Canon zvyšuje produktivitu flatbed tiskáren Arizona 2300 doplněním o technologii FLXflow

PRAHA, 26. března 2024 – Canon představil řadu flatbed tiskáren Arizona 2300 s technologií FLXflow, která přináší nové funkce zvyšující produktivitu. FLXflow nabízí nejen původní funkci „Hold“, která pomáhá držet média na bezzónovém vakuovém stole (flatbed), ale také nové volitelné funkce „Float“ a „Instant Switch“, které usnadňují manipulaci s médii. Další funkce, jako jsou režimy kvality, ovládání rozložení obrazu a vylepšená integrace pracovního postupu, spolu s rozhraním, které umožňuje propojení automatizačních systémů pro průběžné nakládání a odebírání médií, přinášejí vyšší efektivitu pracovního postupu.

  • Canon Arizona 2300 FLXflow přináší nové funkce, které operátorům usnadňují manipulaci s těžkými substráty.

  • Canon Arizona 2300 FLXflow nabízí nové funkce „Float“ a „Instant Switch“, které zlepšují manipulaci s médii.

  • PRISMAelevate XL nyní dosahuje elevace tisku 4 mm.

Na trh byla uvedena také nejnovější verze 2.1 systému PRISMAelevate XL, která zdvojnásobuje výšku tisku reliéfních tiskových aplikací na podporovaných flatbed tiskárnách Arizona na 4 mm, a tím pomáhá uživatelům vytvářet působivé, na dotyk výrazné hmatové kresby či umělecká díla.

Optimalizovaná funkčnost

Tiskárna Arizona 2300 FLXflow je určena pro střední až velkoobjemový trh velkoformátové grafiky a podporuje širokou škálu substrátů a aplikací. To umožňuje zákazníkům, ať už interním nebo komerčním poskytovatelům tiskových služeb (PSP), neustále se přizpůsobovat vyvíjejícím se spotřebitelským trendům, jako je rostoucí poptávka po personalizovaných aplikacích a aplikacích na zakázku, a zároveň zajišťuje, aby personalizace zůstala ekonomicky výhodná i pro vzorky a jednorázové zakázky.

Systém FLXflow nabízí jedinečnou patentovanou funkci, která uživatelům umožňuje média nejen přidržovat, ale také nadnášet, a je vybaven třemi funkcemi – Hold, Float a Instant Switch – které uživatelům umožňují rychlejší a snadnější přesun těžších a nepravidelných médií po stole. Funkce Hold, která je součástí původní technologie FLOW, funguje tak, že udržuje médium na místě pomocí patentované techniky proudění vzduchu. Díky automatickému měření a nastavení úrovně proudění vzduchu, které pevně a přesně drží různé typy médií na místě, je výsledkem této funkce flexibilní polohování s mnohem menším množstvím maskování a lepení, což umožňuje obsluze rychleji dokončit práci.

Nová funkce Float je volitelná funkce, která žene vzduch směrem vzhůru, a vytváří tak vzduchový polštář,  který umožňuje snadné umístění těžkých nebo náročných substrátů, jako je sklo nebo velké desky z dibondu a překližky, a snižuje riziko poškození nebo odpadu médií. Výsledkem je také hladší registrace všech typů médií, přičemž funkce „floating without drifting“ umožňuje přesné umístění několika médií najednou. Funkce Instant Switch umožňuje obsluze snadno přejít z režimu Hold na režim Float pomocí nožních pedálů pro snadnou obsluhu tiskárny. To usnadňuje sejmutí médií ze stolu a snižuje riziko jejich poškození.

Reliéfní a texturovaný tisk pro neutuchající kreativitu

Nejnovější verze 2.1 aplikace PRISMAelevate XL zdvojnásobuje výšku tisku na 4 mm a pomáhá uživatelům vytvářet výrazné, na dotek příjemné grafické prvky pro aplikace s vyvýšeným tiskem, které zlepšují a rozšiřují jejich nabídku produktů. Umožňuje uživatelům prozkoumat nové aplikace, jako jsou vysoce hodnotné, texturované, trvalé nápisy, dekorace výrobků, ocenění, dekorační materiály a prototypy obalů, stejně jako aplikace pro zrakově postižené. Výtisky jsou trvanlivé bez nutnosti dalších dokončovacích kroků, jako je laminace, potahování nebo lakování stříkáním, což vede k menšímu množství odpadu a vyšší efektivitě výroby.

Maximalizace doby provozu

Uživatelé tiskárny Arizona 2300 FLXflow mohou také využít nové pokročilé ovládání rozvržení obrazu, které umožňuje úpravy na poslední chvíli přímo v tiskárně, což poskytuje dodatečnou flexibilitu při umísťování substrátů na stůl a omezuje plýtvání drahými materiály. Produktivitu dále zvyšují nástroje servisní podpory, jako je PRISMAservice, který zajišťuje prediktivní údržbu a usnadňuje autorizovanou vzdálenou podporu kvalifikovaných servisních techniků. Tím se maximalizuje doba provozu.

Možnost aktualizace přímo v provozu

Zákazníci stávající tiskárny Arizona 2300 s technologií FLOW mohou svou tiskárnu upgradovat na nejnovější verzi s funkcemi FLXflow, včetně volitelných funkcí Float a Instant Switch. Upgrade zahrnuje také nové funkce, jako je pokročilé ovládání rozvržení obrazu (Advanced Image Layout Controls). Nebo mohou doplnit software pro pracovní postupy PRISMA XL Suite, který poskytuje funkci náhledu, díky níž uživatelé vidí, jak bude vypadat finální produkt před jeho vytištěním, a zároveň mohou provést potřebné úpravy. Díky úspoře času je tak možné zobrazit náhled složitých, vícevrstvých a texturovaných úloh a poskytnout odhad nákladů před tiskem.

Mathew Faulkner, ředitel marketingu a inovací divize Wide Format Printing Group pro region EMEA společnosti Canon Europe, uvedl: „Ve společnosti Canon se zaměřujeme na neustálý vývoj naší technologie flatbed tiskáren a úzce spolupracujeme s trhem a našimi zákazníky na vývoji produktů, od řady tiskáren až po software, který je podporuje. Právě proto jsme navrhli naši tiskárnu Arizona 2300 FLXflow tak, aby byla všestranná a poskytovala vysoce kvalitní aplikace s vyšší efektivitou a produktivitou pracovního procesu. Nástroje servisní podpory, jako je například PRISMAservice, zase pomáhají udržovat co nejvyšší provozuschopnost našich zákazníků pro dosažení maximální produktivity. A díky novým funkcím technologie FLXflow s přidanou funkcí "Float" usnadňuje obsluze život při manipulaci s nepravidelnými nebo těžkými substráty, čímž se otevírají možnosti výroby širšího spektra vysoce hodnotných aplikací.

V kombinaci s naší nejnovější verzí systému PRISMAelevate XL, který dokáže tisknout s elevací 4 mm, se otevírá ještě více možností. Zákazníci nás neustále překvapují kreativními aplikacemi, a my se nemůžeme dočkat, až uvidíme, co díky těmto novým funkcím vytvoří.“

Navrženo s ohledem na životní prostředí

Díky menšímu množství odpadu a nižší spotřebě energie než u předchozích modelů představuje stroj Arizona 2300 FLXflow ještě udržitelnější řešení. Technologie FLXflow vyžaduje méně maskování a podkladových vrstev k udržení médií na místě. Výsledkem je menší množství odpadu. Tato řada také spotřebuje minimálně o 15 % méně energie ve srovnání s předchůdci s UV výbojkami a nabízí funkce pro úsporu energie, jako je tisk na první dobrou a funkce okamžitého zapnutí. Inkousty mají certifikaci GREENGUARD Gold, která zaručuje, že výtisky jsou bezpečné pro použití v citlivých prostředích, jako jsou nemocnice, školy a další veřejná místa.

Tiskárna Arizona 2300 s technologií FLXflow je modulární a nabízí možnost upgradu přímo na místě volitelným příslušenstvím Roll Media Option a technologií FLXflow. Modulární konstrukce je v souladu s dalšími nedávnými inovacemi v oblasti flatbed a roll-to-roll produktů Canon, jako je například řada Colorado M, a zvyšuje životnost zařízení a poskytuje chytrý a udržitelnější způsob, jak investovat do technologie podle toho, jak se firma rozrůstá, aniž by bylo nutné investovat do nového zařízení.

Zákazníci mohou také využít repasního programu společnosti Canon, který jim umožní odprodat své oblíbené používané tiskárny Arizona při nákupu nové tiskárny. Tyto starší systémy jsou zkontrolovány, opraveny a připraveny k prodeji jako repasované tiskárny, což dále prodlužuje životnost tiskáren Arizona.

Arizona 2300 FLXflow bude k dispozici od června 2024 a svou živou premiéru si odbude na veletrhu ISA v Orlandu (FL), USA, ve dnech 10. - 12. dubna 2024. Při svém prvním veřejném představení v Evropě bude Arizona 2300 FLXflow tisknout na veletrhu drupa 2024 na stánku společnosti Canon v hale 8a, stánek B41-1 až B41-8. PRISMAelevate XL 2.1 bude v prodeji od 10. dubna u akreditovaných partnerů i přímých prodejců společnosti Canon.

Další informace
Obrázky