10 milionů výtisků měsíčně. Canon slaví úspěch s novými modely řady varioPRINT 6000 TITAN

PRAHA, 11. března 2024 – Společnost Canon navazuje na úspěch řady černobílých archových produkčních tiskáren varioPRINT 6000 TITAN, kterých se od roku 2017 prodalo v regionu EMEA přes 1000 kusů. Nyní Canon uvádí na trh aktualizované modely s vylepšeným uživatelským rozhraním, odolnějším tonerem a novou možností modulu Print Guard pro ještě lepší trvanlivost tisku při zpracování transakčních dokumentů.

VP6000_660x372

Canon varioPRINT 6000 řady TITAN je špičkou na trhu.

vP6000_Front_660x372

Rentgenový pohled znázorňuje technologii okamžitého duplexu Gemini.

Tiskárny varioPRINT řady 6000 TITAN si od své premiéry zajistily vedoucí postavení na trhu černobílého archového produkčního tisku. Tato řada, která je proslulá svou spolehlivostí, produktivitou a kvalitou tisku, je určena pro trhy s velkým objemem tisku a je schopna zpracovat až 10 milionů výtisků formátu A4 měsíčně.

Uplatnění najde v široké škále prostředí, kde se využívá monochromatický tisk, a dodává se ve třech verzích: Standard, TPxp a MICR, které pokrývají různé segmenty zákaznického trhu – obecný komerční tisk, tisk knih, tisk manuálů, vnitropodnikový tisk, transakční tisk a bezpečnostní tisk. Tiskové stroje Standard, TPxP a MICR jsou k dispozici v několika rychlostních verzích s možností dočasného nebo trvalého zvýšení rychlosti a s možností výběru vstupních a dokončovacích modulů. Tiskárny varioPRINT řady 6000 TITAN budou k vidění na veletrhu drupa 2024 na stánku Canonu v hale 8a.

Přizpůsobeno potřebám zákazníka

Tři verze, Standard, TPxp a MICR, byly optimalizovány pro provoz v oblasti komerčního a vnitropodnikového tisku, transakčního a zabezpečeného tisku. Uživatelé mohou jejich pomocí vytvářet širokou škálu aplikací, včetně tisku knih na objednávku, příruček, transakčních dokumentů, direct mailu a finančních dokumentů, stejně jako aplikací tištěných na lehkých médiích, jako jsou letáky pro farmaceutické firmy.

Všechny rychlé modely varioPRINT 6000 TITAN řady TPxp (transakční tisk s mimořádným výkonem) byly navrženy speciálně pro tisk transakčních dokumentů a direct mailu. Nově vyvinutý odolnější toner TPxp v kombinaci s nejnovějším volitelným modulem PGM (Print Guard Module) poskytuje vyšší soudržnost, která dále prodlužuje trvanlivost výtisků. To je zásadní pro udržení optimální kvality tisku v prostředí, kde se používají výkonná dokončovací zařízení.

Vylepšené možnosti použití

Tiskárna varioPRINT řady 6000 TITAN nyní pracuje s nejnovější verzí tiskového serveru PRISMAsync Mark 10, vlastním tiskovým serverem společnosti Canon, který zpracovává úlohy a monitoruje a řídí funkce tiskárny. PRISMAsync umožňuje až osmihodinové pokročilé plánování a rozvržení tisku a maximálně zefektivňuje pracovní postupy, zpracovává v reálném čase informace potřebné k předvídání potřebných zásahů obsluhy a umožňuje vzdálené sledování jednoho nebo více tiskových strojů na jednom místě prostřednictvím aplikace PRISMAremote Manager.

Vizuálně velmi přívětivé uživatelské rozhraní PRISMAsync s integrovaným panelem médií se nyní ovládá z nového, dynamičtějšího panelu uživatelského rozhraní na velkém 21,5" dotykovém displeji s rozlišením Full HD.

Přizpůsobitelná technologie

Tiskárna varioPRINT řady 6000 TITAN je k dispozici s dočasnými a trvalými rychlostními licencemi 182, 221, 272 a 328 stran A4 za minutu. Dokáže se tak přizpůsobit měnícím se objemům tisku podle aktuálních potřeb poskytovatelů tiskových služeb. Prostřednictvím rozhraní DFD se zařízení varioPRINT TITAN připojuje k široké škále standardních i velkokapacitních dokončovacích zařízení. Volitelná sada Light Weight Media Kit umožňuje uživatelům tisknout na velmi lehké materiály (45 g/m2).

Téměř nulové emise ozonu

Energeticky účinná, výjimečně spolehlivá a vysoce produktivní tiskárna varioPRINT řady 6000 TITAN s kapacitou až 10 milionů výtisků formátu A4 měsíčně pomáhá velkoobjemovým tiskovým provozům vytvářet aplikace ve výjimečné kvalitě při výrazně kratší době výroby. Díky technologii Gemini kombinuje černobílá tiskárna oboustranný tisk podobný ofsetovému tisku s jedním průchodem s nízkou spotřebou energie, bez plýtvání tonerem a s minimálními emisemi ozonu a minimálním hlukem.

Tiskárna varioPRINT řady 6000 TITAN byla navržena s ohledem na udržitelnost a je vyrobena tak, aby dlouho vydržela. Její komponenty lze díky programu zpětného odkupu společnosti Canon znovu použít. Tento program funguje v Evropě. Energetickou účinnost se podařilo zvýšit díky simultánnímu zapékání, nízkým teplotám zapékání a nízkým emisím tepla.

Osvědčené zkušenosti

L'imprimerie Corlet patří již více než 60 let k předním tiskárnám a je třetí největší tiskárnou knih ve Francii. Jean-Luc Corlet, generální ředitel skupiny Corlet, uvedl: „Tiskový stroj varioPRINT 6000 TITAN se stává součástí digitálního segmentu skupiny a splňuje všechny požadavky našich různých, neustále se vyvíjejících výrobních prostředí. Jsme přesvědčeni, že TITAN je nejefektivnější archový produkční tiskový stroj v oblasti oboustranného černobílého tisku na trhu. Je to ta nejlepší volba.“

Universitas, belgická společnost zabývající se udržitelným digitálním tiskem, má zákazníky z oblasti vzdělávání, vydavatelství, sektorových fondů, akademií a vzdělávacích společností i z trhu B2B. Společnost nainstalovala zařízení varioPRINT 6270 TITAN, aby mohla převést více krátkých a středně dlouhých černobílých tiskových úloh svých zákazníků z ofsetu na digitální tisk.

Tom Van Uffelen, majitel společnosti Universitas, k tomu říká: „Investovali jsme do stroje varioPRINT 6270 TITAN na základě jeho působivých parametrů, zejména jeho provozuschopnosti, spolehlivé dráhy papíru, schopnosti tisknout na papír o gramáži 45 g/m2, přesnosti registrace přední a zadní strany, kvality tisku podobné kvalitě tisku ofsetového, provozní flexibility a snadného použití pro malonákladové série. V kombinaci s výhodami udržitelnosti, jako je nízká spotřeba energie, absence odpadního toneru a malé nebo žádné emise ozonu, se tato tiskárna stala pro naši firmu jednoznačným řešením.“

Jennifer Kolloczeková, vedoucí ředitelka plánování, marketingu a inovací pro produkční tisk v regionu EMEA společnosti Canon Europe, k tomu podotýká: „Trvalé úsilí společnosti Canon o inovace se týká všech kategorií produkčního tisku. Monochromatické tištěné dokumenty jsou důležitou a zásadní formou tiskové komunikace. V této oblasti i nadále vzrůstá objem produkce malých nákladů či digitálních knih a trendem je využití v aplikacích, jako je direct mail. Naše vlajková loď monochromatických tiskových strojů řady varioPRINT 6000 TITAN, která se vyznačuje výjimečnou spolehlivostí, přináší kvalitu a energetickou účinnost. Získala si důvěru většiny poskytovatelů tiskových služeb, kteří investují do tiskových strojů s rychlostí 200 a více stran za minutu, a od svého uvedení na trh si zajistila vedoucí podíl v tomto segmentu. Tiskárna varioPRINT řady 6000 TITAN je ideálním monochromatickým tiskovým strojem pro velkoobjemové provozy, které vytvářejí aplikace jako je komerční, knižní, vzdělávací, volební, transakční nebo bezpečnostní tisk; je to dříč, který vždy zajistí nekompromisní kvalitu a produktivitu.“

Další informace o tiskárně varioPRINT řady 6000 TITAN naleznete na adrese: https://www.canon.cz/business/products/production-printers/digital-presses/varioprint-6000-titan/

Další informace:
Obrázky Download