Canon rozšiřuje řadu referenčních monitorů o dva modely s podporou standardu 12G-SDI: DP-V2421 a DP-V1711

PRAHA, 28. března 2018 – Canon rozšiřuje řadu 4K referenčních monitorů o dva nové modely kompatibilní s rozhraním 12G-SDI: DP-V2421 a DP-V1711. Současně přichází s novým servisním rozšířením technických možností, které i u vybraných stávajících monitorů významně zlepší kontrolu HDR úprav, zjednoduší produkční workflow a posílí možnosti spolupráce s produkty třetích stran. Nový firmware reaguje na stále rostoucí poptávku po špičkové HDR produkci ve 4K rozlišení.

Canon DP-V2421.jpg

Canon DP-V2421

Canon DP-V1711.jpg

Canon DP-V1711

Hlavní přednosti referenčního monitoru DP-V2421:

• Podpora vysokého dynamického rozsahu HDR včetně široké škály možností tohoto režimu
  • Podpora standardu 12G-SDI a pokročilá rozhraní
  • Přesná a opakovatelná reprodukce barev (podpora ITU-R BT.2020)
  • Podpora formátů XYZ, RGB, YCbCr a ICtCp

Hlavní přednosti referenčního monitoru DP-V1711:

• 17 palcový 4K UHD profesionální monitor s možností instalace do 19palcového racku
  • Podpora standardu 12G-SDI a pokročilá rozhraní
  • Přesná a opakovatelná reprodukce barev (podpora ITU-R BT.2020)
  • Robustní a kompaktní design zajišťující vysokou mobilitu

Rozlišení 4K
Canon DP-V2421 je 24palcový 4K HDR referenční monitor, který se může pochlubit vysokou svítivostí 1 200 cd/m2 i kvalitním podáním černé barvy. Jde tak o model, který najde uplatnění v různorodé HDR produkci využívající rozlišení 4K. Canon DP-V1711 představuje profesionální 17palcový 4K monitor určený ke sledování obrazu ve studiích i při vysílání z přenosových vozů. A stejně jako DP‑V2421 nabízí i tento menší „bratříček“ širokou škálou funkcí pro práci s vysokým dynamických rozsahem – uživatelé obou modelů mají mj. k dispozici osciloskopi, podporu zobrazení nepravých barev nebo nastavení rozsahuii. Užitečná je i funkce rozdělení obrazu, která umožňuje přímé porovnání originálního HDR snímku například právě s falešnými barvami nebo s SDR obrazem.

Nové monitory disponují hned čtyřmi vstupy 12G-SDI, které umožňují přenášet data v rozlišení 4K při snímkovací frekvenci 50p prostřednictvím jediného kabelu. Redukce čtyř samostatných SDI kabelů do jednoho výrazně zjednodušuje zapojení a šetří drahocenný studiový prostor. Nové monitory podporují jak standardy Hybrid Log-Gamma (HLG) a Perceptual Quantization (PQ) definované v ITU‑R BT.2100 / SMPTE ST 2084, tak i proprietární gama korekce Canon Log, Log 2 a Log 3.

Servisní rozšíření technických možností pro nové i stávající monitory
Produkce ve vysokém dynamickém rozsahu HDR vyžaduje kontrolu jasu i nastavení expozice, například za účelem vytváření působivých dramatických efektů. Díky novému firmwaru lze hodnotu jasu zobrazit na vybrané části obrazu – a tedy i velmi snadno ověřit správné nastavení nebo jej v případě potřeby kdykoli upravit. Uživatelé si přímo na monitoru mohou zobrazit maximální i průměrnou hodnotu svítivosti pro celou scénu a vyhodnocovat změny při přechodu mezi jednotlivými snímky. Novinkou je také podpora vzdáleného ovládání, a to z osobního počítače, tabletu nebo dalších kompatibilních zařízení.

Mezi další přínosy nového firmware patří také automatické přepínání kvality obrazu, nastavení teploty barev, podpora zoomu při anamorfickém zobrazení, redukce zobrazení vstupu v rozlišení 8K na 4K obraz nebo možnost uložení snímku obrazovky do formátu JPEG.

Canon bude nabízet i placené servisní rozšíření technických možností, které u 17palcových monitorů DP‑V1711 a DP-V1710 zvýší maximální svítivost na hodnotu 600 cd/m2iii . Tato aktualizace umožní snadnější sledování oblastí s vysokým jasem a ještě více tak usnadní HDR produkci.

i Osciloskop zobrazuje úrovně svítivosti v PQ a HLG signálech.

ii Funkce nastavení rozsahu HDR umožňuje zobrazení standardního HDR nebo LOG signálu (v rámci podporované svítivosti). V případě potřeby lze nastavit požadované hodnoty.

iii Typická hodnota, není garantovaná.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.