200 metrů za minutu. Canon rozšiřuje portfolio vysokorychlostních inkoustových rotačních tiskáren o řady ColorStream 8110 a 8200

PRAHA, 26. března 2024 Společnost Canon navazuje na dosavadní úspěch řady vysokorychlostních inkoustových tiskových strojů ColorStream 8000 a rozšiřuje ji o dva nové modely ColorStream 8200 a 8110. Model ColorStream 8200 je nyní nejproduktivnějším modelem řady s maximální rychlostí až 200 metrů za minutu. Model ColorStream 8110 s rychlostí 110 metrů za minutu je ideální pro poskytovatele tiskových služeb, kteří chtějí investovat do nového tiskového stroje ColorStream a zároveň zachovat stávající dokončovací zařízení.

• Společnost Canon rozšířila řadu ColorStream 8000 o dva nové modely ColorStream 8200 a 8110.

• Nový ColorStream 8200 je nyní nejproduktivnějším modelem řady s maximální rychlostí až 200 metrů za minutu.

• Řadu tiskáren ColorStream 8000 lze kombinovat s integrovanou a škálovatelnou SW platformou PRISMAproduction pro řízení pracovních postupů a výroby s vysokým výkonem.

Od svého uvedení na trh v roce 2011 se řada ColorStream osvědčila jako atraktivní investice do velkoobjemových tiskových produkčních prostředí a po celém světě bylo instalováno více než 1800 tiskových strojů. Nový tiskový stroj Canon ColorStream 8200, který vznikl na základě poptávky zákazníků, je dosud nejproduktivnějším a nejvíce automatizovaným tiskovým strojem ColorStream. Minimalizuje potřebu manuálních zásahů a nabízí vynikající provozuschopnost a efektivitu.

Při provozu maximální rychlostí dosahuje tiskárna ColorStream 8200 výkonu 2 692 stran A4 za minutu. Díky této produktivitě je ideální pro tiskárny, které se zabývají obchodní komunikací, transakční a knižní tiskárny a poskytovatele veřejných služeb, kteří potřebují snadno zvládat produkční špičky a zároveň produkovat mix výstupů, včetně transakčních tisků, publikací, knih, direct mailů a produktových letáků.

Nové modely ColorStream 8200 a 8110, které nabízejí stejnou kvalitu tisku jako stávající modely ColorStream 8000, jsou vybaveny tiskovými hlavami s nativním rozlišením 1200 dpi a využívají vysoce pigmentované polymerové inkousty na vodní bázi, které zajišťují široký barevný gamut na nenatíraném, recyklovaném, inkjet-coated a inkjet-treated papíře bez nutnosti předúpravy. Použití odolných komponent s dlouhou životností v tiskárnách ColorStream 8200 a 8110 spolu s automatizačními funkcemi, jako je automatické rozpoznání slepu papírového pásu a propojení s inline dokončovacími zařízeními, odráží zaměření společnosti Canon na podporu zákazníků při dosahování špičkové produktivity a zároveň na snižování dopadu jejích produktů a provozu na životní prostředí.

Pro maximalizaci efektivity řady ColorStream 8000 ji mohou zákazníci kombinovat s integrovanou a škálovatelnou, vysoce výkonnou SW platformou pro řízení pracovních postupů a výroby, PRISMAproduction. Ta automatizuje a integruje vstup a konverzi dat, předtiskovou přípravu a tiskový výstup. PRISMAproduction, která zvyšuje kvalitu souborů pro vysoce výkonný produkční tisk, umožňuje předtiskovou přípravu a přípravu ve formátu AFP a PDF, obohacování dat a sestavení stránky v rámci jednoho flexibilního tiskového pracovního postupu prostřednictvím jediné platformy. Funkce seskupování tiskových úloh, kterou systém PRISMAproduction nabízí, rovněž umožňuje zákazníkům optimalizovat zpracování zakázek a pořadí výroby v souladu s probíhajícím trendem zkracování délky nákladu. Umožňuje tak efektivní zpracování výstupů na tiskárnách řady ColorStream 8000.

Hans Schmidbauer, ředitel marketingu a inovací pro komerční tisk v regionu EMEA, Canon Europe, prohlásil: „Zákazníci řady ColorStream 8000 jsou nadšeni robustní konstrukcí a kvalitou tisku těchto tiskových strojů a chválí jejich úroveň automatizace, výjimečnou dobu provozuschopnosti a výkonnost OEE. Uvedením nové vlajkové lodi ColorStream 8200 jim nyní pomáháme ještě dále zvýšit produktivitu, aniž by to bylo na úkor spolehlivosti nebo kvality. A protože poskytovatelé služeb v oblasti obchodní komunikace a vydavatelé chtějí vyrábět knihy a dokumenty na snadněji recyklovatelných nenatíraných papírech, jsme přesvědčeni, že pro ně bude nový ColorStream obzvláště atraktivní.“

Nový ColorStream 8200 bude mít na veletrhu drupa 2024 na stánku Canon v hale 8a celosvětovou premiéru jako součást komplexního řešení výroby knih na vyžádání. Díky integrovanému inline zařízení Hunkeler pro přípravu a následné zpracování bude tento tiskový stroj vyrábět knižní bloky s automatickou detekcí slepu pásu papíru, měnícími se formáty, proměnlivým počtem stran a proměnlivou délkou hřbetu knihy pro libovolnou délku nákladu při maximální rychlosti tisku 200 metrů za minutu. Přináší tak vynikající produktivitu, efektivitu a kvalitu tisku i dokončovacích prací.

Další informace o řadě ColorStream 8000 naleznete na adrese https://www.canon.cz/business/products/production-printers/digital-presses/colorstream-8000-series/.

Obrázky-Download