How I’m using the Canon EOS 2000D to promote my band

PÍSNIČKÁŘ JOSH GIBBS

Jak používám fotoaparát Canon EOS 2000D k propagaci své kapely

Josh Gibbs
Josh Gibbs

Písničkář


Josh Gibbs intuitivně chápe spojení mezi hudbou a image vystupujícího. „Když jsem vyrůstal, vždycky jsem měl rád kapely, které dobře vypadaly. Člověk mohl narazit na jejich obrázky mnohem dřív, než slyšel nějakou jejich hudbu, a právě díky nim měl chuť si je poslechnout.“

Když s bratry Louisem a Jessem Bakerovými založil kapelu Pin Ups, přemýšlel Josh o tom, jak se vizuálně prezentovat. „Jsme nová skupina, proto je důležité ukázat lidem, o co nám jde a proč nás sledovat.“

Věděl, že zveřejňování skvělých fotografií na sociálních sítích hraje klíčovou roli při získávání fanoušků, ale pochyboval, že toho dosáhne pomocí svého telefonu. „Nedařilo se mi správně zaostřit a snímek byl vždycky moc světlý nebo moc tmavý, zvlášť když jsme hrávali ve špinavých klubech nebo nahrávacích studiích,“ říká.

Pro Joshe byl řešením fotoaparát Canon EOS 2000D – digitální zrcadlovka, která poskytuje vysokou kvalitu i při slabém osvětlení. Josh nikdy předtím digitální zrcadlovkou nepoužíval, a tak ho překvapilo, jak snadno se používá a jak kvalitní snímky pořizuje.

"Bylo to naprosto intuitivní – jako používání telefonu. Prostě jsem popadl fotoaparát a začal pořizovat snímky. Najednou byly všechny moje fotografie plné detailů, perfektně zaostřené a vypadaly zcela profesionálně."

Související články
Ready for anything: introducing the Canon EOS 850D

CANON EOS 850D

Připraven na vše: představujeme fotoaparát Canon EOS 850D

Vylepšete své fotografie pomocí digitální zrcadlovky Canon EOS 850D, která si poradí prakticky se vším.

Get to grips with shutter speed

RYCHLOST ZÁVĚRKY

Osvojte si ovládání rychlosti závěrky

Těchto 5 základních tipů vám pomůže ovládnout rychlost závěrky, zachytit pohybující se objekty a vylepšit vaše akční fotografie.

Sharing memories after the recording session

Josh se také bál, že by pro něj při používání digitální zrcadlovky bylo náročnější snímky sdílet, funkce konektivity fotoaparátu jej ale ohromily. „Je úplně jednoduché propojit fotoaparát EOS 2000D s telefonem. Pak mi stačí projít si fotografie a ty nejlepší nahrát na Instagram.“ Navíc ještě zjistil, že sdílení snímků na cestách je stejně snadné jako ze studia. „Fotoaparát si prostě balím s sebou – když vidím něco zajímavého, chci to sdílet co nejrychleji.“

Getting creative in the recording studio, the EOS 2000D captures great shots in low light

Také schopnost vyprávět příběhy fotoaparátu EOS 2000D Joshovi vyhovovala.

"Rád natáčím zajímavá videa, a proto je po mě funkce Videomomentka něčím úžasným. Můžete pořídit spoustu krátkých videí z každodenních událostí, které potom fotoaparát pospojuje do skvělého malého příběhu, který vám o všech těch událostech povypráví."

Kapela Pin Ups aktuálně nahrává první album a Joshe těší, že může fotografovat nahrávání způsobem, který je přesný i působivý. „Přijde mi něčím romantické, že můžu přesně zachytit tyhle vzpomínky, doplnit zvuk obrazem.“

Jesse and Louis tracking the first Pin-ups album. Effortless storytelling, even in tricky light

Josh se už začal zajímat o kreativní možnosti modelu EOS 2000D, které by mu mohly pomoci s vizáží vyhovující zvuku kapely. „Oceňuji možnost rozmazání pozadí, se kterým jsou snímky jako zahalené ve snovém oparu,“ říká.

A svou kreativitu chce dále rozvíjet. „Rozhodně vyzkouším pokročilejší funkce digitální zrcadlovky, možná vyzkouším různé objektivy,“ říká Josh. „Stejně jako je zajímavé si hrát s novými zvuky, může být zábavné i zkoušení nových fotografických technik.“

Související články

Služba Get Inspired je vaším klíčovým zdrojem užitečných tipů pro fotografování, nákupním průvodcem a odborným zpravodajem – vše, co potřebujete k objevení toho nejlepšího fotoaparátu nebo tiskárny a k uskutečnění vašeho příštího tvůrčího nápadu.

Zpět na všechny Příběhy

Zaujal vás fotoaparát EOS 2000D?

Fotoaparát Canon EOS Ruff je díky jednoduchému a intuitivnímu ovládání ideální první zrcadlovkou, která zachytí vaše vzpomínky s krásným rozostřeným pozadím, abyste je poté mohli snadno sdílet.

Zjistěte více

Interested in the EOS 2000D