Canon oznámil rozšíření portfolia tiskáren pro tisk etiket o novinku LabelStream LS2000

PRAHA, 23. října 2023 – Společnost Canon představila na veletrhu Canon Expo v Jokohamě nový inkoustový tiskový stroj pro průmyslový tisk etiket Canon LabelStream LS2000. Je navržen s využitím celé škály inovativních a prověřených technologií Canon. Zvládá rychlost až 40 m/min a jako první tiskárna etiket Canon tiskne barvami CMYK plus bílou na samolepicí substráty včetně papíru a fólie tak, aby splňovaly normy pro bezpečnost potravin. Model LS2000 zpřístupňuje řadu digitálních tiskových strojů Canon LabelStream širšímu okruhu zpracovatelů etiket, kteří působí v průmyslových odvětvích, jako jsou potravinářství, osobní péče, zboží pro domácnost a elektronika a při výrobě produktů na zakázku nebo na míru.

LabelStream LS2000

Canon LabelStream LS2000 tiskne až do šířky 340 mm.

LabelStream LS2000

Nový Canon LabelStream LS2000 pro digitální tisk etiket.

LabelStream LS2000

Canon LabelStream LS2000 je vybaven nově vyvinutými tiskovými hlavami Canon a polymerovými inkousty na vodní bázi.

Tiskárna LabelStream LS2000, postavená na technologii tisku vodou ředitelnými inkousty, je ideálním řešením pro zpracovatele etiket, kteří hledají spolehlivý, produktivní a flexibilní digitální tiskový stroj splňující požadavky na malé série různorodých samolepicích etiket, vyráběných ve velmi krátkých termínech. Tato poptávka vyplývá mimo jiné z potřeby rychle reagovat na rostoucí množství různých produktů, obalových inovací a výzev neustále se měnícího dodavatelského řetězce. V Evropě budou návštěvníci veletrhu drupa 2024 mezi prvními, kteří se na stánku Canon (hala 8A, stánek B41) budou moci přesvědčit o rozmanitosti výstupu zařízení LabelStream LS2000.

Spolehlivá produkce etiket vysoké kvality s novou technologií tiskových hlav

LabelStream LS2000 je pětibarevný (CMYK plus bílá) inkoustový tiskový stroj pro tisk etiket, který tiskne rychlostí až 40 m/min s maximální šířkou tisku 340 mm. Tiskový stroj je vybaven novou tiskovou hlavou s rozlišením 2400 x 1200 dpi a mechanismem cirkulace inkoustu, který udržuje inkoust v toku po přesné dráze až k ústí všech trysek, čímž minimalizuje selhání trysek v důsledku jejich ucpání a pomáhá prodlužovat životnost tiskové hlavy. Aby byla zajištěna spolehlivá a stabilní produkce, jsou údržba tiskové hlavy a kontrola kvality automatizovány, stejně jako měření a nastavení barev, zatímco kontroler nabízí dokonalou integraci do různých workflow pro mimořádně snadné použití a provozní efektivitu.

Aplikační flexibilita s inovativní technologií inkoustů pro bezpečnost potravin

Nové inkousty v tiskárně LabelStream LS2000 jsou polymerové inkousty na vodní bázi s vysokou densitou, které společnost Canon vyvinula speciálně pro novou tiskovou hlavu. Inkousty obsahují vysoce syté pigmenty, které poskytují široký barevný gamut a na podkladu vytvářejí velmi tenkou vrstvu, která výrazně snižuje rozptyl světla, což vede k vynikající reprodukci barev. Bílý inkoust je součástí standardní výbavy a umožňuje tisk na průhledné fólie a další média – vytváří také vysoce krycí bílou barvu, kterou lze použít jako podkladovou vrstvu pro ostatní inkousty pro tisk živých a jasných barev. Inkousty tiskárny LabelStream LS2000 jsou vhodné pro širokou škálu aplikací a byly také navrženy tak, aby splňovaly řadu norem pro bezpečnost potravin.

Rychlá výroba etiket na široké škále substrátů

Etikety používané na vnější straně obalů potravin a dalších předmětů denní potřeby, od výrobků osobní péče až po výrobky pro domácnost, je často nutné vyrábět v malých sériích a s rychlými dodacími lhůtami kvůli kratšímu životnímu cyklu výrobků – a díky rychlosti tisku až 40 m/min je tiskárna LabelStream LS2000 vybavena tak, aby tyto požadavky splnila. Nový stroj na tisk etiket bude schopen flexibilně zpracovávat substráty od natíraného až po syntetický papír a fólie, včetně fólií odolných vůči nižším teplotám, což otevírá možnosti pro rozmanité aplikace štítků. Tenká vrstva tiskového inkoustu je na dotek téměř nepostřehnutelná. Díky tomu si potištěné substráty – včetně texturovaných médií, vybraných pro určitý design – zachovají svůj původní vzhled a dojem.

Jennifer Kolloczek, vedoucí ředitelka pro plánování, marketing a inovace v oblasti produkčního tisku společnosti Canon Europe pro region EMEA, k tomu dodává: Zatímco poptávka po etiketách stále roste, zpracovatelé čelí výzvám, jako je rostoucí trend malých nákladů a výroba vysoce kvalitních etiket na zakázku, které nadále podporují zavádění digitálních tiskových technologií. LabelStream LS2000 jako náš první inkoustový stroj na tisk etiket s inkoustem na vodní bázi nabídne zpracovatelům spolehlivou produktivitu a rychlost potřebnou k uspokojení požadavků jejich zákazníků a díky své univerzálnosti a očekávanému souladu s předpisy o bezpečnosti potravin jim umožní diverzifikovat jejich nabídku.“

Tiskárna LabelStream LS2000 bude v regionu EMEA v prodeji od začátku roku 2025.