Canon slaví 17. rok jako jednička na celosvětovém trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy

Praha - pátek 27. března 2020 — Společnost Canon Inc s hrdostí oznamuje, že její digitální fotoaparáty s výměnnými objektivy (digitální zrcadlovky a systémové kompakty) si již 17. rokem udržely nejvyšší podíl na světovém trhu¹ a na čele žebříčku tak stojí nepřetržitě od roku 2003 do roku 2019.

Bezzrcadlovka
EOS RP

Digitální zrcadlovka
EOS 90D

Bezzrcadlovka
EOS M6 Mark II

Společnost Canon vyvíjí klíčové prvky obrazových systémů, které užívá ve svých přístrojích řady EOS s výměnnými objektivy, obrazové snímače typu CMOS, obrazové procesory a objektivy podle svého stěžejního konceptu, který klade důraz na rychlost, komfort a vysokou obrazovou kvalitu. Široká nabídka produktů. Od vysoce výkonných vlajkových lodí, které s oblibou užívají profesionální fotografové, po základní modely nabízející vysokou obrazovou kvalitu spolu s jednoduchým ovládáním. Canon uspokojuje rozmanité požadavky zákazníků na celém světě.

V počátečních dobách digitálních zrcadlovek společnost Canon na trh v září 2003 uvedla revoluční model EOS 300D. Přelomový přístroj s kompaktním a lehkým tělem, který se prodával za konkurenceschopnou cenu, získal na světovém trhu největší podíl a připravil půdu pro další růst kategorie DSLR. Společnost Canon od té doby na trh uvedla celou řadu vynikajících produktů, včetně profesionální řady EOS-1D a řady EOS 5D, která otevřela cestu k záznamu videa pomocí velkého snímače jednookých zrcadlovek.

Nový systém EOS R uvedený na trh v říjnu 2018 přinesl nové možnosti fotografického vyjádření. Rodinu Canon EOS obohatil o nové produkty jako plnoformátová bezzrcadlovka EOS R a objektivy RF, které plně využívají optické technologie společnosti Canon.

V roce 2019 společnost Canon na trh uvedla řadu dalších atraktivních produktů2 včetně plnoformátové digitální bezzrcadlovky EOS RP (březen) a digitální zrcadlovky EOS 90D (září). Při snaze o další rozšiřování produktové řady se společnosti Canon podařilo upevnit prvenství na celosvětovém trhu, které jí náleží již 17. rokem.

Canon v současné době vyvíjí také plnoformátový bezzrcadlový fotoaparát EOS R5 osazený nově vyvinutým plnoformátovým snímačem typu CMOS s podporou vysokorychlostního sériového snímání u statických snímků a záznamu videa v rozlišení 8K. V současné době navíc pracuje na vývoji 9 objektivů typu RF, mimo jiné RF100-500mm F4,5-7,1 L IS USM, které plánuje na trh uvést během roku 2020.

Společnost Canon hodlá nadále zdokonalovat svoji obrazovou techniku založenou na špičkových optických technologiích, rozšiřovat systém EOS v kategorii zrcadlových i bezzrcadlových přístrojů, které otevírají nové možnosti záznamu obrazu a naplňují potřeby stále různorodějšího okruhu uživatelů a podporují rozmach fotografické a filmové kultury.

Issei Morimoto, viceprezident společnosti Canon Imaging Technologies & Communications Group v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky, Issei Morimoto, viceprezident společnosti Canon Imaging Technologies & Communications Group v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky,

Další informace fotoaparátech Canon s výměnnými objektivy naleznete na stránkách:
www.canon.cz/cameras/interchangeable-lens-cameras

1 Podle výsledků průzkumu společnosti Canon.
2 Společnost Canon v roce 2019 na trh uvedla šest fotoaparátů s výměnnými objektivy: EOS RP (březen), EOS 250D (duben), EOS 90D (září), EOS M6 Mark II (září), EOS M200 (říjen), EOS Ra (prosinec).