Nová série tiskáren varioPRINT 140 QUARTZ umožňuje snadnější pokrytí produkčních špiček

PRAHA, 22. února 2023 - Společnost Canon inovovala řadu černobílých produkčních tiskáren a uvedla na trh sérii varioPRINT 140 QUARTZ. Modely jsou vybaveny osvědčenou technologií varioPRINT 140 a nabízí poskytovatelům komerčního tisku a interních tiskových služeb možnost dočasného zvýšení rychlosti tisku a snadnější pokrytí produkčních špiček.

Grieg_press release image_product.jpg

Společnost Canon inovovala řadu monochromatických tiskáren uvedením nové série varioPRINT 140 QUARTZ.

Série varioPRINT 140, která byla uvedena do prodeje v roce 2017, si na trhu získala značnou oblibu a v regionu EMEA již bylo nainstalováno více než 2 200 těchto strojů. Tiskárna varioPRINT 140 QUARTZ, která byla zkonstruována pro prostředí s malým až středním objemem tisku a produkuje v průměru 80 000 až 800 000 výtisků formátu A4 měsíčně, je navržena tak, aby zajistila spolehlivý tiskový výkon, konzistentní produktivitu a vysokou kvalitu výstupu.

Díky nové licenční struktuře mohou uživatelé tiskáren varioPRINT 140 QUARTZ využívat trvalé nebo dočasné zvýšení rychlosti tiskárny ze 115 stran za minutu na 130 str./min. nebo 140 str./min. To poskytuje podnikům větší výrobní flexibilitu, která umožňuje reagovat na nepředvídatelné objemy tisku a produkce, a také možnost zvýšit kapacitu až na 2,3 milionu výtisků A4 měsíčně. Díky tomu firmy zvládnou sezónní špičky. Dočasná licence je nabízena na měsíční bázi a lze ji po dobu životnosti tiskárny prodloužit, kolikrát je potřeba.

Uživatelé mohou do zásobníku papíru vložit volitelný modul Form Assist, který zvyšuje kapacitu pro speciální papíry s nepravidelnou tloušťkou, jako jsou lepené bankovní dokumenty, skládaná média nebo média s odlepovací kartou.

Tiskárna varioPRINT 140 série QUARTZ neprodukuje emise ozonu a je navržena tak, aby minimalizovala odpad toneru. Díky technologii HeatXchange™ se teplo, které vzniká při fixaci toneru, přenáší při tisku na další stránky. To pomáhá šetřit energii, zatímco nízká teplota zapékání umožňuje tisk na různá média.

Tiskárna je standardně vybavena tiskovým serverem Canon PRISMAsync, který umožňuje intuitivní ovládání a plánování produkce až na osm hodin dopředu. Oznámení upozorňují obsluhu na potřebu doplnění toneru nebo médií, stejně jako na potřebu odebrání výstupu, s dostatečným předstihem. Díky tomu je možné zajistit nepřetržitý tisk.

Jennifer Kolloczek, evropská ředitelka pro plánování, marketing a inovace oddělení produkčního tisku ve společnosti Canon Europe, k tomu podotýká: „I když se v odvětví digitálního tisku soustředí pozornost spíše na barevný tisk, černobílý tisk bude i nadále představovat významnou část celkového objemu tisku, a to jak nyní, tak i v následujících letech. Mnoho poskytovatelů veřejných služeb a interních tiskáren potřebuje pro tisk dokumentů, u nichž je včasné dodání zásadní, odolnou monochromatickou tiskárnu, která zajistí kvalitu, produktivitu a snadné použití. Od svého uvedení na trh v roce 2017 si tiskárnu série varioPRINT 140 oblíbily tisíce uživatelů v regionu EMEA pro spolehlivý vklad do svých produkčních schopností. Zavedením možnosti dočasného navýšení rychlosti reagujeme na rostoucí problém předvídání objemu výroby. Větší flexibilita umožňuje zákazníkům investovat s jistotou, protože vědí, že mohou využít dodatečnou kapacitu během výrobních špiček.“