Canon novou PTZ kamerou cílí na přední broadcastery

Praha, 7. září 2022 – Společnost Canon Europe uvádí na trh PTZ kameru CR-N700 s rozlišením 4K60P se vzorkováním 4:2:2 a 10bitovou barevnou hloubkou s připojením 12G-SDI, určenou pro profesionální vysílání, studia a produkce živých akcí. Model CR-N700, který staví na tradici společnosti Canon v oblasti vysílací techniky, využívá inteligentní automatické ostření z oblíbených profesionálních videokamer, jako jsou EOS C70 a XF605, pro přesné zaostření v celém rozsahu otáčení, náklonu a zoomu. Tato nová špičkově vybavená kamera rozšiřuje řadu PTZ přístrojů společnosti Canon a nabízí PTZ kameru pro všechny typy produkcí a všechny technické požadavky.

Záznam videa ve vysílací kvalitě a pokročilé možnosti připojení umožňují vysílatelům efektivní produkci

Dosáhněte vysílací kvality snadno

Aby splňovala současné požadavky vysílatelů, je kamera CR-N700 vybavená snímačem CMOS typu 1.0 a procesorem DIGIC DV7. Díky tomu nabídne mimořádně kvalitní obraz v rozlišení 4K UHD 60P se vzorkováním 4:2:2 a 10bitovou barevnou hloubkou. Nejnovější PTZ kamera Canon je schopná přenášet obraz ve vysoké kvalitě 4K 60P přes IP – je tedy ideální pro vzdálené a živé vysílání. Ke špičkové obrazové kvalitě přispívá i vysoce výkonný objektiv s 15x optickým zoomem a 30x pokročilým zoomem při natáčení ve Full HD. Ve spojení s osvědčenou technologií stabilizace obrazu společnosti Canon mohou vysílatelé zachytit plynulé a stabilní záběry i na větší vzdálenost. To je ideální pro natáčení televizních reality show nebo dokonce sportu, kdy si obsluha kamer chce diskrétně přiblížit dění. Kamera CR-N700 je vybavená také nočním režimem, který umožňuje filmovat v téměř naprosté tmě díky vestavěnému IR filtru. To - spolu s HDR ve formátu PQ nebo HLG - umožňuje vysílatelům pracovat v jakýchkoli světelných podmínkách.

CR-N700 představuje významný pokrok v řadě PTZ kamer Canon. Nový model je vybavený rychlým, inteligentním a extrémně přesným ostřením díky patentované technologii Canon Dual Pixel CMOS AF s pokročilým systémem sledování objektu EOS iTR AF X založeným na hloubkovém učení. Ten zaostří na hlavu snímané osoby a sleduje její pohyb, i když odvrátí obličej. Pro ještě větší přesnost se automatické ostření s detekcí očí zaměří na zornici osoby v záběru, zatímco funkce priority obličeje umožňuje upřednostňovat při ostření konkrétního jedince. To je ideální pro situace, kdy je nutné po celou dobu udržet záběr na hlasatele.

Vynikající konektivita, jednoduché pracovní postupy

Stejně jako celá řada PTZ kamer Canon podporuje i CR-N700 více různých protokolů pro bezproblémové začlenění do stávajících produkčních procesů. Nová kamera je koncipovaná tak, aby ji vysílatelé mohli využít v různorodých produkčních ekosystémech. Podporuje protokoly SRT a NDI|HX1 pro vysoce kvalitní 4K video přenosy, zatímco FreeD umožňuje integraci s virtuálními produkcemi. Vysílatelé mohou pomocí těchto protokolů snadno vytvářet sestavy s více kamerami podle svých potřeb. S protokolem XC společnosti Canon je možné integrovat CR-N700 s dalšími kamerami Canon Cinema EOS, jako jsou EOS C500 Mark II, EOS C300 Mark III nebo profesionální videokamery včetně XF6052 pro skutečně všestranné použití. Podání obrazu je dokonce možné sladit s jinými fotoaparáty Canon pomocí profilu Canon Log 3 a nastavení širokého dynamického rozsahu.

Flexibilní možnosti připojení zahrnují 12G-SDI a 3G-SDI, HDMI a IP (PoE++), což umožňuje bezproblémový přenos 4K60P pro konzistentní vysílání ve vysoké kvalitě. Kamera CR-N700 je vybavená i profesionálními duální XLR audio vstupy a synchronizační technologií GEN-LOCK pro různé produkční potřeby.

Vylepšené ovládání

Nejnovější PTZ kamera Canon nabízí stejně intuitivní ovládání jako ostatní modely v této řadě. Pokročilý pohonný mechanismus umožňuje velmi pomalý a přesný pohyb 0,1°/s, což umožňuje kinematografický způsob práce. Kompatibilita s ovladačem Canon RC-IP100, ovládací aplikace Remote Camera Control a s vybranými ovladači jiných výrobců dále zjednodušuje zapojení kamery do stávajících produkčních sestav. Funkce ořezu umožňuje z jedné PTZ kamery CR-N700 odebírat dva samostatné kanály. Kameraman může v záběru označit oblast zájmu a přenášet ji jako samostatný obraz ve Full HD. Tato funkce je ideální pro produkce s omezeným počtem PTZ kamer v místě natáčení.

Současně s kamerou CR-N700 společnost Canon na trh uvádí také filmový objektiv CN8x15 IAS S E1/P1 a rozšiřující modul EU-V3 a vydává aktualizaci firmwaru Cinema EOS, která umožní jednoduše využít špičkové filmové kamery Canon EOS C300 Mark III a EOS C500 Mark II pro potřeby produkce živého vysílání. Canon dále uvádí na trh referenční displej DP-V2730 s úhlopříčkou 27 palců, který rozšiřuje řadu 4K monitorů Canon a nabízí řešení pro každou potřebu. Dalšími novinkami na trhu jsou videokamery XA65, XA60, XA75, XA70 a Canon LEGRIA HF G70, které vychází vstříc poptávce po živém sdílení obsahu.

Chcete-li se o kameře CR-N700 dozvědět více, navštivte Canon na veletrhu IBC od 9. do 12. září v hale č. 11, stánek C45, nebo se podívejte na internetové stránky:

CR-N700 – hlavní funkce a vlastnosti:

• Snímač CMOS typu 1.0 s procesorem DIGIC DV7 dosahuje rozlišení 4K60P se vzorkováním 4:2:2 a s 10bitovou barevnou hloubkou
  • 15x optický zoom (30x pokročilý zoom)
  • Automatické ostření se zdvojenými body s funkcí iTR AF X
  • Podpora vícero protokolů včetně NDI|HX, SRT, FreeD, RTMP(S), RTP, RTSP, standardní komunikační protokol a Canon XC
  • Vylepšená konektivita s výstupem 12G-SDI

1 NDI je ochranná známka společnosti NewTek, Inc. v USA a dalších zemích.
2 Firmware, který zpřístupní protokol XC společnosti Canon u kamery XF605, bude k dispozici ke konci tohoto roku.