Společnost Canon získala nejvyšší ocenění za přístup k udržitelnému rozvoji. Již pošesté v řadě

PRAHA, 8. března 2021 – Společnost Canon, poskytovatel zobrazovacích a tiskových technologií a služeb, si již šestým rokem po sobě vysloužil zlatou pečeť agentury EcoVadis za trvalé úsilí o udržitelný rozvoj. V celosvětovém měřítku přitom na toto prestižní hodnocení dosáhnou jen tři procenta firem.

Nezávislá agentura EcoVadis ve své každoroční analýze hodnotí společnosti v mnoha oblastech, které jsou klíčové pro splnění cílů udržitelnosti. Jsou jimi zejména ochrana životního prostředí, dodržování lidských práv, férové podmínky pro zaměstnance, etika a dopady zadávání udržitelných veřejných zakázek. Hodnotící zpráva EcoVadis pro letošní rok dochází k jednoznačnému závěru, že si společnost Canon počínala ve všech oblastech mimořádně dobře, zejména pokud jde o její postupy týkající se ochrany životního prostředí.


Canon byl oceněn i za design svých produktů, který zohledňuje snadnou recyklaci, stejně jako za opatření přijatá ke snížení spotřeby energie a emisí CO2. Zpráva o zlaté pečeti udělené také pro rok 2021 nezávislou agenturou EcoVadis navíc přichází nedlouho poté, co společnost Canon představila nejnovější přírůstky do svých zavedených řad repasovaných kancelářských multifunkčních zařízení – imageRUNNER ADVANCE EQ80 4200 a 6275i.


„Naše společnost vyvíjí maximální úsilí pro to, aby udržitelnost byla středem všeho, co děláme. Zisk nejvyššího hodnocení od EcoVadis již šestým rokem po sobě je důkazem, že se nám to daří. Našim partnerům i zákazníkům tak chceme dát najevo, že pokud jim jde o udržitelnost, jsme pro ně důvěryhodným partnerem,“ říká Stuart Poore, ředitel pro udržitelný rozvoj a politické vztahy regionu Canon EMEA.


„Filozofií společnosti Canon je „Kyosei“, tedy žít a pracovat pro společné dobro. Tato myšlenka je jádrem našich aktivit a tvoří základ závazku společnosti Canon jednat vždy odpovědně jak s ohledem na dodavatelské řetězce a komunity, ve kterých působí, tak i prostřednictvím produktů, které vyvíjí,“ dodává Poore.


K dnešnímu dni agentura EcoVadis hodnotila přes 75 000 obchodních společností ve 150 zemích světa. Používá k tomu jedinečnou metodiku, která je postavena na mezinárodních standardech společenské odpovědnosti firem, a to včetně ISO 26000, Global Reporting Initiative nebo platformy Global Compact fungující pod záštitou OSN.