Kapesní fotoaparát Canon PowerShot ZOOM potěší rodiny či pozorovatele přírody

Praha, 14. října 2020 – Společnost Canon Europe dnes oznámila, že plánuje uvést na trh PowerShot ZOOM – lehký kapesní fotoaparát s rozlišením 12 milionů bodů, stabilizací obrazu a jednoduše ovladatelným krokovým zoomovým objektivem, navržený tak, aby uživatelům pomohl zachytit důležité momenty. Canon PowerShot ZOOM přichází s novým konceptem a způsobem použití. Jedná se o kompaktní fotoaparát konstrukce monokulárního dalekohledu, vybavený dvoukrokovým teleobjektivem, který je schopný natáčet video v rozlišení Full HD. Svým rozsahem ohniskových vzdáleností 100 mm a 400 mm opticky a 800 mm digitálně¹ je tento kompaktní fotoaparát ideální pro rodiny, které rády podnikají venkovní aktivity, nebo pozorovatele přírody, kteří chtějí detailně zachytit volně žijící zvířata na velkou vzdálenost.

Kapesní fotoaparát s extra dlouhým rozsahem ohniskových vzdáleností, který vás posadí do první řady při každé důležité životní události


Canon PowerShot ZOOM umožňuje uživatelům fotografovat a natáčet vzdálené objekty, jako by stáli přímo před nimi. Díky okamžitému přepínání ohniskových vzdáleností snadno z tribuny zachytíte, jak váš potomek skóruje při fotbale, nebo si ve třech krocích opticky a digitálně přiblížíte vzácného dravce kroužícího na obloze. Canon PowerShot ZOOM nabízí optické ohniskové vzdálenosti 100 mm a 400 mm při světelnosti f/5,6, respektive f/6,3, a dokáže dokonale zaostřit i na vzdálené objekty. Digitální zoom rozšiřuje rozsah na 800 mm a je ideální pro příležitostné pozorovatele ptactva a přírodní badatele. Unikátní fotoaparát váží pouhých 145 g, ale na svoji velikost má mimořádně dlouhý teleobjektiv, a umožňuje uživatelům pořizovat kvalitní fotografie i videonahrávky v rozlišení Full HD bez těžkého vybavení. Je tedy ideální pro pohotové zachycení mimořádných okamžiků.


Instinktivní ovládání


Díky minimalistickému a ergonomickému provedení se Canon PowerShot ZOOM snadno ovládá. Pět dobře přístupných tlačítek umožňuje fotoaparát ovládat jednou rukou při fotografování i filmování, při prohlížení snímků a nahrávek a při úpravě nastavení. Dalším usnadněním je displej se zjednodušeným uživatelským menu. Plně automatický režim fotografování a filmování v rozlišení Full HD 1080p ve formátu MP4 umožňuje uživatelům zachytit vzácné rodinné okamžiky, aniž by museli přemýšlet nad správným nastavením fotoaparátu. Inteligentní elektronický hledáček (EVF) s vysokým rozlišením promítá do obrazu základní informace tak, aby nepřekážely a umožňovaly uživateli plně se soustředit na samotný záběr.


Výkonný obrazový procesor DIGIC 8 produkuje ostré snímky v živých barvách, které věrně uchovávají neopakovatelné zážitky, a umožňuje zaznamenat kouzlo okamžiku při sériovém snímání rychlostí 10 snímků za sekundu. Snímač o rozlišení 12 milionů bodů s rychlým čtením umožňuje zachytit i volně žijící živočichy v pohybu ve vysokém rozlišení. Průběžné automatické ostření s možností sledování obličeje nebo ostřením na jeden bod je ideální pro barvité dokumentování rodinných událostí.


Díky systému optické stabilizace je možné fotoaparátem PowerShot ZOOM pořizovat ostré a neroztřesené snímky nebo pozorovat vzdálené objekty. Lehoučký fotoaparát se může pochlubit dlouhou výdrží na baterii, kterou lze dobít za necelé dvě hodiny přes rozhraní USB typu C ze zařízení kompatibilních s technologií USB-PD – ideální řešení pro fotografování venku a na cestách.


Připojte se a sdílejte své zážitky


Po připojení k chytrému telefonu přes Wi-Fi a Bluetooth® umožňuje Canon PowerShot ZOOM pořízené snímky označovat zeměpisnou polohou, prohlížet a zálohovat. Wi-Fi a Bluetooth konektivita umožňuje využít aplikaci Canon Camera Connect k živému náhledu a jako dálkovou spoušť při fotografování.2 K fotoaparátu se mohou předem připojit i přátelé či rodinní příslušníci, a pokud se nachází v blízkosti, sledovat na svých telefonech v reálném čase, co vidí fotograf v hledáčku3. Canon PowerShot ZOOM dává uživatelům jistotu, že budou moci zachytit okamžik se všemi detaily a jednoduše se o něj podělit s přáteli a rodinou.


Fotografie fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM jsou k dispozici ZDE.


Canon PowerShot ZOOM se bude českém trhu prodávat za 8 790 korun.


Další informace o fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM naleznete na stránkách:
https://www.canon.cz/cameras/canon-powershot-zoom/


Canon PowerShot ZOOM – klíčové funkce a vlastnosti:


  • Snímač o rozlišení 12,1 milionu bodů
  • Přepínání ohniskové vzdálenosti 100 mm, 400 mm, 800 mm1
  • Optická stabilizace obrazu ve čtyřech osách
  • Video v rozlišení Full HD 1080p při 24/25/30 sn./s
  • USB Type-C® kompatibilní s USB-PD
  • Připojení Wi-Fi a Bluetooth®

1 Ohniskové vzdálenosti jsou uvedené po přepočtu na formát 35 mm.
2 V daný okamžik je možné pouze jedno připojení, uložit lze až 10 přednastavených připojení
3 V závislosti na komunikačním prostředí může docházet ke zpoždění při ovládání na dálku nebo vzdáleném živém náhledu a přenos snímků může určitou dobu trvat. Bezdrátová komunikace s chytrým telefonem také zvyšuje spotřebu energie oproti běžnému užívání a přístroj se může rychleji zahřívat.