Společnost Canon pokračuje v dlouhodobém partnerství s Rugby World Cup jako oficiální dodavatel technologií pro zpracování obrazu pro Mistrovství světa v ragby ve Francii 2023

Praha, Česká republika, 13. září 2023 – Společnost Canon se stala oficiálním dodavatelem technologií pro zpracování obrazu pro Mistrovství světa v ragby 2023. Sponzoruje tak již třetí turnaj mistrovství světa v ragby. Jako oficiální dodavatel Mistrovství světa v ragby 2023 poskytuje Canon špičkovou technologii pro zpracování obrazu, která fanouškům zajistí, že nezmeškají ani okamžik akce. Společnost Canon bude poskytovat celou řadu podpory z nejrůznějších oborů své činnosti včetně fotoaparátů, objektivů, videokamer a síťových kamer. Stejně jako u mnoha jiných velkých sportovních událostí budou k dispozici profesionální služby Canon, kde budou členové týmu poskytovat technickou podporu více než 800 novinářům, 400 fotografům, 300 televizním štábům, 300 agenturním zaměstnancům a 70 rozhlasovým pracovníkům. Podpora zahrnuje služby jako údržba fotoaparátu a objektivu a zapůjčení produktů. Zajišťuje dokonalé k zachycení všech dechberoucích okamžiků.

RUGBY.png

Partnerství AFP

Kromě své oficiální role dodavatele technologií pro zpracování obrazu podporuje Canon několik aktivit mimo hřiště, zaměřených na podporu inkluzivity ve sportu. To zahrnuje vzrušující partnerství s agenturou AFP, v jejímž rámci dostane jeden mladý začínající fotograf z každé ze zúčastněných zemí příležitost pracovat s kmenovým fotografem agentury vybaveným fotoaparátem Canon.
Začátkem tohoto roku, před zahájením turnaje, každá z dvojic dokončila projekt, jehož cílem bylo prostřednictvím fotografie zachytit vztah k mistrovství světa v ragby v dané zemi. Možnost ukázat světu vztah jednotlivých zemí k turnaji zprostředkovaný mladýma očima oslavuje diverzitu ve sportu a inspiruje pozitivní změny ve světě.

Partnerství s portugalským národním týmem

Na Mistrovství světa v ragby 2023 společnost Canon rozdá členům portugalského národního týmu fotoaparáty PowerShot V10, aby mohli sami zdokumentovat svou cestu turnajem. Jejich snímky bude Canon publikovat na svých stránkách.

Pojďme oslavit naši rozmanitost Ragby je celosvětový sport. Sdružuje ženy i muže, kteří sdílejí jeho klíčové hodnoty, jako jsou solidarita, nasazení a respekt, bez ohledu na to, odkud sportovci pocházejí a kdo jsou. Tyto hodnoty byly tématem jedinečné mezinárodní fotografické soutěže „Celebrating Our Differences“, jejímž oficiálním sponzorem je společnost Canon.
Fanoušci z celého světa dostali před zahájením mistrovství šanci ukázat, co pro ně tento sport znamená. Vítězové soutěže – z Francie, Argentiny, Ugandy, Indie a Vietnamu – byli oceněni cenami, které zahrnovaly 16 fotoaparátů Canon: 12 přístrojů Canon EOS R50 pro vítěze každé kategorie a 4 fotoaparáty EOS R8 pro autory snímků vybraných společností Canon. Fotografie najdete u vchodu do sídla UNESCO v sedmém pařížském obvodu a také ve městech, kde se budou hrát zápasy letošního mistrovství světa.
Podívejte se na vítězné snímky zde .

„Jsme potěšeni, že jsme letos po dvou skvělých turnajích v Anglii a Japonsku oficiálním dodavatelem technologií pro zpracování obrazu pro Mistrovství světa v ragby ve Francii,“ uvedl Peter Morris, Senior Manager Brand and Sponsorship, Canon EMEA. „Také jsme nadšeni z partnerství s AFP i fotografické soutěže „Celebrate our Differences“, což jsou dvě iniciativy, jejichž prostřednictvím mohou také fanoušci, díky nimž je turnaj tak mimořádnou událostí, využít síly obrazu ke svému vyjádření. Doufáme, že tyto momenty zachycené objektivem našich ikonických přístrojů přispějí k pozitivní změně.“

Mistrovství světa v ragby 2023
Hostitelská země: Francie
Období turnaje: 8. září – 28. října 2023
Zúčastněné týmy: 20 (Jižní Afrika, Namibie, Anglie, Wales, Nový Zéland, Japonsko, Francie, Austrálie, Irsko, Skotsko, Itálie, Argentina, Fidži, Samoa, Uruguay, Gruzie, Rumunsko, Portugalsko, Tonga a Chile).