Fotografická soutěž Canon „Redline Challenge“ se vrací již třetím rokem

Praha, Česká republika, 19. srpna 2023 – Canon Europe s potěšením oznamuje zahájení dalšího ročníku fotografické soutěže Redline Challenge.

RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM_Sample_4_Derwent_Verity Mulligan_launch - challenge phase

Derwent Water na snímku Verity Milligan

V letošním roce soutěž vyzývá začínající fotografy, aby vytvořili minimalistický snímek na téma „prostor k dýchání“ (Room to Breathe). Základní myšlenka „méně je vice“ nabádá účastníky využít své kreativity a dle svých preferencí ztvárnit téma s využitím úsporných výrazových prostředků.

Každoroční výzva se obrací na amatérské fotografy z celé oblasti EMEA1, aby otestovali své dovednosti. Mohou vytvořit třeba krajinnou kompozici v kontrastu protisvětla, pracovat s tvary či liniemi nebo objevit v běžném životě kolem intimitu – zkrátka a dobře předvést svůj talent v libovolném žánru. Všichni účastníci mají šanci vyhrát sadu Canon EOS R5 s vysoce univerzálním objektivem RF 24-105mm f/4 L IS USM.

Fotografické příspěvky do soutěže Canon Redline Challenge lze pořizovat na jakémkoli zařízení. Snímky budou posuzovány na základě kompozice, kreativity, technického mistrovství a toho, jak přesně odráží dané téma. Konečný vítěz bude znám v říjnu.

V roce 2022 bylo do Redline Challenge zasláno přes 14 000 příspěvků s tématem „Příběh ve zlomku sekundy“. Loňský vítěz Jiří Durdík, český fotograf-samouk, zvítězil se vzrušujícím záběrem z motokrosového závodu využitím pohybové neostrosti.

Přihlášky lze zasílat od 19. srpna 2023 do 16. září 2023.

Chcete-li se zúčastnit soutěže Canon Redline Challenge 2023, navštivte:
https://www.canon.cz/get-involved/redline-challenge/

  1. Úplné podmínky včetně konkrétního seznamu zúčastněných zemí naleznete na adrese:
    https://www.canon.cz/get-involved/redline-challenge/terms-and-conditions/