Snadné restaurování a digitalizace starých fotografií. Canon představil skener imageFORMULA RS40

PRAHA, 1. června 2022 – Společnost Canon Europe dnes představila specializovaný fotografický skener imageFORMULA RS40, který je ideální pro restaurování a digitalizaci starých fotografií pomocí několika jednoduchých kliknutí. Jako jeden z prvních svého druhu také nabízí možnost skenování v dávkách až 40 fotografií a 60 dokumentů na jedno kliknutí, a to při použití doma i na prodejně. Skener tak rozšiřuje prodejní příležitosti pro obchodníky v oblasti specializovaných fotografických služeb i tradiční prodejce.

Řešení pro nové rostoucí trhy


Na spotřebitelském trhu se v poslední době rozšířil nový fenomén „krabic od bot“, kdy se rodiny snaží zachránit snímky pořízené před érou digitální fotografie (běžně ukládané do krabic od bot). Díky skenování a sdílení těchto snímků mohou znovu oživit cenné vzpomínky s přáteli a příbuznými prostřednictvím sociálních médií a při zvláštních příležitostech. Fotografický skener imageFORMULA RS40 je pro obchodníky ideální příležitostí, jak tento trend využít a nabídnout zákazníkům fotoobchodů i online prodejen rychlé a výkonné řešení se spolehlivostí a kvalitou obrazu, kterou od zařízení Canon očekávají.


Hiro Imamura, viceprezident pro marketing a inovace v oblasti digitálního tisku a řešení ve společnosti Canon Europe, prohlásil: „Sledování trendů v oboru a využívání těchto informací k podpoře růstu je jedním z klíčových způsobů, jak trvale podporujeme komunitu našich partnerů. Fotografický skener imageFORMULA RS40 nabízí nové působivé řešení, které umožňuje zachytit a využít tuto obchodní příležitost v oblasti zobrazování a digitalizace.“


Snadné vysokorychlostní skenování fotografií v dávkách


Fotografický skener imageFORMULA RS40, vyvinutý s využitím špičkové skenovací technologie společnosti Canon, nabízí skutečně produktivní dávkové skenování fotografií s rychlostí až 30 fotografií za minutu a podavačem, který dokáže pojmout až 40 fotografií. Ve srovnání s tradičním plochým skenerem nebo chytrými telefony, které snímají fotografie po jedné, lze ušetřit obrovské množství času.


Bez složité instalace softwaru může uživatel skener snadno nastavit a začít skenovat pomocí integrovaného instalačního programu a přehledného videa popisujícího jednotlivé kroky. To usnadňuje seznámení se zařízením a zajišťuje pohodlí začínajícím uživatelům.


Vysoká funkčnost pro spokojené koncové uživatele


Fotografický skener imageFORMULA RS40 nabízí snadné použití za dobrou cenu, ale zároveň nedělá kompromisy ve funkčnosti ani kvalitě. Skener podporuje skenování různých typů fotografií a dokumentů různých velikostí, od panoramat až po účtenky, a splňuje tak široké spektrum požadavků na digitalizaci. Přímá dráha podávacího mechanismu minimalizuje riziko chyb a zajišťuje, aby důležité fotografie nebo dokumenty zůstaly při podávání neporušené.


Četné funkce zpracování obrazu zajišťují prvotřídní výsledek a zvyšují spokojenost zákazníků. Funkce automatické opravy analyzuje scénu fotografie a poté automaticky aplikuje korekce, které snímek rozjasní a vylepší, a tím jej přizpůsobí pro zobrazení na displejích. Přístroj je také vybaven několika funkcemi pro úpravu obličejů včetně vyhlazení, doostření a korekce červených očí. Korekce textury povrchu papíru navíc redukuje matné artefakty a korekce vyblednutí rozjasňuje fotografie.


Další informace naleznete zde.


Klíčové vlastnosti – imageFORMULA RS40


Rychlé a efektivní skenování dávek – digitalizace starých fotografií, kreseb nebo obrázků nemusí být časově náročná. S modelem RS40 můžete pomocí funkce Easy Scan naskenovat až 40 fotografií v jedné dávce a dosáhnout rychlosti skenování 30 obrázků za minutu – snadný způsob, jak oživit staré vzpomínky.


Živá barva a ostrost – rozjasněte digitální kopie fotografií pomocí pokročilých funkcí zpracování obrazu, včetně automatické opravy fotografií, korekce červených očí, digitálního vyhlazení obličeje a korekce vyblednutí. Máte také možnost uložit jak vylepšené, tak původní soubory, pokud chcete zachovat původní vzhled a charakter snímku.


Snadné použití a ochrana proti zaseknutí – vychutnejte si vždy bezproblémové skenování díky intuitivnímu uživatelskému rozhraní se třemi přednastavenými možnostmi skenování, které vám pomohou dosáhnout optimálních detailů pouhými několika kliknutími. Chytré ultrazvukové senzory detekují překrývající se stránky a funkce Double Feed Release (DFR) rychle restartuje zařízení v případě zaseknutí.


Sdílejte s rodinou a přáteli – s modelem RS40 můžete snadno sdílet staré vzpomínky, obrázky a soubory několika jednoduchými kliknutími. Vyberte si typ souboru, který vyhovuje vašim potřebám, od malých souborů JPEG až po velké soubory TIFF pro maximální kvalitu snímků, a sdílejte je prostřednictvím e-mailu nebo cloudových platforem pomocí našeho intuitivního softwaru CaptureOnTouch.


Jednoduchá instalace a nastavení – snadné nastavení a zahájení skenování – díky integrovanému instalačnímu programu a přehlednému instruktážnímu videu je seznámení se zařízením snazší než kdykoli předtím.


Šetrný k životnímu prostředí – buďte ohleduplnější k životnímu prostředí díky energeticky úspornému zařízení, které při skenování spotřebovává pouze 19 W a v režimu spánku 0,1 W, takže pomáhá minimalizovat uhlíkovou stopu.