200 let bez vyblednutí. Nová řada velkoformátových tiskáren Canon imagePROGRAF PRO potěší fotografy a umělce

PRAHA, 2. února 2024 – Společnost Canon uvedla na trh novou řadu úspěšných 12barevných velkoformátových tiskáren imagePROGRAF PRO. Ta je určena pro oblast fotografie a výtvarného umění a v kombinaci s novou sadou pigmentových inkoustů LUCIA PRO II přináší nejvyšší kvalitu tisku fotografií ze všech zařízení imagePROGRAF. Reaguje tak na poptávku trhu po větší světlostálosti a odolnosti výtisků, která pomáhá jejich dlouhodobému uchovávání a nabízí další ekologické výhody.

  • Nová řada imagePROGRAF PRO přináší dosud nejvyšší kvalitu tisku fotografií ze všech modelů imagePROGRAF.

  • Společnost Canon uvádí na trh novou zdokonalenou řadu svých velmi úspěšných 12barevných velkoformátových tiskáren imagePROGRAF PRO.

  • Nová řada imagePROGRAF PRO je určena pro fotografický a umělecký trh.

Inovovaná modelová řada, která bude oficiálně představena na veletrhu drupa 2024, zahrnuje: 60"/1524mm imagePROGRAF PRO-6600, 44"/1118mm PRO-4600 a 24"/610mm PRO-2600, které nahrazují modely imagePROGRAF PRO-6100, PRO-4100 a PRO-2100.

Výjimečná kvalita tisku

Přestože byl 12barevný inkoust používaný při tisku s imagePROGRAF PRO již dříve pověstný výtisky ve fotografické kvalitě s úžasnými, živými barvami a nepřekonatelnou čistotou a detaily, zlepšil matný černý inkoust v sadě LUCIA PRO II spolu s nově navrženou tabulkou barevného soutisku reprodukci tmavších odstínů a hustotu černé na uměleckých tiscích. Tento pokrok také rozšířil na stejných typech médií tmavé oblasti barevné škály a umožňuje reprodukovat detailně prokreslené odstíny šedé.

Výrazně zvýšená odolnost

Sada inkoustů LUCIA PRO II také umožňuje uživatelům zajistit dlouhou životnost tiskových výstupů, protože nové inkousty poskytují podstatně lepší odolnost proti poškrábání fotografických papírů. To usnadňuje manipulaci, montáž a konečnou úpravu, například pro grafické tiskárny (PSP), zatímco pigment v sadě inkoustů, který je velmi odolný proti světlu, výrazně zvyšuje stálost barev. Zvyšuje se tak hodnota výtisků fotografií a výtvarného umění, které lze nyní s novou řadou imagePROGRAF PRO zhotovit v ještě vyšší kvalitě a následně uchovat až 200 let, aniž by barvy vybledly.

Zvýšení produktivity

Bez ohledu na dovednosti nebo zkušenosti uživatele se nová řada imagePROGRAF PRO snadno používá a nabízí vyšší produktivitu díky systému sledování stavu vytlačování inkoustu, zjednodušenému nastavení a snadnější manipulaci s médii. Umožňuje současně vložit druhou roli jiného typu a velikosti média, takže uživatel může automaticky přejít z matného tisku na lesklý papír bez přerušení pracovního procesu. Zrychlením procesu automatického podávání médií se také zkrátila doba vkládání médií přibližně o 40 %1.

Životní prostředí

V souladu s cílem Canonu omezit dopad svých produktů a činností na životní prostředí snížila společnost množství polystyrenového obalového materiálu používaného pro novou řadu imagePROGRAF PRO. Například pro model PRO-4600 je použito o 89,5 %2 méně pěnového polystyrenu než pro jeho předchůdce. Kromě toho snížená spotřeba energie – 85 W nebo méně během provozu a 2,3 W nebo méně při režimu standby – a také splnění dalších kritérií pomohly této řadě získat hodnocení „Gold“ v rámci amerického registru EPEAT3, což je nejvyšší úroveň registrace v oblasti produktů zobrazovacích zařízení.

Mathew Faulkner, ředitel marketingu a inovací skupiny velkoformátového tisku společnosti Canon Europe pro region EMEA, uvedl: „Nová řada imagePROGRAF PRO navazuje na obrovský úspěch naší aktuální řady, a ještě ji vylepšuje díky novým designovým a výkonnostním prvkům, které byly přidány na základě zpětné vazby od našich zákazníků. Zvýšili jsme laťku kvality a také odolnost tisku, především z hlediska odolnosti proti světlu a oděru. To je pro umělecké tiskárny a profesionální fotografy klíčové. Díky vylepšené manipulaci s médii a zdokonalené automatizaci jsme také usnadnili obsluhu a zvýšili produktivitu. Nová řada imagePROGRAF PRO představuje pro naše zákazníky atraktivní řešení – profesionální fotografové mohou investovat do technologie, která jim umožní dále komerčně zhodnotit jejich práci prostřednictvím tisku a zároveň si zachovat plnou kontrolu nad výstupem a kvalitou práce.“

Nová řada imagePROGRAF PRO bude v prodeji od března 2024 v celém regionu EMEA buď přímo u společnosti Canon, nebo prostřednictvím některého z jejích akreditovaných prodejců. Více informací naleznete na tomto odkazu.

  1. Ze 123 sekund (předchozí řada imagePROGRAF PRO) na 73 sekund (nová řada imagePROGRAF PRO).
  2. Poměr hmotnosti, u PRO-6600 se snížil o 58,9 % a u PRO-2600 o 100 %.
  3. Electronic Product Environmental Assessment Tool.