Canon imageRUNNER C1530 – nové multifunkce vyvinuté pro spolupráci v hybridním pracovním prostředí

PRAHA, 16. března 2021 – Mnoho podniků přehodnocuje roli tradiční kanceláře a ví, že klíčem k úspěchu v současné dynamické době jsou flexibilní pracoviště, která umožňují kolegům kooperovat bez ohledu na to, kde se nachází. Společnost Canon Europe proto uvádí na trh multifunkční zařízení řady imageRUNNER C1530. Ta jsou navržená pro podporu vzájemné spolupráce a urychlení digitální transformace. Barevná zařízení imageRUNNER C1533iF a C1538iF formátu A4 lze bez problémů integrovat do rozličných pracovních prostředí, od detašovaných pracovišť přes malé či středně velké kanceláře nebo jako nedílnou součást tiskového řešení globální společnosti.

Společnost KeyPoint Intelligence předpovídá, že v roce 2021 bude kombinace domácího a kancelářského pracovního prostředí již zcela pevnou součástí nového způsobu, jakým firmy fungují.1 Tato hybridní pracovní prostředí, zahrnující vzdálené nebo sdílené pracovní prostory, zvýší poptávku po multifunkčních zařízeních formátu A4, jakými jsou i modely řady imageRUNNER C1530.


Ty umožňují týmům efektivně a bezpečně spolupracovat bez ohledu na to, kde se zrovna nacházejí, a to díky kombinaci inteligentních nástrojů digitalizace, intuitivního ovládání a možnosti bezproblémového připojení. Zařízení úspěšně staví na dědictví řady imageRUNNER ADVANCE DX ve formátu A42, a díky tomu se rodina řady imageRUNNER rozšíří o nové přírůstky.


Podpora spolupráce odkudkoli


Řada multifunkcí imageRUNNER C1530 nabízí volitelně zapojení do cloudového řešení pomocí oblíbeného Canon uniFLOW Online. Toto nejen tiskové řešení umožňuje propojení zařízení se službami cloudového úložiště, jako jsou Dropbox a OneDrive. Uživatelé tak mohou snadno ukládat a sdílet digitalizované dokumenty s kolegy, ať se nachází v kanceláři či na home office. UniFLOW Online dále poskytuje jednotnou platformu pro připojení všech pracovních míst a plné využítí tiskové funkce „My Print Anywhere“, která uživateli umožňuje bezpečný přístup a spuštění tisku úloh na jakéhokoli zařízení připojeného ke cloudové službě, kdy tiskové úlohy cestují s uživatelem. Což je ideální možnost pro dnešní zaměstnance, kteří tráví čas mezi různými pracovními místy.


Zvyšování produktivity na pracovišti


V dnešní situaci je nutné maximálně zefektivnit čas strávený na pracovišti. Multifunkce řady imageRUNNER C1530 proto nabízí nově možnost individuálního nastavení procesů pro zpracování dokumentů. Tím se zefektivňuje čas nutný pro manipulaci s dokumenty a týmy mohou pracovat rychleji. Zařízení dokáže rychle digitalizovat papírové dokumenty pomocí svižného oboustranného jednoprůchodového skenování. Funkce inteligentní skenování – doplněná o OCR (optické rozpoznávání znaků) – omezují potřebu ručního zadávání dat díky automatickému vyčítání informací z papírových dokumentů.


Funkce, jako je Filing Assist, která používá předkonfigurované pracovní postupy ke skenování dávek opakujících se dokumentů, umožňují uživatelům zadávat tyto informace přímo do softwaru workflow. Intuitivní ovládací rozhraní šetří uživatelům čas tím, že usnadňuje hledání potřebných funkcí. Díky integrované funkci Time line (časová osa), zobrazující poslední provedené úkoly, mohou uživatelé u těch častých opakovat předchozí nastavení pouhým stisknutím tlačítka, místo aby museli úkoly znovu zadávat.


Jednodušší správa pro hybridní pracovní prostředí


Řada multifunkcí imageRUNNER C1530 podporuje jednodušší správu IT pro hybridní pracovní prostředí a nabízí nativní kompatibilitu s řešeními pro správu tisku Universal Print od Microsoftu a uniFLOW Online. Universal Print usnadňuje nastavení a údržbu zařízení přesunutím tiskové infrastruktury do cloudu, což eliminuje potřebu spravovat lokální ovladače.


UniFLOW Online zase nabízí jednoduchou centralizovanou cloudovou správu tiskového řešení bez ohledu na to, kde jsou přístroje fyzicky umístěné, a to včetně kontroly nákladů, inteligentního auditu, rozpočtování a vytváření sestav. UniFLOW Online představuje další rozšíření funkcí tiskového řešení Universal Print od Microsoftu v oblasti zabezpečení, ověřování a účtování. Další funkce automaticky pomáhají IT týmům efektivněji spravovat vzdálená zařízení, například proaktivně označovat chyby, upozorňovat správce IT na stav spotřebního materiálu a objednávat jeho výměny.


Zabezpečte se v novém světě


Práce vykonávaná z různých míst by neměla znamenat ohrožení bezpečnosti, přesto ale vytváří prostor pro chyby v zabezpečení. Podle Keypoint Intelligence se přijímání bezpečnostnímu konceptu Zero Trust založenému na bazální nedůvěře vůči externí i interní síti v roce 2021 zrychlí,3 na což budou muset reagovat i tisková zařízení. Řada imageRUNNER C1530 nabízí kromě Kontroly integrity systému při spuštění také vestavěnou funkci McAfee Embedded Control, které chrání před pokročilými hrozbami a ztrátou dat blokováním neoprávněných nebo zmanipulovaných aplikací. Bezpečnostní informace a správa událostí (SIEM) podporují detekci hrozeb v reálném čase a reakci na bezpečnostní incidenty, zatímco funkci zabezpečeného tisku a šifrovaného PDF mohou uživatelé v klidu svěřit důvěrné dokumenty a data.


Udržitelná budoucnost


Portfolio produktů imageRUNNER od společnosti Canon bylo vytvořeno s ohledem na globální udržitelnost – splňuje standardy ochrany životního prostředí a podporuje udržitelnou budoucnost. Série C1530 pomáhá zákazníkům v dosažení jejich cílů v této oblasti, třeba díky omezení plýtvání papírem a tonery.


Hiro Imamura, viceprezident pro marketing divize Document Solutions Group společnosti Canon Europe, uvedl: „S rostoucí popularitou coworkingových pracovních prostředí hledají podniky kompaktní řešení, která skutečně podporují spolupráci a zároveň zajišťují dodržování bezpečnostních standardů. Multifunkce imageRUNNER C1533iF a C1538iF rozšiřují naši oblíbenou řadu A4 zařízení a jsou dokonale vybaveny tak, aby splňovaly tyto stále se vyvíjející potřeby na pracovišti.“


Technická specifikace:


imageRUNNER C1533iF


  • Tisk, skenování, kopírování, faxování a odesílání
  • 17,8 cm intuitivní dotykový displej
  • Rychlost tisku 33 stan za minutu
  • Rychlost skenování až 150 obrazů za minutu
  • Možnost připojení USB, Ethernet, WiFi včetně přímého připojení
  • Podpora AirPrint, Mopria, Canon PRINT Bussines, uniFLOW Online Express, Microsoft Universal Print, volitelně uniFLOW Online
  • Bezpečnost zahrnuje funkce Kontrola integrity systému, McAfee Embedded Control, TLS 1.3, možnost připojení do duální sítě

imageRUNNER C1538iF


  • Tisk, skenování, kopírování, faxování a odesílání
  • 17,8 cm intuitivní dotykový displej
  • Rychlost tisku 38 stan za minutu
  • Rychlost skenování až 150 obrazů za minutu
  • Možnost připojení USB, Ethernet, WiFi včetně přímého připojení
  • Podpora AirPrint, Mopria, Canon PRINT Bussines, uniFLOW Online Express, Microsoft Universal Print, volitelně uniFLOW Online
  • Bezpečnost zahrnuje funkce Kontrola integrity systému, McAfee Embedded Control, TLS 1.3, možnost připojení do duální sítě