velmi snadno ověřit správné nastavení nebo jej v případě potřeby kdykoli upravit. Uživatelé si přímo na monitoru mohou zobrazit maximální i průměrnou hodnotu svítivosti pro celou scénu a vyhodnocovat změny při přechodu mezi jednotlivými snímky. Novinkou je také podpora vzdáleného ovládání, a to z osobního počítače, tabletu nebo dalších kompatibilních zařízení.

Mezi další přínosy nového firmware patří také automatické přepínání kvality obrazu, nastavení teploty barev, podpora zoomu při anamorfickém zobrazení, redukce zobrazení vstupu v rozlišení 8K na 4K obraz nebo možnost uložení snímku obrazovky do formátu JPEG.

Canon bude nabízet i placené servisní rozšíření technických možností, které u 17palcových monitorů DP‑V1711 a DP-V1710 zvýší maximální svítivost na hodnotu 600 cd/m2iii . Tato aktualizace umožní snadnější sledování oblastí s vysokým jasem a ještě více tak usnadní HDR produkci.

i Osciloskop zobrazuje úrovně svítivosti v PQ a HLG signálech.

ii Funkce nastavení rozsahu HDR umožňuje zobrazení standardního HDR nebo LOG signálu (v rámci podporované svítivosti). V případě potřeby lze nastavit požadované hodnoty.

iii Typická hodnota, není garantovaná.

Etikety na jedničku. Nový stroj Océ LabelStream 4000 potvrzuje ambice společnosti Canon v segmentu obalů

PRAHA, 13. června 2018 – Společnost Canon, která je světovou špičkou v zobrazovacích řešeních, představila novou sérii UV inkoustových produkčních tiskáren pro průmyslové využití Océ LabelStream 4000, které navíc nabízejí možnost volitelných jednotek pro flexotisk, zušlechťování a dokončovací práce. S rychlostí výroby v rozmezí 950 – 1672 m2/h, která v tomto oboru patří k naprosté špičce, si tato produkční tiskárna říká o dominantní pozici na rostoucím trhu tisku etiket. Do konce letošního roku bude zařízení dostupné také v Evropě.