Canon představuje tiskárnu PIXMA PRO-200. Potěší zejména kreativce

Praha, 22. října 2020 – Společnost Canon Europe dnes představila rychlou, lehkou a kompaktní tiskárnu PIXMA PRO-200 formátu A3+ – ideální pro fotografické nadšence, kteří chtějí podniknout první kroky do světa tisku fotografií. PIXMA PRO-200 umožňuje fotografům tisknout vysoce kvalitní snímky na mnoho různých formátů a typů papíru s různými texturami z chytrého telefonu, tabletu nebo počítače bez obav o výsledek.

Nová tiskárna, která v produktové řadě nahrazuje model PIXMA PRO-100S, tiskne do formátu A3+ a využívá k tomu systém 8 inkoustů na bázi barviv. Výsledkem jsou jasné a syté barvy s mimořádně temnou černou. Schopnost vytisknout stranu za pouhých 90 sekund1 umožňuje fotografům své snímky plynule zpracovávat a vmžiku je přivádět k životu. Rozměrný displej o úhlopříčce 3" usnadňuje řízení celého procesu tisku prostřednictvím přehledného uživatelského rozhraní. Uživatelé také mají řadu možností tisku, včetně využití softwaru Canon Professional Print & Layout, který zefektivňuje proces zpracování snímku od pořízení po tisk.


Syté barvy, vysoká kvalita tisku


Tiskárna PIXMA PRO-200 přináší výrazný pokrok oproti svému předchůdci. Neobejde se bez ní žádný fotograf, který požaduje vysoce kvalitní tisk pro různé účely, včetně tisku fotografií, výroby dárků či jiné umělecké tvorby. Společnost Canon u tiskárny PIXMA PRO-200 rozšířila sadu inkoustů na 8. Jedná se o systém inkoustů na bázi barviv, která jsou zárukou vysoce kvalitních, nádherně tónovaných fotografií v živých barvách. Tiskárna se může pochlubit vylepšeným pokrytím barevného prostoru ve třech oblastech: červené, modré a černé. Výsledkem jsou atraktivnější fotografie i při tisku na formát A3+.


Pracujte produktivně a tiskněte s jistotou


Mimořádně lehká tiskárna váží pouhých 14,1 kg a oproti svému předchůdci je o 15 % menší. Je proto dokonalým společníkem do domácnosti nebo malého ateliéru. Nový praktický třípalcový LCD displej umožňuje při práci jednoduše kontrolovat hladinu inkoustů a nastavení tisku. Díky snadnému ovládání a bleskové rychlosti tiskárny mohou fotografové pohotově tisknout své snímky ve vysoké kvalitě.


Uživatelé mají nad tiskem plnou kontrolu pomocí softwaru Canon Professional Print & Layout, který je k tiskárně PIXMA PRO-200 dodáván zdarma. Fotografům umožňuje sladit barevnost snímků na obrazovce a při tisku a dosáhnout tak realistického podání. PIXMA PRO-200 podporuje také mobilní připojení a
Wi-Fi, což výrazně usnadňuje tisk z různých typů zařízení. Mimoto je tiskárna vybavená funkcí srovnání křivě vloženého papíru. Funguje u všech typů papíru včetně uměleckých a zajišťuje dokonalé zarovnání u každého výtisku.


Kreativita na prvním místě


S tiskárnou PIXMA PRO-200 lze u každého výtisku snadno dosáhnout profesionálního výsledku díky tisku bez okrajů na umělecké i lesklé papíry. PIXMA PRO-200 dokáže tisknout i na širokou škálu formátů papíru do velikosti A3+ a na papíry nestandardní délky až do 99 cm od společnosti Canon i dalších výrobců. Schopnost tisknout na umělecká, lesklá a běžná tisková média včetně nového uměleckého papíru
s hrubou texturou Canon Premium Fine Art Rough (FA-RG1) rozšiřuje možnosti uměleckého vyjádření každého fotografa. Uživatelé si mohou dokonce pro tiskárnu PIXMA PRO-200 stáhnout ICC profily
od oblíbených výrobců papíru a zvýšit tak úroveň svých děl. Na internetové stránce Creative Park se fotografům otevírají nové možnosti kreativního vyjádření – mají zde k dispozici různé šablony a předlohy, od pohlednic a přání po jiné umělecké a rukodělné výtvory. Všestranná tiskárna PIXMA PRO-200 pomáhá fotografům realizovat jejich tvůrčí vize i díky kompatibilitě s řadou programů jiných výrobců, včetně Adobe Lightroom a Photoshop, prostřednictvím zásuvných modulů softwaru Canon Professional Print & Layout.


Fotografie tiskárny PIXMA PRO-200 naleznete ZDE.


Na českém trhu bude tiskárna k dispozici od listopadu 2020.


Další informace o tiskárně PIXMA PRO-200 naleznete na stránkách


https://www.canon.cz/printers/pixma-pro-200/


PIXMA PRO-200 - hlavní funkce a vlastnosti:


  • Malé rozměry a kompaktní provedení
  • Vysokorychlostní tisk
  • 3" displej s uživatelským rozhraním
  • Tisk bez okrajů do formátu A3+ na lesklá a umělecká média
  • Systém inkoustů Chroma Life 100+ – nové složení inkoustů
  • Automatická oprava sbíhavosti linií
  • Software Canon Professional Print & Layout
  • PictBridge WLAN
  • Široké spektrum podporovaných médií a formátů

1 Rychlost fotografického tisku při výchozím nastavení při použití standardního obrazu podle normy ISO/JIS-SCID N2 formátu A3+ s okrajem na papíře Canon Pro Platinum