Rychlá produkce CAD a plakátů ve vysokém rozlišení s novou řadou tiskáren Canon imagePROGRAF TX

PRAHA, 25. února 2021 – Firmy podnikající v oblasti architektury, strojírenství a stavebnictví, maloobchodní prodejny a interní tisková oddělení mají šanci posunout svůj tisk výkresů CAD, GIS a plakátů na novou úroveň. Společnost Canon totiž inovuje úspěšnou řadu velkoformátových produkčních tiskáren imagePROGRAF TX a přináší pět nových modelů: 24palcový TX-2100, 36palcový TX-3100, 44palcový TX-4100 a multifunkční TX-3100 MFP Z36 a TX-4100 MFP Z36. Tato vysokorychlostní, vysokokapacitní víceúčelová zařízení poskytují bezkonkurenční kvalitu tisku a lepší manipulaci s médii včetně pokročilého zabezpečení, to vše v rámci dobře známého workflow z původní řady.

Nová úroveň produktivity


Ať už jde o kvalitní plakáty nebo více kopií výkresů CAD ve vysokém rozlišení, nová řada imagePROGRAF TX zajistí bezokrajový tisk pouhým stisknutím tlačítka, a to buď z počítače, nebo přímo z USB flash disku. Produktivita je zajištěna díky nepřetržitému vysokorychlostnímu tisku až 3,2 stránky za minutu, a to bez nutnosti ořezu. Čas ušetří i rychlé spuštění stroje a bleskové zpracování.


Tiskárna imagePROGRAF TX je navržena pro co nejsnazší použití. Po vložení role do podavače tiskárna automaticky detekuje typ a šířku média, zatímco intuitivní ovládací panel se 4,3palcovou dotykovou obrazovkou mžikem poskytne přesné informace o médiích.


U velkoobjemových úloh nabízí tiskárny této řady možnost využití dvou rolí stejného média s funkcí výměny během tisku a velkokapacitní inkoustové nádrže, která zajistí až 350 metrů nepřetržitého tisku. V případě potřeby lze přepínat mezi dvěma rolemi různých typů médií. Volitelný vysokokapacitní zásobník umístěný vpředu pojme až 100 výtisků A0, a pokud není využíván, dá se snadno sklopit pro úsporu místa.


Přesný tisk, zářivé barvy


Modely inovované řady imagePROGRAF TX, které si stejně jako původní řada drží pověst zařízení s bezkonkurenční kvalitou tisku, kombinují tiskové hlavy Canon a pětibarvové plně pigmentové inkousty LUCIA TD. Ty reprodukují jemné linie, přesný text a živé barvy i na obyčejném papíře bez rozpíjení – což klienti využijí zejména pro vysoce přesné výkresy CAD či plakáty. U výtisků pro venkovní použití zajistí tyto inkousty vynikající odolnost proti povětrnostním vlivům a lze je použít s voděodolnými médii Canon.


Skenování a tisk


Pro rychlé a efektivní skenování a tisk disponují multifunkční modely imagePROGRAF TX-3100 MFP Z36 a TX-4100 MFP Z36 nově vyvinutým lehkým skenerem Z36 s technologií SingleSensor™. Tato inovace šetří čas a provádí přesné, rovnoměrné skenování po celé šířce bez nutnosti nastavování návaznosti více segmentů nebo kalibrace.


„Původní řada imagePROGRAF TX je u zákazníků stále velmi oblíbená. Na základě rostoucí poptávky po rychlém a flexibilním dodání výtisků na objednávku a měnících se potřeb zákazníků jsme se ale rozhodli ji optimalizovat. Nová řada nabízí vynikající funkce zajišťující vyšší produktivitu a umožňující rychlejší a efektivnější tisk plakátů a výkresů CAD/GIS. Jsme přesvědčeni, že modely nové řady tiskáren imagePROGRAF TX splní každodenní potřeby velkoformátového tisku v jakémkoli oboru,“ říká Junichi Wachi, ředitel divize LFP EMEA společnosti Canon Europe.


Nová řada imagePROGRAF TX bude od března 2021 k dostání prostřednictvím přímých prodejních kanálů a distribučních partnerů společnosti Canon. Další informace o řadě imagePROGRAF TX naleznete zde.