Představujeme aplikaci Canon Multi-Camera Control pro chytré telefony a zcela novou aktualizaci firmwaru pro kamery XF605 a Cinema EOS

Praha, Česká republika, 2. listopadu 2023 – Společnost Canon Europe oznamuje uvedení aplikace Multi-Camera Control pro chytré telefony se systémem iOS1. Nová bezplatná aplikace umožňuje uživatelům bezproblémově připojit, ovládat a sledovat až čtyři kamery najednou a je kompatibilní s modely XF605, EOS C70, EOS C300 Mark III a EOS C500 Mark II.

eos_c70_eos_c300_markIII_eos_c500_markII_xf605_canon_multi_camera_control_app

Díky jednoduchému a intuitivnímu uživatelskému rozhraní lze dálkově ovládat širokou škálu funkcí kamery, jako je optický zoom, ovládání expozice, automatické ostření dotykem, obrazové profily a další. Kromě toho lze současně sledovat až čtyři kanály živého náhledu z kamer ve vysoké kvalitě a s minimální latencí. Uživatelé nyní mohou pohodlně ovládat studio s více kamerami s možností upravit kritická nastavení a dálkově spustit více kamer najednou.

Canon také oznámil řadu bezplatných aktualizací firmwaru pro kamery XF605 a Cinema EOS. Profesionální videokamera XF605 může nyní využívat pokročilé podpory streamování SRT IP, což umožňuje vysoce kvalitní a spolehlivé streamování videa přes Wi-Fi nebo Ethernet.

Nová funkce Chunk Transfer slouží k posílání dlouhých nahrávek přes FTP po bitech pomocí mobilní aplikace Canon Content Transfer2 a umožňuje tak efektivnější pracovní postupy pro aktuální zpravodajství. Mezi další vylepšení modelu XF605 patří přidání obrazového profilu Canon 709, kterým byly dosud vybaveny jen kamery Cinema EOS. Ten vylepšuje záběry přímo v kameře jemným zvýšením kontrastu a barev s možností přizpůsobení waveform monitoru a velikosti a zřetelnost vectorskopu.

Kamery EOS R5 C, EOS C70, ESO C300 Mark III a EOS C500 Mark II mohou nyní využívat rozšířené kompatibility objektivů včetně nejnovějších objektivů Super 35mm Flex Zoom, objektivů RF s pevnou ohniskovou vzdáleností i prvotřídního objektivu RF 24-105mm F2.8L IS USM Z. Funkce digitálního telekonvertoru umožňuje prodloužit dosah objektivů digitálním zvětšením ve fotoaparátu.

Aplikace Multi-Camera Control i aktualizace firmwaru kamer XF605 / Cinema EOS budou k dispozici ke stažení od prosince 2023.

  1. Kompatibilní s iOS verze 16.2–16.7 / 17.0–17.1. iOS je ochranná známka nebo registrovaná ochranná známka společnosti Cisco v USA a dalších zemích a je používána na základě licence.
  2. Mohou být účtovány poplatky za předplatné.