Novinka pro náročné. Canon rozšiřuje řadu archových inkoustových tiskáren o model varioPRINT iX1700

PRAHA, 23. října 2023 – Společnost Canon oznámila na veletrhu Canon Expo v Jokohamě technologickou předpremiéru nového archového inkoustového tiskového stroje Canon varioPRINT iX1700 s rychlostí 170 stran A4 za minutu. Je navržen pro vysokou produktivitu a konzistentní kvalitu, takže vyhovuje potřebám náročných komerčních a interních poskytovatelů tiskových služeb.

varioPRINT iX1700_LeftCG_07

Nový archový inkoustový tiskový stroj Canon varioPRINT iX1700.

Mogami_FrontCG_01.jpg

Nová tiskárna Canon varioPRINT iX1700 tiskne rychlostí až 170 stran A4 za minutu nebo 73 stran B3 za minutu.

Mogami_RightCG_13

Tiskárna Canon varioPRINT iX1700 je vybavena nově vyvinutou tiskovou hlavou a inkousty Canon.

V Evropě se o schopnostech tiskového stroje varioPRINT iX1700 přesvědčí mezi prvními návštěvníci veletrhu drupa 2024, a to na stánku Canon (hala 8A, stánek B41).

Určeno pro náročné komerční tiskárny a korporátní tisková centra

Společnost Canon se neustále snaží podporovat zákazníky v souladu s trendy v oboru, jako je například poptávka po menších nákladech tisku a zvyšující se automatizace, které umožňují dodržet přísnější termíny. Zbrusu nový inkoustový tiskový systém varioPRINT iX1700 formátu B3 představuje spojení odborných znalostí společnosti Canon v oblasti inkoustového a archového tisku z jejích výzkumných a vývojových center v Japonsku, Německu a Nizozemsku. Nový tiskový stroj s rychlostí až 170 výtisků A4 za minutu cílí na objemy tisku mezi vlajkovou lodí společnosti Canon na bázi tonerů, tiskárnou imagePRESS V1350, a inkoustovou tiskárnou varioPRINT iX2100/3200 a doplňuje nabídku pro náročná produkční prostředí.

Inovativní technologie tiskové hlavy

Tiskárna varioPRINT iX1700 je vybavena inovativní tiskovou hlavou s vysokým rozlišením 2400 x 1200 dpi a novou sadou inkoustů, která umožňuje tisknout vysoce kvalitní tiskové aplikace, jako jsou marketingové materiály, knihy a náročné aplikace pro obchodní komunikaci. Nové polymerové inkousty na vodní bázi obsahují vysoce syté pigmenty a přinášejí široký barevný gamut. Inkoust je na médium vystřikován po kondicionovací kapalině, která pigmenty ukotví na podkladu ve velmi tenké vrstvě. Výsledkem je, že se tištěný výstup vyznačuje špičkovou reprodukcí barev a zachovává přirozenou strukturu podkladu, což otevírá možnosti reprodukce nebo migrace aplikací, které se běžně tisknou ofsetovým tiskem. Nově vyvinutý mechanismus korekce registrace současně koriguje zkosení papíru a horizontální nesouosost. Dosahuje tak vysoké přesnosti zarovnání obrazu při vysokých rychlostech.

Produktivní a spolehlivá

Všestranný tiskový stroj tiskne vysokou rychlostí až 170 stran A4 za minutu nebo 73 stran B3 za minutu. Za účelem maximalizace produktivity byla automatizována údržba tiskových hlav a kontrola kvality a tiskové hlavy jsou vybaveny mechanismem, který udržuje inkoust v oběhu po dráze až k ústí všech trysek, což umožňuje stabilní provoz tisku. Díky složení nových inkoustů, které společnost Canon vyvinula speciálně pro novou tiskovou hlavu, a systému vzduchového podávání, který zajišťuje spolehlivé podávání papíru, si tiskárna varioPRINT iX1700 poradí s širokou škálou médií. Pro snadnou obsluhu mají operátoři a servisní technici přístup z přední strany tiskárny varioPRINT iX1700 a okno v přední části umožňuje přehledný pohled na stav tiskárny. Digitální kontroler tiskového stroje PRISMAsync nabízí bezproblémovou integraci se SW řady Canon PRISMA pro produkční workflow a také interoperabilitu s mnoha dalšími produkčními pracovními procesy. Jeho vysoce přehledné uživatelské rozhraní a automatizační funkce podporují provozní efektivitu.

Jennifer Kolloczek, ředitelka pro plánování, marketing a inovace oddělení produkčního tisku ve společnosti Canon Europe, k tomu uvedla: „Jako globální lídr v oblasti archových inkoustových produkčních tiskových strojů s více než 600 instalacemi po celém světě a důvěryhodný partner svých zákazníků se Canon neustále snaží nabízet inovativní a pokročilé inkoustové technologie. Velmi se těšíme na rozšíření naší nabídky o tento produkční stroj, protože naše rozšířené portfolio umožní dalším poskytovatelům tiskových služeb ještě zefektivnit jejich výrobní procesy, zlepšit kvalitu tištěných materiálů a rychleji a pružněji reagovat na rozmanité potřeby jejich zákazníků. Komerčním i interním poskytovatelům tiskových služeb přinese stroj varioPRINT iX1700 tyto výhody a pomůže tiskárnám rozšířit jejich služby, generovat více zakázek a udržet si konkurenceschopnost.“

Nový tiskový stroj varioPRINT iX1700 bude na trzích EMEA k dispozici v roce 2025.