Základní informace o společnosti Canon Inc.

Základní informace o společnosti Canon Inc. ve formátu PDF

Stáhnout základní informace o společnosti Canon Inc. Ltd (PDF, 149 kB)

Profil společnosti: Společnost Canon Inc., jejíž hlavní sídlo je v Tokiu v Japonsku, je přední světový inovátor a dodavatel řešení v oblasti zpracování obrazu pro firmy a spotřebitele. V roce 1933 byla založena první obchodní společnost společnosti Canon, která se jmenovala Kwanon, a o několik let později, v roce 1937, byla založena společnost Precision Optical Industry Co. Ltd, předchůdce společnosti Canon Inc. Společnost v současné době vyvíjí, vyrábí a prodává rozsáhlou řadu kopírovacích zařízení, tiskáren, fotoaparátů, optických a dalších produktů, které splňují rozličné potřeby zákazníků. Značka Canon je velmi uznávaná a považovaná za důvěryhodnou po celém světě jednotlivci, rodinami, ve firmách a průmyslových odvětvích.

Firemní filozofie – Kyosei: Firemní filozofie společnosti Canon je shrnuta ve slově Kyosei, které znamená „žít a pracovat společně pro společné blaho“. Tato filozofie podchycuje vše, co společnost Canon dělá, od vývoje dlouhodobě použitelných výrobních postupů po nabídku více možností volby pro zákazníky.

Strategické priority: Společnost Canon usiluje o dosažení stabilního růstu prostřednictvím rychlé transformace, s cílem vstoupit do řad 100 nejlepších globálních společností. Diverzifikace do nových obchodních oblastí a expanze v oblastech, jako jsou zdravotnické zobrazování, produkční tisk fotografií, síťové kamery, profesionální kinematografie či smíšená realita, a dále rozšíření podnikání prostřednictvím příležitostí M&A, budou při dosahování tohoto cíle hrát klíčovou roli. Globální expanze prostřednictvím tří regionálních ústředí posune strategii Canon dopředu také a to zlepšením inovace a přivedením výroby produktů blíže k trhu.

Finance: Konsolidované čisté tržby společnosti Canon pro společnost Canon Inc. za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2014 dosáhly 926,8 miliard jenů (9,2 miliard USD nebo 6,7 miliard eur*).
*Částky v dolarech a eurech jsou převedeny výhradně pro pohodlí čtenáře z jenů a vycházejí z kurzů 101 JPY = 1 USD a 138 JPY = 1 euro pro hodnoty pro 2. čtvrtletí roku 2014, což byl přibližný směnný kurz na tokijské devizové burze k 30. červnu 2014.

Struktura společnosti: Společnost Canon věří, že klíčem k jejímu trvalému úspěchu je zřízení různých vývojových, výrobních a prodejních společností v jednotlivých globálních oblastech.

Společnost Canon zaměstnává přibližně 194 000 zaměstnanců po celém světě. Má výrobní a marketingové dceřiné společnosti v Japonsku, Severní a Jižní Americe, Evropě, Asii a Oceánii a celosvětovou síť pro vývoj a výzkum se společnostmi sídlícími v USA, Evropě, Asii a Austrálii.

Hlavní aktivity skupiny Canon

Firemní jednotka pro kanceláře: Síťová digitální multifunkční zařízení pro kanceláře (MFD), barevná síťová digitální zařízení MFD, síťová digitální zařízení MFD pro osobní použití, kopírovací stroje pro kanceláře, plnobarevné kopírovací stroje, kopírovací stroje pro osobní použití, laserové tiskárny

Jednotka pro produkční tisk: Velkoformátové inkoustové tiskárny, tiskárny pro digitální produkci

Firemní jednotka pro spotřebitele: Digitální jednooké zrcadlovky, kompaktní digitální fotoaparáty, vyměnitelné objektivy, digitální videokamery, inkoustové multifunkční tiskárny, jednofunkční inkoustové tiskárny, barevné skenery, vysílací vybavení, kalkulačky

Firemní jednotka pro průmysl a jiné: Vybavení pro polovodičovou litografii, vybavení pro LCD litografii, vybavení pro záznam zdravotnických snímků, produkty pro oční lékařství, magnetické hlavy, mikromotory, počítače, ruční terminály, skenery dokumentů

Výroba a produkce: Výrobní procesy společnosti Canon se neustále vyvíjí jako součást snahy o včasné poskytnutí vysoce kvalitních produktů zákazníkům. Prostřednictvím takových vylepšení, jako jsou buňková výroba a automatizovaná výroba, společnost Canon usiluje o inovace výrobního systému ve všech etapách procesu – zásobování, výrobě a distribuci. Společnost Canon také pracuje na vytváření pozitivního dopadu na životní prostředí zakupováním dílů a materiálů šetrných k životnímu prostředí a efektivní distribucí.

Společnost Toride Plant, která byla založena v roce 1961 a je zodpovědná za výrobu kancelářských produktů pro zpracování obrazu pro společnost Canon, používá unikátní systém buňkové výroby, který zavedla před přibližně 14 lety.

Systém buňkové výroby, který eliminuje procesy, při nichž se využívají dopravníkové pásy, je založen na malých týmech pracovníků, neboli buňkách, které sestavují produkty od začátku až do konce. Počet operací, které jednotliví pracovníci vykonávají, vychází z úrovně individuálních dovedností. Tento způsob výroby pomohl podstatně zvýšit efektivnost výroby a také umožňuje flexibilitu v objemech výroby.

Výzkum a vývoj a technologie: Společnost Canon se zavázala věnovat se špičkovému výzkumu a vývoji jako nezbytnému prostředku pro poskytování unikátních a patentovaných výrobků. Ve fiskálním roce 2013 společnost investovala do výzkumu a vývoje 306,3 miliardy jenů, což představovalo 8 % obratu. V roce 2013 bylo společnosti v USA přiznáno 3 825 patentů*, což ji řadí na třetí místo mezi všemi společnostmi. To znamená, že společnost Canon patří 28 po sobě jdoucích let mezi pět společností, které v USA obdržely nejvíce patentů.

Pět unikátních modulů pro zpracování obrazu společnosti Canon poskytuje technologii pro všechny současné produkty společnosti Canon. Tyto moduly byly vytvořeny integrací řady technologií vyvinutých za celou dobu existence společnosti Canon:

Modul pro zachycení obrazu – Technologie vysokého rozlišení a vysoké kvality obrazu pro objektivy, snímače a zpracování obrazu.

Elektrofotografický modul – Elektrofotografická technologie je obsažena v srdci laserových tiskáren a kopírovacích přístrojů, které byly vyhodnoceny jako nejlepší na světě.

Modul inkoustového tisku – Je schopný vytvářet mikroskopické kapičky inkoustu o objemu pouhého jednoho pikolitru (jedné bilióntiny litru), a umožňuje tak dokonce vyrábět čipy DNA.

Fotolitografický modul – Polovodičová expoziční technologie společnosti Canon integruje to nejlepší z optických a vysoce přesných technologií nastavení do správné polohy.

Zobrazovací modul – Technologie displejů s plochou obrazovkou další generace umožňuje poskytovat vysoce kvalitní obrazy na velké obrazovce s nízkou spotřebou energie.

Další informace o celosvětovém působení skupiny Canon naleznete na webových stránkách www.canon.com.

* Zdroj: Americký úřad pro patenty a ochranné známky (U.S. Patent and Trademark Office); Vypočteno na základě týdenních souhrnných oznámení.