UVgel Wallpaper Factory od Canonu mění trh digitálního tisku tapet

PRAHA, 21. května 2020 – Společnost Canon ve spolupráci se svým partnerem, společností Fotoba, představuje UVgel Wallpaper Factory. Jedná se o moderní řešení pro automatizovanou produkci zakázkových tapet s důrazem na maximální výrobní kapacitu, vysokou kvalitu a schopnost efektivního nepřetržitého provozu. UVgel Wallpaper Factory je v nabídce nejen jako kompletní řešení pro nové zákazníky, ale i jako upgrade pro stávající velkoformátové tiskové zařízení Colorado.

Sestava UVgel Wallpaper Factory je modulární produkční řešení, které se skládá z podavače Jumbo Roll od Fotoby s vlastním pohonem, který je připojen k přední části velkoformátové roll-to-roll tiskárny Colorado. Tiskárna je dále připojena k řezačce XLD 170WP od společnosti Fotoba a k přídavnému zařízení REW 162, které společně zajišťují automatický ořez pružných médií na velikosti a délky dle přání zákazníků.


Díky integrované balicí jednotce, která jednotlivé panely srolované po naformátování dokonce přelepí páskou, je celá produkce opravdu snadná – stačí jen „vytisknout, oříznout, navinout a zabalit“. Zakázka je tím dokončena a role tapet jsou připraveny k okamžitému dodání. Vedle toho navíc zůstávají dostupné dva zásobníky tiskárny Colorado pro běžné tiskové úlohy.


Canon řešením UVgel Wallpaper Factory myslí i na své stávající zákazníky, je proto možné také jeho začlenění do již existující produkční sestavy. Velkoformátová zařízení Colorado totiž nabízejí otevřenou strukturu rozhraní, což dává uživateli možnost zvolit si řešení pro vstup a výstup od různých dodavatelů.


Velkoobjemový podavač médií přináší v kombinaci s produktivitou tiskárny Colorado výjimečnou výrobní kapacitu. Zákazník se může spolehnout na to, že UVgel Wallpaper Factory zadaný úkol splní ¬– automatizovaně a bez nutnosti dohledu, od vstupu média až po hotový výstup. Je tak možné dát sbohem manuální obsluze a dosáhnout plné automatizace, která pomůže uvolnit výrobní kapacitu na další zakázky a maximalizovat zisky.


Rozměrová stabilita a konzistentnost barev jsou pro výrobu tapet klíčové. Zajišťují, aby na sebe jednotlivé role tapet přesně navazovaly. Výhodou inkoustů UVgel přitom je, že pro jejich sušení není nutné teplo, takže při tisku na strojích Colorado nedochází ke zkroucení média. Díky tomu jsou hotové výstupy vždy ve stoprocentní kvalitě a připravené k aplikaci. Při produkci velkého objemu tapet skládajících se z více částí nabízí technologie UVgel maximální kontrolu každého tiskového bodu a přináší tak optimální konzistentnost barev, a to i když tisknete na více strojích nebo v různém čase. Technologie UVgel proto zásadně usnadňuje zakázky na dotisk s garancí jednotnosti barev, která je pro zákazníky pracující s digitálně tištěnými tapetami rozhodující.


Dirk Brouns, viceprezident pro velkoformátovou grafiku divize Canon Production Printing, uvedl: „Zákazníci nám opakovaně říkají, že jim technologie UVgel umožňuje nacházet nové příležitosti pro růst na trhu s interiérovými dekoracemi. Proto jsme také ve spolupráci se společností Fotoba vytvořili řešení UVgel Wallpaper Factory. Tato produkční sestava nabízí vysoce automatizovaný pracovní postup a umožňuje našim zákazníkům tisknout tapety výjimečné kvality v rychlejším čase. Mohou díky tomu rozšířit svoji nabídku a zvládnout vyšší objem zakázek. Na základě zpětné vazby našich zákazníků jsme přesvědčeni o tom, že se jedná o řešení, které zásadně mění pravidla hry na trhu digitálního tisku tapet.“


Podrobnější informace o UVgel Wallpaper Factory a dalších řešeních od společnosti Canon pro trh s interiérovými dekoracemi naleznete na: https://canon.sm/wallpaperfactory