Canon oslavuje již dvacátý rok v řadě, kdy je jedničkou na celosvětovém trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy

Praha, 28. března 2023 – Společnost Canon Europe dnes oznámila, že její digitální fotoaparáty s výměnnými objektivy (digitální zrcadlovky a bezzrcadlovky) si udržely největší podíl na světovém trhu po dobu 20 po sobě jdoucích let1, od roku 2003 do roku 2022.

EOS R Richard Walch Lifestyle Arranmore Ireland -0036.tif

Společnost Canon vyvíjí klíčové komponenty systému pro zpracování obrazu, a to především v rámci řady digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy EOS. Jedná se o obrazové snímače CMOS, obrazové procesory a výměnné objektivy. Klíčovou zásadou vývoje je „Rychlost, pohodlí a vysoká kvalita obrazu“. Sestavením široké produktové řady – od vysoce výkonných vlajkových modelů, kterým zcela důvěřují profesionálové, po základní modely, s kterými si i méně zkušení uživatelé mohou vychutnat fotografování s vysokou kvalitou obrazu se snadným ovládáním a stejně bohatou nabídkou objektivů řad RF a EF, aby mohli docílit požadovaného kreativního vyjádření – to zdaleka nekončí. Canon nadále vychází vstříc různorodým potřebám zákazníků.

V době nástupu digitálních zrcadlovek představil Canon v září 2003 průlomový model EOS 300D (v jiných regionech označovaný také EOS Kiss Digital nebo EOS Digital Rebel). Tento převratný fotoaparát s kompaktním a lehkým designem byl nabízen za atraktivní cenu a stal se hybatelem dalšího rozvoje digitálních zrcadlovek. Brzy získal nejvyšší podíl na světovém trhu a odstartoval éru digitálních zrcadlovek. Následně Canon uvedl na trh řadu dalších převratných produktů včetně profesionálních modelů EOS-1D a EOS 5D, které připravily cestu pro záznam videa digitálními zrcadlovkami. Touha společnosti Canon dále rozšiřovat hranice vizuálního vyjádření vedla k vytvoření sytému nové generace – EOS R, který byl uveden na trh v říjnu 2018 a tvoří jej EOS R5 – první fotoaparát s nahráváním videa v kvalitě 8K2– uvedený na trh v červenci 2020, a EOS R3, uvedený v listopadu 2021 se sledováním rychle se pohybujících objektů a vysokým výkonem sériového snímání. Kromě toho uvedl Canon v prosinci 2021 na trh systém EOS VR určený k nahrávání videa pro účely virtuální reality.

V roce 2022 Canon oznámil EOS R7 (uveden v červnu 2022) a EOS R10 (uveden v červenci 2022), první modely se snímačem velikosti APS-C v řadě EOS R, a plnoformátový fotoaparát EOS R6 Mark II (uveden v prosinci 2022), který disponuje pokročilou funkcí automatického ostření a skvělými možnostmi videa. Kromě toho uvedl Canon na trh také šest nových objektivů RF3. Společnosti Canon se daří udržovat největší podíl na celosvětovém trhu již 20. rok v řadě a současně dál rozšiřovat produktovou řadu.

Canon bude pokračovat ve zdokonalování patentovaných technologií pro zpracování obrazu a dál posilovat a rozšiřovat řadu fotoaparátů a objektivů EOS, a tím vytvářet nové možnosti záznamu obrazu a videa.

  1. Na základě průzkumu společnosti Canon a údajů o dodávkách zveřejněných CIPA.
  2. Mezi digitálními fotoaparáty s výměnnými objektivy uvedenými na trh před 8. červencem 2020.
  3. V roce 2022 společnost Canon uvedla na trh následujících šest digitálních výměnných objektivů: RF 800mm F5.6 L IS USM (květen), RF 1200mm F8 L IS USM (květen), RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM (červen), RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM (červen), RF 24mm F1.8 MACRO IS STM (srpen), RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM (srpen).

    Tisková zpráva společnosti Canon Inc. je k dispozici zde: https://global.canon/en/news/2023/20230328.html