Nová řada sedmibarevných velkoformátových tiskáren imagePROGRAF GP pro trh prémiových plakátů

PRAHA, 2. února 2024 – Společnost Canon představila novou řadu sedmibarevných velkoformátových tiskáren imagePROGRAF GP pro komerční i interní poskytovatele tiskových služeb. Je určená převážně pro tisk špičkových plakátů, ale i dalších grafických aplikací včetně fotografií. V kombinaci s pigmentovými inkousty LUCIA PRO II umožňuje nová řada tisknout plakáty formátu A0 na nenatíraný papír do 48 sekund a nabízí rozšířenou škálu živých barev s přesnou reprodukcí a vyšší trvanlivost tisku.

  • Nová řada imagePROGRAF GP je určena především pro plakáty špičkové kvality.

  • Společnost Canon uvádí na trh novou řadu 7barevných velkoformátových tiskáren imagePROGRAF GP.

  • Nová řada zahrnuje tři modely: imagePROGRAF GP-6600S, GP-4600S a GP-2600S.

Nová řada imagePROGRAF GP zahrnuje tři modely: imagePROGRAF GP-6600S s úhlopříčkou 60"/1524 mm a GP-4600S s úhlopříčkou 44"/1118 mm, které nahrazují modely imagePROGRAF PRO-6100S a PRO-4100S, a model GP-2600S s úhlopříčkou 24"/610 mm. Naživo se poprvé představí na veletrhu drupa 2024 na stánku Canonu.

Výjimečné pokrytí PANTONETM

Nová sedmibarevná sada inkoustů LUCIA PRO II pro novinkovou řadou imagePROGRAF GP obsahuje oranžovou barvu, která reprodukuje živější a poutavější barvy, a šedou barvu, která mimo jiné pomáhá přirozenému podání pleťových odstínů. Barevný gamut reprodukovatelný novou řadou imagePROGRAF GP tak přesně odpovídá 96 % vzorníku PANTONE™ FORMULA GUIDE Solid Coated1. Díky tomu je tato řada ideální pro tisk korporátních barev.

Výrazně prodloužená trvanlivost

Sada inkoustů LUCIA PRO II také umožňuje uživatelům vytvářet mnohem odolnější výtisky. Nové inkousty zajišťují podstatně vyšší odolnost proti oděru fotografických papírů. Tím se snižuje pravděpodobnost, že se plakáty a další tištěné výstupy při manipulaci, přepravě či lepení poškrábou. Kromě toho zvyšuje vysoce světlostálý pigment v sadě inkoustů výrazně odolnost barev, takže je možné umělecká díla uchovávat až 200 let2.

Zvýšení produktivity

Bez ohledu na zkušenosti uživatele se nová řada imagePROGRAF GP snadno používá a nabízí vyšší produktivitu díky systému sledování stavu dávkování inkoustu, zjednodušenému nastavení a snadnější manipulaci s medii. Možnost tisku na dvě role dovoluje současně vložit druhou roli jiného typu a velikosti media, takže uživatel může automaticky přejít z matného papíru na lesklý bez přerušení práce. Zrychlením procesu automatického podávání medií se také zkrátila doba vkládání přibližně o 40 %.3

Životní prostředí

Cílem společnosti Canon je omezit ekologickou stopu svých produktů a provozů odpovědným využíváním zdrojů, minimalizací odpadu, zvyšováním efektivity a podporou inovací. Proto snižuje společnost Canon množství polystyrenového obalového materiálu použitého pro novou řadu imagePROGRAF GP – například pro model GP-4600S je použito o 89.5%4 méně pěnového polystyrenu než pro jeho předchůdce. Kromě toho pomohla snížená spotřeba energie – při provozu spotřebuje 94 W nebo méně a v pohotovostním režimu 2,2 W nebo méně – a další splněná kritéria této řadě získat hodnocení „Gold“ v rámci amerického registru EPEAT5 (Electronic Product Environmental Assessment Tool), což je nejvyšší úroveň registrace v oblasti zobrazovacích zařízení.

Mathew Faulkner, ředitel marketingu a inovací skupiny velkoformátového tisku společnosti Canon Europe pro region EMEA, prohlásil: „Uvedením nové řady imagePROGRAF GP reagujeme na potřeby prémiového trhu s plakáty vyšší třídy. Řada GP si zachovává vynikající kvalitu tisku imagePROGRAF, zatímco složení nových inkoustů LUCIA PRO II nabízí mnohem širší barevný prostor a poskytuje vynikající pokrytí podle vzorníku Pantone pro přesnější reprodukci korporátních barev. Protože je pro trh zaměřující se na prémiové plakáty velmi důležitá také trvanlivost tisku, jsou všechny výstupy vytištěné na nových zařízeních imagePROGRAF GP velmi odolné proti poškrábání i světlu, což pomůže zachovat jejich dlouhou trvanlivost a užitnou hodnotu. Díky snazší manipulaci s medii a posílené automatizaci této řady jsme také zvýšili produktivitu a usnadnili její používání.“

Nová řada imagePROGRAF GP je dostupná od března 2024 v celém regionu EMEA buď přímo u společnosti Canon, nebo prostřednictvím některého z jejích akreditovaných prodejců. Více informací naleznete na tomto odkazu.

  1. 96 % vzorníku "PANTONE™ FORMULA GUIDE Solid Coated" při použití pololesklého papíru Canon Premium 2 s ovladačem tiskárny imagePROGRAF v nastavení [High] [Colour Correction Off].
  2. Při použití papíru Canon Heavy Coated HG. Předpokládaná hodnota vypočtená v souladu se zkušební metodou odolnosti proti světlu v interiéru a kritérii hodnocení životnosti podle metody hodnocení zachování obrazu digitálního barevného fotografického tisku (JEITA CP-3901B), kterou vydala JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).
  3. Ze 123 sekund (předchozí řada imagePROGRAF PRO) na 73 sekund (nová řada imagePROGRAF PRO).
  4. Hmotnostní poměr GP-6600S se snížil o 58,9 %. GP-2600S nepoužívá v obalech výrobků pěnový polystyren.
  5. Systém environmentálního hodnocení vytvořený neziskovou organizací Green Electronics Council (GEC) ve Spojených státech amerických za účelem rozvoje trhu a propagace ekologicky šetrných výrobků.