Canon představí na veletrhu drupa 2024 komplexní řešení pro poskytovatele tiskových služeb

PRAHA, 26. března 2024 – Společnost Canon na veletrhu drupa 2024 představí pod heslem „The Power to Move“, jak efektivní propojení technologických inovací, odborných týmů, podpůrných služeb a dynamické spolupráce umožňuje poskytovatelům tiskových služeb transformovat jejich podnikání. Představí se celé portfolio produkčních tiskových technologií Canon, včetně archových inkoustových a tonerových tiskových strojů, vysokorychlostních kontinuálních inkoustových produkčních linek, velkoformátových tiskáren typu flatbed a roll-to-roll a digitálních tiskáren štítků.

DRUPA 2024

Na veletrhu drupa 2024 představí společnost Canon pod heslem ‘The Power to Move’, jak pomáhá poskytovatelům tiskových služeb proměnit jejich podnikání.

Komplexní výrobní řešení simulující reálný provoz budou kombinovat řešení společnosti Canon pro produktivitu workflow, tisková média a tisková řešení s přípravným a dokončovacím zpracováním od více než deseti technologických partnerů. Prostřednictvím příběhů úspěšných zákazníků, inovativních aplikací a vynalézavých obchodních modelů se návštěvníci seznámí s mnoha kreativními a obchodními možnostmi digitálního tisku on-demand.  

Centrem výstavního a společenského prostoru Canon o rozloze 4 600 m2 bude tzv. jádro, které návštěvníkům nabídne pohlcující, multisenzorický zážitek z tisku a předvede, jak takový zážitek může obohatit život a podnikání. V jádru se Canon návštěvníkům představí z méně známé perspektivy. Mohou si zde vyzkoušet, jakou sílu má tisk, který dokáže „pohnout světem“.

Technologie Canonu budou okolo jádra uspořádány podle jednotlivých odvětví: komerční tisk, vydavatelství (včetně knih), reklamní komunikace (včetně direct mailu a maloobchodu), etikety a obaly, interiérové dekorace a také interní a CAD tisk. V celé expozici představí produkční řešení rozmanitou škálu živých aplikací, které odrážejí skladbu práce zákazníků v těchto segmentech. Ať už se návštěvníci zajímají o inkoustový nebo tonerový tisk, barevný nebo černobílý tisk, malo nebo velkoformátový tisk, odborníci společnosti Canon budou připraveni poradit tiskařským firmám všech typů a velikostí, jak vybrat ty nejlepší digitální tiskové technologie, pracovní postupy a tisková média – s ohledem na jejich provoz, objem produkce, profily zákazníků a ambice růstu.

Canon na veletrhu drupa poprvé názorně ukáže své odhodlání stát se významným a důvěryhodným partnerem pro trh s etiketami a obaly a předvede živou výrobu různých aplikací pro etikety, vlnitou lepenku a skládaný karton.

Část stánku s názvem „Printworks“ je věnována tématu „Lidé, planeta a co všechno je možné“ („People, Planet and What's Possible“). Návštěvníci získají inspiraci při zkoumání různých strategií, které zákazníci společnosti Canon přijali pro úspěšný udržitelný růst, a toho, jak s nimi společnost Canon úspěšně spolupracuje při zavádění efektivních řešení. Tato část také vizualizuje aktivity Canonu v oblasti spolupráce na trhu s cílem podpořit inovace a pozitivně ovlivnit průmysl. „Printworks“ je také vyhrazená oblast pro kontakt s odborníky na obchodní řešení, aplikace a provoz společnosti Canon. Návštěvníci zde budou moci prozkoumat, jak urychlit svůj růst tím, že získají přístup k radám týkajícím se všeho od zvyšování efektivity výroby, správy barev a kontroly kvality až po výběr médií, modely služeb a podpory před a po instalaci a udržitelnost.

Důraz, který společnost Canon klade na udržitelnost, se odráží také ve všech aspektech stánku, od vlastností jednotlivých produktů až po design stánku a výběr tištěných aplikací, z nichž mnohé mají specifický účel pro návštěvníky nebo komunitní projekty. Na stánku budou přehledně zobrazeny údaje o životním prostředí týkající se všech řešení.

Technologické inovace

Návštěvníci veletrhu drupa se jako první v Evropě seznámí s řadou významných inovací společnosti Canon pro produkční tisk, včetně:

první živé ukázky nového digitálního tiskového řešení LabelStream LS2000 na vodní bázi mimo Japonsko, jehož uvedení na trh je plánováno na rok 2025,
evropské premiéry nového archového inkoustového tiskového řešení varioPRINT iX1700, které bude k dispozici v roce 2025,
nejnovějších přírůstků do řad vysokorychlostních inkoustových tiskáren Canon ProStream a ColorStream s pásovým podáváním: řady ProStream 2000 a ColorStream 8200,
nové ploché velkoformátové tiskárny Arizona 2300 FLXflow s technologií PRISMAelevate XL,
nové řady imagePROGRAF PRO pro tisk fotografií a uměleckých děl,
nové řady imagePROGRAF GP pro nápaditou produkci plakátů.


Tyto inovace se týkají jak neustálého vylepšování stávajícího portfolia společnosti Canon, tak i převratných nových produktů. To svědčí o trvalých investicích společnosti Canon do výzkumu a vývoje a o jejím neochvějném závazku ve prospěch tiskového průmyslu. Společnost Canon si je vědoma toho, že tiskové firmy usilují o výrazné zvýšení produktivity, všestrannosti a provozní efektivity s maximální provozuschopností a minimálním plýtváním, a proto svým zákazníkům přináší ještě větší tiskovou sílu, rozšiřuje spektrum aplikací a integruje inteligentní funkce pro automatizaci, které zjednodušují rutinní úkoly a umožňují jim soustředit se na přidanou hodnotu.

Exponáty na stánku doplní barevné tiskárny Canon imagePRESS řady V, černobílé tiskárny varioPRINT TITAN a QUARTZ, řada Colorado M a UVgel Print Factory spolu s velkoformátovými systémy pro technickou dokumentaci od společnosti Canon – vše řízené komplexní sadou řešení produkčního workflow PRISMA.

Jennifer Kolloczek, hlavní ředitelka pro plánování, marketing a inovace v oblasti produkčního tisku ve společnosti Canon Europe, k tomu poznamenala: „Za osm let od posledního veletrhu drupa spolupracovala společnost Canon úspěšně s velkým množstvím poskytovatelů tiskových služeb a etablovala se jako lídr v oblasti produkčního inkoustového tisku. Dosáhli jsme vedoucí pozice v segmentech rotačního, archového a velkoformátového tisku, které pokrýváme. Na veletrhu drupa 2024 se s nadšením podělíme s celosvětovým publikem o plody našich neustálých investic do technologií a obchodních inovací a představíme naše dosud nejrozsáhlejší portfolio výkonných digitálních produkčních tiskových, etiketových a obalových technologií – připravených podpořit růst a diverzifikaci našich zákazníků. Vyzdvihneme také mnohá partnerství pro spolupráci, která nám pomáhají inovovat, rozšiřovat zavádění digitálního tisku a inspirovat smysluplné změny směrem k udržitelnější budoucnosti.

Návštěvníci uvidí přesvědčivé příklady síly tisku, která dokáže pohnout veřejností, a jasné důkazy o schopnosti společnosti Canon podporovat růst, vývoj a pozitivní pokrok – nejen pro naše zákazníky, ale pro celé jejich hodnotové řetězce a širší odvětví tisku. Jako společnost zabývající se komplexním řešením zobrazovacích technologií je Canon silným a zdravým partnerem pro naše zákazníky a distribuční kanály, s jasným závazkem ke komerčnímu a průmyslovému tisku jako strategickým hnacím silám růstu a s cílem navázat a udržet dlouhodobá, prosperující partnerství s našimi zákazníky. Těšíme se na všechny návštěvníky našeho stánku v hale 8a.“

Další informace :
Obrázky-Download