Snadné ovládání, vynikající obrazová kvalita – Canon CJ18ex7.6B KASE je dokonalý kompaktní objektiv pro televizní studiovou práci

Praha – 20. dubna 2020 — Společnost Canon dnes představila nový přírůstek do své řady výkonných televizních objektivů pro formát 2/3” 4K – lehký a kompaktní CJ18ex7.6B KASE. Mimořádně výkonný, snadno ovladatelný a cenově dostupný televizní transfokátor CJ18ex7.6B KASE pro formát 2/3” 4K nabízí rozsah ohniskových vzdáleností 7,6-137 mm (18x) a vynikající optické vlastnosti. Je proto ideální pro televizní produkci v kvalitě 4K. Díky novému promyšlenému designu bez extenderu má menší a lehčí tělo vhodné pro studiovou práci, kde nejsou vyžadovány široké rozsahy ohniskových vzdáleností.

Vynikající optická kvalita ve 4K


Televizní studia stále větší měrou přechází na systémy a pracovní postupy v kvalitě 4K. Nově rozšířená řada objektivů společnosti Canon pro 4K nabízí to nejlepší z jejích optických technologií při vynikajícím poměru cena/výkon a představuje tak pro uživatele výhodnou investici. Model CJ18ex7.6B KASE vybavený nejlepšími funkcemi z nejvyšší řady objektivů Canon pro 4K vykazuje maximální rozlišení v celé ploše snímku, od středu po okraje. Je vybavený optimalizovanou soustavou s fluoritovými prvky a prvky s velmi nízkým rozptylem (UD) a podává díky tomu čistý obraz s minimem barevných vad. Speciální povlak čoček a důmyslná vnitřní konstrukce pláště objektivu CJ18ex7.6B KASE minimalizují vznik odlesků a závoje. To vše zajišťuje ostrý obraz s vysokým tonálním rozsahem a kontrastem vhodným pro práci s vysokým dynamickým rozsahem (HDR). Tyto optické vlastnosti spolu s daty pro odstranění chromatických aberací v nejnovějším barevném prostoru BT.2020 poskytují kvalitnější obraz s realističtějšími texturami a větší hloubkou – ideální pro natáčení rozhovorů.


Kompaktní, ergonomický design


Díky nízké hmotnosti je CJ18ex7.6B KASE mimořádně vhodný pro delší natáčení a rozhovory z ramene, kdy tolik nezatěžuje kameramana. Ergonomický grip se pohodlně drží a zlepšuje kontrolu a usnadňuje ovládání při natáčení. Lehká a odolná konstrukce tohoto modelu také zajišťuje potřebnou odolnost a mobilitu při dokumentární a reportážní práci.


Lepší kompatibilita


CJ18ex7.6B KASE je vybavený třemi 20pinovými konektory pro přenos přesných informací o pozici ovládacích prvků ostření, ohniskové vzdálenosti a clony. To umožňuje integraci s různými virtuálními studiovými systémy i s připojenými servoovladači ostření a transfokace. 16bitový enkodér rovněž zajišťuje přesnou detekci údajů o pozici ovládacích prvků objektivu, což umožňuje snadnou kalibraci při spojování skutečného a virtuálního obrazu.


Společnost Canon dnes představila také kameru EOS C300 Mark III a objektiv CN10X25 IAS S. Objektiv CJ18ex7.6B KASE bude na trhu od června. Další informace naleznete zde: www.canon.cz/broadcast/cj18ex-7-6-b-kase/ Fotografie produktu naleznete zde: https://flic.kr/s/aHsmMCUZUd


CJ18ex7.6B KASE - hlavní funkce a vlastnosti:


  • Optický výkon 4K
  • Vysoce výkonný 18x zoom (7,6-137 mm)
  • Bajonet B4 2/3“
  • Kompaktní a lehký bez optického extenderu
  • Účinné potlačení závoje a chromatických aberací
  • Kompatibilita s virtuálními systémy díky 16bitovému kódování