TISK

Nejlepší domácí tiskárny pro hybridní pracovníky

Objevte tu nejlepší tiskárnu Canon pro vaši domácí kancelář, která bude přesně vyhovovat vašim potřebám a rozpočtu.
Žena sedí u stolu a píše zvýrazňovačem do výtisku. Vedle ní je tiskárna Canon MAXIFY a před ní je velkým oknem vidět zahrada.

Časy se mění. Práci z domova, ať už část, nebo většinu, dělá více lidí než kdy jindy a chodí do kanceláře jen tehdy, když je to opravdu nutné. Jamie Watson je skvělým příkladem. Jako strategický ředitel reklamní agentury v Bristolu spolupracuje s klienty, výzkumným týmem a týmem zaměřujícím se na kreativní koncepty a přeměnil svou jídelnu na domácí kancelář.

„Když mám spoustu práce, práce z domova představuje docela dobrý způsob, jak si udržet odstup od rozptýlení kanceláře,“ říká. „Čas si můžete rozvrhnout o něco lépe a nepůsobí tak přísně jako tradiční pracovní doba. Samozřejmě také nemusíte dojíždět, takže během dne stihnete udělat trochu více práce. Docela rád jezdím na kole, takže můžu kdykoli vyjet a nemusím řešit, jestli stihnu včas přijet do kanceláře nebo domů.“

Jamie velmi brzy zjistil, že spolehlivá tiskárna je zásadní a rozhodl se, že tiskárna Canon PIXMA řady TR4650 je ideální domácí kancelářskou tiskárnou pro jeho specifické požadavky. To však rozhodně není jediná možnost. Rozsáhlá řada tiskáren PIXMAMAXIFY od společnosti Canon zahrnuje modely jako PIXMA TS7750i, MAXIFY GX1040MAXIFY GX2040, dokonalé tiskárny pro domácí kanceláře pro ty, kteří byli, stejně jako dříve Jamie, zvyklí tisknout v kancelářském prostředí. Nastavení bezdrátových tiskáren Canon je velmi jednoduché a jejich ovládání je intuitivní. Jsou také navrženy tak, aby byly rychlé, efektivní a hospodárné, a zároveň poskytují kvalitu tisku profesionálního standardu, na který se vaše firma může spolehnout.

Jamie se zde podělí o to, jak mu jeho domácí tiskárna nabízí možnost odpoutat se od obrazovky, aby se mohl plně ponořit do projektů, na kterých pracuje doma, a my prozkoumáme další výhody tiskáren Canon pro domácí kancelář.

Muž se natahuje k přední straně tiskárny Canon PIXMA.

Doma nemůžete využít podpůrné pracovníky, kteří mohou být k dispozici v kanceláři, takže spolehlivost a snadná údržba jsou důležitější než kdy dříve. Tiskárna Canon řady PIXMA TR4650 4 v 1 je vybavena 4barevným hybridním inkoustem a vylepšeným způsobem instalace kazet, což jejich výměnu ještě více usnadňuje a zjednodušuje.

Bystrá mysl s tiskem

Tiskárna PIXMA řady TR4650 mu pomáhá nesedět celý den u notebooku, omezit čas strávený u obrazovky a zaměřit se na tištěné kopie dokumentů, které jsou pro jeho práci nezbytné. „Dávám přednost četbě zadání od klientů na papíře,“ říká Jamie, „abych toho více vstřebal a nerozptyloval tím, co je na obrazovce, ať už je to e-mail, nebo upozornění z týmového chatu. Je snazší zaměřit se na to, co čtete, zvýrazňovat a psát si otázky. Cítím, že jsem trochu více zabraný do toho, co dělám a co čtu.

Když od výzkumných agentur získám výsledky průzkumu plné různých schémat a grafů, je pro mě nejsnazší mít před sebou několik papírů na porovnání, než abych procházel digitální snímky,“ dodává.

Při práci v kanceláři se nikdy nebudete muset starat o nastavení tiskárny a množství papíru a inkoustu. Doma by tomu nemělo být jinak. Upozornění na připomenutí odstranění dokumentů, vylepšený přední zásobník papíru, který usnadňuje vkládání papíru, a rychlejší a přímočará instalace kazet z ní činí uživatelsky přívětivou a efektivní domácí tiskárnu pro profesionály, jako je právě Jamie.

Pro vybrané tiskárny Canon jsou ve vybraných regionech k dispozici služby předplatného inkoustů. Služba automatické dodávky inkoustu od společnosti Canon vám umožňuje řešit méně administrativy, protože hladiny inkoustů vaší tiskárny se automaticky monitorují a náhradní kazety nebo zásobníky inkoustu vám budou doručeny až ke dveřím ještě dříve, než je budete potřebovat. Registrace ke službě je zdarma a můžete ji kdykoli zrušit. Díky tiskovému plánu PIXMA si můžete vybrat plán tisku na míru, za který zaplatíte pevnou měsíční cenu na základě využití tisku a když inkoust začne docházet, obdržíte nový.

Ruka používá tlačítko na ovládacím panelu tiskárny Canon PIXMA, která je umístěna na pracovním stole.

Přestože se jedná o cenově dostupné tiskárny, Canon PIXMA TS7650iPIXMA TS7750i jsou mimořádně všestranné. Pigmentový černý inkoust zajišťuje čistý vzhled černobílých dokumentů, které jsou velmi odolné proti rozmazání, a to i při použití zvýrazňovačů, zatímco jejich barevné inkousty na bázi barviv poskytují vysoce kvalitní fotografický tisk na lesklý fotografický papír.

Multifunkční tiskárny pro hybridní práci

Stejně jako tiskárna Canon PIXMA řady TR4650 je Jamieho tiskárna PIXMA TS7650i cenově dostupná tiskárna typu „vše v jednom“, která je vhodná pro tisk fotografií a tvorbu a také pro vytváření obchodních dokumentů. Díky kompaktní velikosti se skvěle hodí do stísněných prostorů, zatímco tiskové hlavy nové generace umožňují vysokou rychlost tisku přibližně 15 obr./min (výtisků za minutu) pro černobílé a 10 obr./min pro barevné dokumenty. Jedná se také o první domácí tiskárnu Canon s černým inkoustem odolným proti značkovačům, která je srovnatelná s firemními modely GX, takže můžete používat zvýrazňovače bez rizika rozmazání textu. Má dokonce naklápěcí barevnou dotykovou obrazovku s alternativními rozhraními pro práci, studium i životní styl. Kvalita tisku je vynikající a pokročilé funkce tisku přes Wi-Fi vám umožňují skenovat přímo do smartphonu nebo tabletu. Tiskárna PIXMA TS7750i přidává automatický podavač dokumentů a umožňuje snadnější skenování a kopírování vícestránkových dokumentů, což je pro domácí kancelář ideální.

Tiskárna Canon MAXIFY GX1040 je tiskárna typu „vše v jednom“, která se více zaměřuje na podnikání a bezproblémovou integraci mezi domovem a kanceláří. Přizpůsobitelné rozhraní s barevnou dotykovou obrazovkou vám umožňuje přiřadit složité, ale často se opakující úlohy, jako je tisk a skenování z cloudu pomocí jednoho nebo dvou klepnutí. Díky doplnitelným zásobníkům inkoustu MegaTank můžete očekávat, že získáte tisíce černobílých a barevných dokumentů z jediné sady inkoustových náplní, čímž ušetříte čas a peníze ve srovnání s běžnými tiskárnami pro domácí kanceláře na bázi kazet. Všechny inkousty jsou na bázi pigmentu a jsou odolné proti rozmazání, což platí pro barevné i černobílé dokumenty. Stejně jako model PIXMA TS7650i je rychlá, s rychlostí tisku přibližně 15 obr./min černobíle a 10 obr./min barevně a tiskárna MAXIFY GX2040 navíc přináší pohodlí automatického podavače dokumentů pro skener a také možnosti faxování.

Osoba, která používá smartphone k tisku na domácí tiskárně Canon.

S aplikací Canon PRINT můžete obsluhovat tiskárny Canon s Wi-Fi ze svého smartphonu nebo tabletu, od nastavení, tisku, kopírování a skenování až po údržbu, kontrolu hladiny inkoustu a dokonce můžete i nakupovat náhradní inkousty. Pro Jamieho to znamená, že když chce, může se úplně vzdálit od svého notebooku. Říká: „I když pracujete na dálku, někteří lidé vám stejně neustále volají a píší zprávy. Když se od notebooku vzdálíte, zbavíte se rušivých vjemů. Něco vytisknu a pak si to přečtu dole v kuchyni, což mi umožňuje lépe se na to soustředit.“

Osoba píše na vytištěný snímek z prezentace a tiskárna Canon je umístěna na stole vedle ní.

Výtisky mají mnoho výhod – můžete je rozložit a podívat se na několik najednou, porovnat je, opatřit poznámkami a vzít si je kamkoli s sebou. Jamie někdy úlohu začíná tak, že ji napíše na papír a využívá pak skener své tiskárny. „Pokud dělám projekty strategie značky nebo musím vypracovat strukturu značky, raději to kreslím ručně,“ říká. „Potom výsledek naskenuji a pošlu jej zbytku týmu e-mailem jako pracovní návrh. Netrávím spoustu času jeho navrhováním v softwaru pro vytváření prezentací.“

Sloučení pera a papíru s digitálním formátem

Tiskárny Canon s funkcí Wi-Fi usnadňují tisk, kopírování a skenování ze smartphonu nebo tabletu pomocí aplikace Canon PRINT a také kontrolu stavu tiskárny a hladiny inkoustu, ať jste kdekoli v dosahu sítě Wi-Fi.

Jamie zjistil, že používání aplikace Canon PRINT má mnoho výhod. „Nastavení tiskárny bylo velmi snadné, což pro mě bylo to hlavní, protože mám pocit, že u každé tiskárny, kterou jsem kdy měl, mi zabralo asi pět dní, než jsem ji skutečně nastavil a uvedl do chodu. Tahle to prostě udělala sama,“ říká nadšeně.

Nabízí také užitečné propojení s Editorem Easy-Layout, který umožňuje před tiskem přeuspořádat dokumenty, jako jsou soubory PDF a obrazové soubory, na jednu stránku, což je pro Jamieho práci ideální.

Žena pokládá štos dokumentů do zásobníku pro podávání dokumentů na tiskárně Canon PIXMA, která je umístěna na stole za ní.

Prostor v domácí kanceláři je často omezený, ale tiskárna PIXMA TS7650i je vybavena interní kazetou pro podávání papíru, aby se ušetřilo místo, a také má zadní podavač s praktickým průhledným krytem pro speciální média a fotografický papír. Tiskárna PIXMA TS7750i (na obrázku) je navíc vybavena automatickým podavačem dokumentů pro snadné skenování a kopírování více stránek.

Výhoda aplikací Canon pro hybridní práci

Pomocí aplikace Canon PRINT můžete skenovat a tisknout z cloudu.1 To je velká výhoda pro hybridní pracovníky, kteří potřebují sdílet dokumenty s kolegy v kanceláři nebo pracovat na jiných vzdálených místech.

Služba PIXMA Cloud Link se dokonale hodí pro malé firmy, které sdílejí a ukládají obsah do sdílené cloudové služby, jako je Google Drive™, Dropbox™ nebo Evernote®2. To znamená, že tyto soubory můžete tisknout bez ohledu na to, kde se právě nacházíte.

Jamie říká, že když týmy sdílejí své návrhy, tisk dokumentů a výkresů před jejich připnutím na zeď nebo jejich vystavením mu při práci pomáhá zvážit kreativní nápady.

„Když získáme kreativní nápady od našich koncepčních týmů, například třeba výkresy návrhů, poměrně často stačí jen trochu práce a hodně soustředění,“ říká. „Takže se mi líbí, když je mám vytisknuté, protože mi to umožňuje, abych nad nimi mohl po tisku a připnutí na zeď nebo stůl zamyslet někde v ústraní. Je trochu snazší, když se k nim mohu kdykoli vrátit a podvědomě o nich přemýšlet.“

Dalším obchodním přínosem pro hybridní pracovníky je bezplatný software Canon PosterArtist. Obsahuje tisíce plně přizpůsobitelných rozvržení inspirovaných vysoce kvalitní uměleckou tvorbou pro vytváření letáků, bannerů a plakátů. Pokud připravujete marketingové materiály ve velkých objemech, jedná se o velmi ekonomického společníka díky velké kapacitě inkoustu a nízkým provozním nákladům tiskárny MAXIFY GX1040 a dalších tiskáren Canon MegaTank.

Tiskárna Canon vedle pokojové rostliny, telefonu a několika výtisků.

Jamie je nadšený fotograf, který rád vyráží s fotoaparátem ven a na tiskárně Canon PIXMA TR4650 pak může tisknout vysoce kvalitní výtisky, které si vystaví doma.

Muž prochází výběr výtisků fotografií a tiskárna Canon PIXMA je umístěna v pozadí na stole v domácí kanceláři.

Pokud potřebujete všestrannou tiskárnu pro každodenní úlohy i práci, jsou vhodné tiskárny PIXMA TS7650iPIXMA TS7750i. Jsou plné funkcí, které jsou snadno přístupné prostřednictvím barevných dotykových obrazovek a jsou ideální pro celou řadu dokumentů, fotografií a tvorby.

Všestrannost pro domácí tisk

Řady tiskáren Canon PIXMAMAXIFY nejsou skvělé jen pro hybridní práci, jsou také dostatečně univerzální pro domácí studium, úlohy do školy pro děti a rodinné fotografie. Aplikace Easy-PhotoPrint Editor společnosti Canon usnadňuje tvorbu řady originálních fotografických položek, jako jsou výtisky na míru, kalendáře a čtvercová rozvržení fotografií, která jsou ideální k použití v domácích i osobních projektech.

Jamie, který je nadšeným amatérským fotografem, použil svou tiskárnu PIXMA řady TR4650 k tvorbě výtisků pro rámování, protože dokáže vytisknout bezokrajové fotografie o velikosti 4 × 6 palců, a to během několika sekund. Totéž platí pro tiskárny PIXMA TS7650iPIXMA TS7750i, které také používají barevné inkousty na bázi barviv pro prvotřídní kvalitu tisku na lesklý fotografický papír.

V konečném důsledku je tiskárna pro práci z domova nezbytná. Ať už je vaší prioritou najít kompaktní tiskárnu, kterou lze umístit do prostoru vaší domácí kanceláře, vysokorychlostní tiskárnu pro maximalizaci vaší produktivity, nebo tiskárnu podporující cloud, která umožňuje bezproblémovou integraci práce z domova s kanceláří, je k dispozici tiskárna Canon, která naplní všechny vaše potřeby. Zjistěte více o řadě tiskáren Canon pro domácí použití a malé firmy a vyzkoušejte online nástroj pro výběr tiskáren od společnosti Canon, který vám pomůže najít tu správnou tiskárnu pro vaše potřeby.


Napsali Lorna Dockerillová a Matthew Richards

  1. Skenování do cloudu a do e-mailu je k dispozici pouze pro uživatele originálních inkoustů Canon.
  2. Google a Google Drive jsou ochranné známky společnosti Google LLC. Tato stránka není společností Google nijak podporována ani s ní není nijak spojena. Dropbox je ochranná známka společnosti Dropbox, Inc. Evernote je registrovaná ochranná známka společnosti Evernote Corporation a používá se na základě licence.

Související výrobky

  • PIXMA TR4650 Series

    Inkoustové tiskárny

    PIXMA řady TR4650

    Tisk, kopírování, skenování a faxování – to vše je s tímto kompaktním a snadno použitelným všestranným zařízením pro uživatele pracující z domova naprosto jednoduché.
  • PIXMA TS7650i

    Tiskárny pro domácnosti

    PIXMA TS7650i

    Rychlá a vysoce kvalitní tiskárna, která díky své kompaktní velikosti a jednoduché použitelnosti bez obtíží zapadne do vašeho domácího života.
  • PIXMA TS7750i

    Tiskárny pro domácnosti

    PIXMA TS7750i

    Rychlá a vysoce kvalitní tiskárna, která díky své kompaktní velikosti a jednoduché použitelnosti bez obtíží zapadne do vašeho domácího života.
  • Tiskárny pro malou kancelář

    MAXIFY GX1040

    Zůstaňte produktivní i doma s touto rychlou, kompaktní, uživatelsky přívětivou a ekonomickou tiskárnou 3 v 1 s doplnitelnými zásobníky inkoustu.
  • Tiskárny pro malou kancelář

    MAXIFY GX2040

    Zůstaňte produktivní i doma s touto rychlou, kompaktní a ekonomickou tiskárnou 4 v 1 s automatickým podavačem dokumentů na 35 listů.
  • Související články

  • TIPY PRO TISK

    Jak bezpečně tisknout

    8 způsobů použití funkcí zabezpečení tiskárny Canon, které vám zajistí bezpečný tisk.

  • TISK

    Jak používat bezdrátovou tiskárnu

    Zjistěte, jak naplno využít svou bezdrátovou tiskárnu.

  • TISK

    Která tisková aplikace Canon je pro vás ta pravá

    Buďte kreativní a organizovaní s tiskovými aplikacemi společnosti Canon – najdete tu správnou pro každý projekt.

  • TISK

    Inkoustová, nebo laserová tiskárna: která je pro vás ta pravá?

    Objevte rozdíly mezi inkoustovými a laserovými tiskárnami od společnosti Canon a zjistěte, která tiskárna nejlépe vyhovuje vašim potřebám.