Další šance pro neziskovky. Canon s projektem Kopírka hledá kancelář rozdává multifunkce už popáté

PRAHA, 30. června 2021 – Společnost Canon a její partneři pokračují v úspěšném dobročinném projektu Kopírka hledá kancelář a letos již popáté darují použité, ale stále spolehlivé a výkonné přístroje do neziskových organizací. Na subjekty, které zašlou do 10. září 2021 kreativní přihlášku, čeká deset multifunkcí od Canonu. Projekt se letos rozšiřuje i na Slovensko.

Projekt Canonu a partnerských firem Kopírka hledá kancelář v předchozích letech obdaroval vybrané neziskovky téměř čtyřmi desítkami multifunkčních tiskáren a kopírek. V roce 2020 byla účast rekordní, své přihlášky zaslalo 72 organizací různého zaměření z celého Česka, štěstí se usmálo na osmnáct z nich. V roce 2021 Canon plánuje rozdat deset strojů a oslovit partnery a neziskovky také na Slovensku.


Jak se mohou neziskovky do projektu zapojit?


Stačí zaslat mail na adresu canon@my.cz , kterým organizace osloví multifunkci Canon v první osobě a kreativním způsobem jí vysvětlí, proč by měla přijít pracovat právě k nim. Forma oslovení nemá žádná omezení a hravý styl je zcela na místě. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 10. září 2021.


Třeba pražská organizace Smiling Crocodile starající se o děti s kombinovaným postižením vloni zaslala vtipnou básničku popisující, jak moc se děti na nového pomocníka těší. Se svou přihláškou uspěla a od podzimu v její kanceláři pomáhá multifunkce Canon imageRUNNER ADVANCE C256i. Další neziskovka poslala umně graficky zpracovaný týdenní rozvrh s činnostmi, při kterých bude stroj od Canonu pomáhat, a jindy přišla rovnou jednosměrná letenka „do ráje“. Přihlášky měly také formu videa, foto koláže nebo pohádky.


„Každý rok jsme potěšeni obrovským zájmem o tento projekt, loňský ročník byl z hlediska počtu, kvality a kreativity přihlášek rekordní. Velmi jsme se pobavili a bylo těžké určit vítěze. Rozhodla originalita a vizuální přitažlivost, při výběru jsme se ale snažili respektovat i regionální a oborovou pestrost,“ říká Eva Kučmášová, šéfka komunikace Canonu ve střední Evropě.


Pomoc potřebným i cirkulární ekonomika


Smyslem projektu Kopírka hledá kancelář je ve spolupráci s partnerskými firmami Canonu nalézat uplatnění pro použité, ale stále plně funkční a spolehlivé kancelářské vybavení, které by jinak kvůli obměně firemní tiskové flotily bylo odsouzeno k recyklaci. Motivací Canonu je i naplňování závazku směřujícího k udržitelnějšímu provozu společnosti.


„Následujeme globální trend cirkulární ekonomiky a snažíme se chovat zodpovědně ve všech aspektech naší činnosti. Byla by škoda, kdyby kvalitní a plně funkční přístroje skončily ve šrotu a nemohly ještě několik let sloužit v organizacích, které se často potýkají s nedostatečným technickým vybavením. Máme z předchozích ročníků projektu Kopírka hledá kancelář skvělé ohlasy, jak tam naše přístroje každý den pomáhají,“ uzavírá Kučmášová.