Canon představuje imagePROGRAF PRO-300 – vysoce kvalitní profesionální fototiskárnu formátu A3+ v kompaktním provedení

Praha, 9. července 2020 – Společnost Canon Europe dnes na trh uvedla tiskárnu imagePROGRAF PRO-300 formátu A3+ nabízející tradiční kvalitu oceňované řady imagePROGRAF PRO. Jedná se o ideální přístroj pro poloprofesionály a pokročilé fotografy, malé ateliéry a fotolaby. Tato lehká a kompaktní tiskárna dokáže z pohodlí pracovního stolu produkovat výtisky výstavní kvality.

Nový přírůstek do produktové řady Canon imagePROGRAF PRO nahrazuje předchozí model PIXMA PRO-10S. Fotografům nabízí jednoduchost ovládání, uživatelsky přívětivý software a pokaždé dokonalý tiskový výstup. Fotografové mohou nechat starost o tisk na imagePROGRAF PRO-300 a soustředit se na své fotografie díky integrovaným funkcím obnovy trysek a korekce křivého tisku, které omezují plýtvání inkoustem a médii. Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 umožňuje tisk bez okrajů na všechny typy médií a zlepšuje sytost černé a živost barev na uměleckých i lesklých podkladech. Uživatelé fotoaparátů Canon se mohou u tiskárny imagePROGRAF PRO-300 těšit na hladký proces od pořízení snímku po tisk s funkcemi, které pomáhají přivést jejich fotografie k životu.

Snadný tisk ve výstavní kvalitě

Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 nabízí mimořádně kvalitní černobílý a živý barevný tisk do formátu A3+. Neobejdou se bez ní fotografové, kteří zasílají své snímky do soutěží, vystavují v galeriích nebo je nabízejí k prodeji. S využitím 10 pigmentových inkoustů LUCIA PRO pokrývá tiskárna rozšířený barevný prostor a dosahuje větší hloubky a mimořádné kvality barev na každém výtisku. Kvůli lepšímu podání temně černých tónů a monochromatických obrazů užívá tento model nový fotografický a matný černý inkoust. Tím dosahuje sytější černé na lesklých i uměleckých médiích, než bylo dosud možné. Speciální průhledný inkoust Chroma Optimiser vyhlazuje nerovnosti povrchu na lesklém nebo polomatném papíru, omezuje bronzování a výrazně zlepšuje tonalitu.

Procesor Canon L-COA PRO zajišťuje tisk v nekompromisní kvalitě. Snadno zvládá zpracovávat i značně velké grafické soubory a bleskurychle vypočítává optimální rozmístění kapek inkoustu. Vytisknout stranu formátu A3 proto netrvá ani 5 minuti. Díky inkoustovému systému LUCIA PRO mohou fotografové jednoduše dosahovat konzistentních výsledků na profesionální úrovni s použitím různých druhů médií. Tiskárna je vybavená samostatnými tryskami pro fotografickou a matnou černou, mezi kterými automaticky volí správný typ podle druhu papíru. Není tedy nutné kazety vyměňovat, což šetří čas a snižuje spotřebu inkoustu.

Pracujte produktivně a tiskněte s jistotou

Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 vdechuje fotografiím na papíře život. Díky užitým technologiím mohou mít uživatelé jistotu, že jejich snímky budou reprodukované věrně a maximálně efektivně. Největším problémem u tisku profesionálních fotografií je riziko ucpání trysek a souvisejících chyb v obrazu. Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 detekuje chybnou funkci trysek a automaticky přepíná na záložní, aby v obrazu při tisku nevznikly nežádoucí pruhy. Nevstupuje-li papír do tiskárny zcela rovně, funkce Auto Skew Correction jeho polohu napraví a zajistí dokonalé zarovnání tisku. Mimoto imagePROGRAF PRO-300 kontroluje hustotu inkoustů v kazetách a pravidelně je promíchává, aby byla stabilní kvůli konzistentnosti barev. Uživatelé mohou rychle a jednoduše procházet nabídky a ovládat funkce tiskárny na přehledném a dobře čitelném trojbarevném LCD displeji, který poskytuje okamžitý přehled o stavu tiskárny, hladině inkoustů a nastavení papíru. Tyto a další funkce zajišťují kvalitu tisku a šetří papír i inkoust.

Bezokrajový tisk

Nová tiskárna představuje značný krok kupředu oproti modelu PIXMA PRO-10S. Podporuje také tisk bez okrajů ve všech tiskových režimech i v nejvyšší kvalitě, a to na široké spektrum médií, včetně uměleckého papíru. Umožňuje dokonce tisknout panoramatické snímky délky až do 990,60 mm. Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 podporuje papíry společnosti Canon i jiných výrobců, včetně Hahnemuhle, Canson, Awagami a mnoha dalších, a dává tak uživatelům svobodu tisknout na papír podle své volby.

Spolu s tiskárnou imagePROGRAF PRO-300 uvádí společnost Canon na trh i nový umělecký papír Premium Fine Art Rough (FA-RG1). Papír dodává třetí rozměr uměleckým fotografiím, u nichž je žádoucí hloubka a výraz. Speciálního luxusního dojmu je dosaženo užitím vysoce jakostní bavlny. Papír o hmotnosti 310 g/m² je k dispozici v různých velikostech a dodává se v balení po 25 listech. S touto novinkou nyní společnost Canon nabízí ucelené portfolio profesionálních fotopapírů včetně lesklých, polomatných, matných a uměleckých.

Plynulý pracovní postup

Kompaktní tiskárna formátu A3+ zjednodušuje proces tisku v domácím fotografickém ateliéru i ve fotolabu. Uživatelé mají nad tiskem plnou kontrolu pomocí softwaru Canon Professional Print & Layout, který je k tiskárně PROGRAF PRO-300 dodáván zdarma. Funguje jak samostatně, tak jako zásuvný modul pro fotografický software Canon Digital Photo Professional nebo Adobe Photoshop a Lightroom. Uživatelům umožňuje spravovat barvy, nastavovat profily a upravovat rozložení, např. rozdělení obrazu na více samostatných panelů pro galerijní účely nebo panoramatický tisk. K dispozici jsou i funkce pro ověření věrnosti barev v náhledu i tiskem, takže výsledný obraz bude vždy odpovídat zobrazení na monitoru. Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 nabízí řadu možností připojení k počítači (PC nebo Mac) - pomocí Wi-Fi, ethernetu nebo USB – a může tedy sloužit různým výrobním postupům.

Fotografové užívající produkty značky Canon mohou díky kompletnímu provázanému souboru řešení nyní tisknout své snímky jednodušeji a kvalitněji než kdy dříve. imagePROGRAF PRO-300 hladce spolupracuje s fotografickou technikou Canon EOS a umožňuje využívat jedinečné funkce softwaru Canon Professional Print & Layout. Díky tomu mohou uživatelé dosahovat nejvyšší míry věrnosti tisku snímků pořízených pouze přístroji EOS. Funkce jako DPRAW Printii a HDR Printiii dokáží číst obrazová data RAW z fotoaparátů EOS a na jejich základě věrně reprodukovat zaostřené oblasti a vykreslit detaily ve světlých partiích u jednou exponovaných snímků.

Společnost Canon dnes uvádí na trh také přelomový fotoaparát EOS R5, který dokáže filmovat video v rozlišení 8K, výkonný fotoaparát EOS R6 a čtyři nové objektivy RF a dva telekonvertory: RF 85mm F2 MACRO IS STM, RF 600mm F11 IS STM, RF 800mm F11 IS STM, RF 100-500mm F4,5-7,1L IS USM, telekonvertor RF 1,4x a telekonvertor RF 2x. Tiskárna imagePROGRAF PRO-300 bude dostupná na trhu od července 2020. Další informace naleznete zde:

imagePROGRAF PRO-300 - hlavní funkce a vlastnosti:

• Formát A3+, malé rozměry, velký potenciál
  • Výstavní kvalita pigmentového tisku
  • Tisk bez okrajů na různá média
  • Rozšířený barevný prostor pro větší hloubku
  • Barevný 3“ LCD displej pro ovládání
  • Mimořádně vysoká kvalita monochromatického tisku
  • Výtisk vždy přesně odpovídá obrazu na monitoru
  • Vysoce kvalitní a rychlý tisk

Fotografie nové tiskárny jsou ZDE.

Cena tiskárny imagePROGRAF na českém trhu je 20 770 Kč.

Rychlost fotografického tisku závisí na výchozím nastavení, údaj pro standardní obraz podle normy ISO/JIS-SCID N2 formátu A3+ na papíře Bordered Photo Paper Plus Glossy II, není brána v úvahu doba nutná ke zpracování dat na zdrojovém počítači
ii DPRAW Print je kompatibilní s EOS 5D MKIV, EOS R a EOS R5
iii HDR tisk pracuje s soubory ve formátu .CR3 z fotoaparátů EOS