Tip pro videokamery LEGRIA

Vytvářejte videa sezónního vaření videokamerou LEGRIA

Doba, kdy zima začíná ovíjet své ledové ruce kolem posledního podzimního padajícího listí, nabízí skvělou příležitost k vytváření nádherných fotografií. Listopad představuje začátek sezónních oslav a dobu, kdy probíhají rodinná setkání a setkání s přáteli. Takže se vyplatí mít po ruce fotoaparát připravený k fotografování nočních setkání kolem ohňů nebo pozdně odpoledních procházek ve slábnoucím světle.

Když se střídají roční období, mění se také jídlo na našich stolech. Za chladnějších dnů lidé s oblibou připravují jídla, která opravdu zahřejí. Ta se často vaří pomalu, což poskytuje skvělou příležitost k pořízení videa.

Nechejte se inspirovat představou, že jste blogger, který se zaměřuje na jídlo, a vytváříte nový recept pro své čtenáře. U jakéhokoliv videa je klíčem k udržení zájmu diváků vyprávění příběhu. A u jídla je příběh zřejmý. Shromáždíte a připravíte suroviny, budete míchat, vařit a poté ukážete výsledky. Lze si tak snadno představit druhy záběrů, které bude třeba zachytit, abyste prokázali své dovednosti a ukázali, jak dané jídlo uvařit.


Zachycení surovin ve videu

Jakmile najdete recept, který vás zaujme (zkuste na internetu vyhledat zimní pokrmy), připravte si suroviny pro své jídlo a na každou z nich vytvořte řadu pohledů zblízka. Použitím vysokého optického zoomu na videokameře LEGRIA dodáte detailní filmový vzhled s rozmazaným pozadím.

Za chladného podzimního dne se můžete vydat na místní trh a nasnímat vystavené zboží. Pokud musíte po návratu domů připravit suroviny, jako je sezónní zelenina, nezapomeňte zachytit zblízka loupání či krájení a pořídit širší záběry činností pro každou takovou surovinu. Pokud chcete navodit pocit opravdového domácího vaření, vyjměte před zahájením snímání všechny suroviny z obalů.

Roční období – Canon
Catherine Sharman – Rajčata heirloom
Údaje copyrightu: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Míchání a vaření

Pokud postup zahrnuje míchání nebo jestliže některé části receptu vyžadují zkombinování několika surovin, hned máte příležitost k pořízení dobrých záběrů. Myslete na změnu polohy videokamery a nesnímejte pouze z jedné perspektivy. Pokud videokamera podporuje dálkové snímání pomocí mobilního telefonu, můžete videokameru LEGRIA umístit do poloh, ve kterých byste ji za normálních okolností nebyli schopni ovládat.

Konečná úprava bude poutavější, pokud se budete přesouvat a zachytíte akci z různých úhlů a pomocí různých ohniskových vzdáleností. Můžete zvážit umístění videokamery tak, aby zachycovala kuchaře při práci. Pokud jste kuchařem vy, můžete otočit obrazovku směrem k sobě, abyste mohli kontrolovat, zda pořizujete dobrý záběr, ale nezapomeňte se dívat do objektivu, nikoli na obrazovku! A pokud je potřeba pokrm před vařením dát do chladničky, pak můžete vytvořit skvělý záběr tak, že videokameru krátce položíte na poličku v chladničce, a ta tak zachytí pohled na pokrm „očima chladničky“. Před umístěním videokamery do chladničky ale důkladně zkontrolujte, zda je to bezpečné. Nikdy to však nezkoušejte s troubou.

Při vaření se vytváří teplo, tak to ve svém filmu ukažte. Zachycení páry stoupající z jídla vyžaduje, aby bylo za párou světlo. Použití kapesní svítilny (nebo zapnutí světla odsavače par) vytvoří skvělé směrové světlo, které prosvítí páru. Nicméně buďte opatrní, abyste párou nepoškodili videokameru nebo si nespálili ruku. 


Servírování

Ať už servírujete podzimní pokrm pro jednu osobu nebo zimní dušené jídlo pro skupinu přátel, budete je muset dát na talíře. Takže nezapomeňte nasnímat jídlo i během servírování na talíř. Promyslete si předem úkony, které budete provádět, abyste nachystali jídlo na talíř, a nasnímejte každý úkon z nejvhodnějšího úhlu. Pořiďte záběry zblízka na jídlo, které budete vyndávat z hrnce, a širší společné záběry na hrnec a talíř zachycující vlastní servírování.

Pokud se jedná o pokrm pro přátele, budete chtít zachytit, jak si vychutnávají výsledek vašeho úsilí. U pokrmů pro jednotlivce bude ideální přitažlivé naaranžování s vhodnými kuchyňskými předměty a porcelánovým nádobím. Skvělý výsledek lze vytvořit kontrastem barev teple oranžových podzimních dušených pokrmů a talířů s ubrousky chladnější modré barvy. Na závěr film ukončete třeba záběrem na jeden z prázdných talířů.