Na inkoustový tisk s varioPRINT iX přecházejí firmy z celé Evropy, Středního východu i Afriky

PRAHA, 27. května 2020 – Sofistikované inkoustové archové produkční tiskárny varioPRINT iX, které společnost Canon představila v dubnu, se už dočkaly prvních instalací. Objednávky se scházejí z celé Evropy, Středního východu i Afriky. Zákazníkům dokáží dopomoci k dalšímu vylepšení jejich pozice na trhu díky kvalitě a spolehlivosti produkce bez kompromisů i široké škále možných aplikací.

„Jsme nadšeni, jak pozitivně byla série varioPRINT iX na trhu komerčního tisku záhy po představení přijata. Prioritou společnosti Canon je zajistit při vývoji našich produktů, aby vyhovovaly požadavkům trhu a nabízely zákazníkům nejvyšší kvalitu obrazu, produktivitu a spolehlivost. Zároveň chceme, aby se už zákazníci nemuseli rozhodovat mezi hospodárností a rozmanitostí aplikací,“ říká Peter Wolff, viceprezident divize Production Printing Products (PPP), EMEA Commercial Printing společnost Canon Europe.


Právě rychlost tisku více než 9 000 stran SRA3 za hodinu na širokou škálu médií, a to včetně ofsetového natíraného papíru s gramáží od 90 do 350 g/m2, provozuschopnost více než 90 % času bez nutnosti každodenní kalibrace a s tím související úspornost jsou hlavními atributy, které zákazníci z oblasti komerčního tisku a poskytovatelé online tisku v regionu EMEA jmenují jako hlavní důvody, proč se rozhodli investovat do tiskového řešení varioPRINT iX. Někteří z nich navíc rovnou zvažují nákup dalších strojů z této řady.


VarioPRINT iX se pyšní třemi klíčovými inovacemi: revolučním systémem sušení kombinujícím vzduch a teplo se zvlhčováním, které chrání papír, dále novými pigmentovými polymerovými inkousty na vodní bázi a technologií ColorGrip pro zářivé a odolné barvy a automatickou kontrolou kvality iQuarius. Ta díky zpracování obrazu ve skutečné kvalitě (1200 dpi) a tiskovým hlavám vyvinutým ve spolupráci se společností Kyocera s rozlišením 1200 dpi zajišťuje špičkovou úroveň obrazu a dokonalou ostrost textu a detailů. Zdokonalena byla také manipulace s tiskovými médii díky autodetekci a vyřazování vadných archů před tiskem a přesnému vedení papíru.


„Mnozí z našich zákazníků přecházejí na digitální inkoustový tisk a tvrdí, že neexistuje žádné další zařízení na trhu, které dosahuje při vysokých objemech tisku od 1 do 10 milionů výtisků A4 za měsíc na jediném zařízení tak vysoké kvality tisku,“ říká Peter Wolff.


Třeba jeden z předních poskytovatelů online tisku se ve své evropské pobočce pro přechod ze zařízení jiných značek na varioPRINT iX3200 rozhodl právě kvůli vysokému standardu tisku, který konkuruje ofsetovému tisku. Další nový zákazník, komerční tiskárna z Jižní Afriky s více pobočkami, si od archové inkoustové tiskárny varioPRINT iX3200 slibuje schopnost tisknout efektivně malé náklady, což by firmě mělo pomoci zásadním způsobem zlepšit dobu dokončení zakázek a omezit množství papírového odpadu. To, že série varioPRINT iX3200 klade důraz na produktivitu, snadné použití a flexibilitu, patřilo také mezi hlavní vlastnosti, které jihoafrického klienta přesvědčily.


Další zákazník s působištěm ve Velké Británii, podnik se zaměřením na komerční tisk včetně knih, časopisů a poštovních zásilek, obohatil o varioPRINT iX2100 svou dosavadní flotilu, kde se již nacházely třeba stroje ColorStream 3900 s kontinuálním podáváním nebo archová tiskárna varioPRINT i300 rovněž od Canonu.


Vůbec první instalace varioPRINT iX na světě, konkrétně modelu iX3200, proběhla v komerční a online tiskárně Kampert-Nauta v nizozemském Ossu, která je průkopníkem inovací na tamějším polygrafickém trhu a obsluhuje širokou zákaznickou základnu v Nizozemsku a Belgii, a to včetně velkých tiskových internetových obchodů a maloobchodních řetězců. Ambiciózním plánem společnosti Kampert-Nauta je expandovat prostřednictvím online obchodu do celé Evropy. S pomocí nové tiskárny chce konsolidovat digitální produkci a přesunout tisk veškerých aplikací, jako jsou brožury, složky, letáky a specializované pohlednice, na novou inkoustovou platformu.


„Okamžitě jsme byli nadšeni možnostmi, které řada varioPRINT iX našemu podnikání poskytuje. Tiskárna přináší vysokou kvalitu tisku i na silná média, aniž by tím byla ovlivněna produktivita. Chceme tisknout malé objemy bez toho, aby naši zákazníci pocítili zvýšení nákladů. S varioPRINT iX3200 se nám podaří zvládat také menší a rozmanitější úlohy se ziskem,“ říká generální ředitel Richard Kampert. Zároveň dodává, že k jejich rozhodnutí o koupi nového tiskového řešení vedly nejen jeho technologické parametry. „Náš vztah s Canonem byl rovněž silným faktorem. Udělali si čas, aby porozuměli našemu podnikání a nabídli naší firmě poradenství a školení, které podpoří další růst,“ dodává Kampert.


„Podle zpětné vazby od našich prvních zákazníků očekáváme, že si mnozí další uvědomí, jakou hodnotu a příležitosti růstu může tato tiskárna jejich firmě přinést. Pro tento segment trhu jsou digitální inkoustová řešení technologií dneška i budoucnosti,“ uzavírá Peter Wolff ze společnosti Canon.


Další informace o sérii varioPRINT iX naleznete na: https://canon.sm/varioprintix