Novinky pro tisk CAD výkresů a plakátů: velkoformátové tiskárny imagePROGRAF TM

PRAHA, 2. října 2023 – Společnost Canon uvedla na trh novou řadu tiskáren imagePROGRAF TM A0+ a A1+ pro výrobce technických a propagačních velkoformátových tiskových aplikací. Najde uplatnění v různých odvětvích od architektury, strojírenství, stavebnictví a výroby až po maloobchod, pohostinství a vzdělávání.

tm-series printer

Nová tiskárna Canon imagePROGRAF TM-355.

TM-series 350_Lifestyle 01.jpg

Sytější červená a ostřejší kontrasty pro výkresy CAD a projekční výkresy.

tm-series 240_Specification_04.jpg

Pomocí nové řady imagePROGRAF TM mohou uživatelé snadno vytvářet výrazné plakáty.

Součástí portfolia je pět modelů – TM-355, TM-350 a TM-340 pro tisk formátu A0+ a TM-255 a TM-240 pro tisk formátu A1+ – všechny s nově vyvinutým, zářivým inkoustem purpurové barvy.

Tato řada je navržena tak, aby splňovala různé potřeby tisku, od konstrukčních a návrhářských výkresů CAD až po plakáty v maloobchodě a restauracích a školních učebnách. Díky propracovanému designu a malým rozměrům se vejdou prakticky do jakéhokoli kancelářského nebo obchodního prostoru, a to i v kombinaci s volitelným velkoformátovým skenerem.

Řada imagePROGRAF TM je vybavena nově vyvinutým procesorem pro zpracování obrazu L-COA PRO II, který umožňuje rychlé spuštění. Model TM-355/350 nabízí nejvyšší rychlost tisku až 3,2 stránky za minutu (PPM), což je přibližně o 28 % více než u předchozích modelů, a zajišťuje tak vyšší produktivitu při tisku, u něhož hraje čas rozhodující roli.

Výraznější barvy také na nenatíraném papíře

Vylepšené inkousty pro řadu imagePROGRAF TM zajišťují zářivější barvy i na nenatíraném papíře. Nově navržená tabulka pro zpracování obrazu a optimalizovaný purpurový inkoust zajišťují špičkové podání červené barvy pro živou reprodukci a ostřejší kontrasty. To znamená větší zřetelnost při zvýrazňování oprav a revizí ve výkresech CAD nebo při zobrazování důležitých technických poznámek.

Díky použití plnobarevného pigmentového inkoustu, který je navíc odolný vůči vodě, mohou tiskárny vytvářet poutavé plakáty a reklamní předměty, které přitahují pozornost a po dlouhou dobu nevyblednou. Zákazníci tisknoucí plakáty mohou vytvářet výtisky bez okrajů s využitím celé šířky role, takže odpadá časově náročné ořezávání okrajů po tisku.

Vylepšený design a uživatelské rozhraní

Nová konstrukce s plochou horní částí usnadňuje výměnu rolí papíru. Tiskárny automaticky detekují a zobrazují typ papíru1 a odhadují, kolik papíru zbývá. Díky standardně dodávané kalibraci barev přispívají tyto funkce k vyšší efektivitě provozu.

Velký dotykový panel na první pohled zobrazuje šířku a typ papíru a také zbývající množství inkoustu a papíru v roli. Navíc jej lze naklonit a nastavit tak úhel pro snadné sledování podle úhlu pohledu a polohy uživatele.

Konstrukce také pomáhá snížit provozní hluk u všech modelů řady až na přibližně 39 decibelů (dB) u některých modelů, což je přibližně o 1/3 méně2 než u jejich předchůdců, takže jsou vhodné do jakéhokoli pracovního prostředí.

Jennifer Kolloczek, výkonná ředitelka pro plánování, marketing a inovace v oblasti produkčního tisku pro region EMEA společnosti Canon Europe, uvedla: „Nová řada tiskáren imagePROGRAF TM nastavuje laťku pro kompaktní víceúčelové velkoformátové tiskárny a vytváří neuvěřitelně zářivé výtisky při malých rozměrech a nižší hlučnosti. Bez ohledu na velikost firmy a omezené prostory můžete nyní pohodlně vytvářet širokou škálu tiskových aplikací, které by se musely jinak zadávat externím dodavatelům, od výkresů CAD až po plakáty a maloobchodní prodejní materiály, a zvýšit tak produktivitu a efektivitu bez zhoršení kvality.“

Pokrok v oblasti udržitelnosti

Společnost Canon se zavázala ke snaze o omezení odpadu a dopadu na životní prostředí ve všech svých provozech. Řada imagePROGRAF TM získala hodnocení „Gold“ v americkém registru EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool), což je nejvyšší stupeň certifikace v sektoru zobrazovacích zařízení.3 Navíc byl u obalů produktů nahrazen pěnový polystyren plnohodnotnými lepenkovými obaly.

Integrovaný software usnadňuje vytváření dobře zpracovaných plakátů a letáků

Tiskárny řady TM se dodávají se softwarem Direct Print Plus, který umožňuje tisknout dávkově více souborů v různých formátech jednoduchým přetažením, což uživatelům pomáhá efektivně tisknout všechny typy výkresů. Pro propagační účely mohou zákazníci využít webovou aplikaci PosterArtist společnosti Canon a vytvářet originální návrhy plakátů a letáků výběrem z široké nabídky bezplatných šablon podle svých potřeb.

  1. Při prvním použití je nutná ruční volba typu papíru.
  2. Srovnání akustické energie při tisku na standardní nenatíraný papír, liniové kresby a textu a ve standardním režimu. Běžný model ve stejné třídě je "imagePROGRAF TM-300/200" (uveden na trh v listopadu 2018).
  3. EPEAT je systém environmentálního hodnocení, který založila americká nezisková organizace GEC (Green Electronics Council) za účelem rozvoje a podpory trhu s ekologicky šetrnými výrobky. Hodnotí faktory, jako je životnost výrobku, úspora energie a obal.