Canon spojil síly s Microsoftem. Díky podpoře cloudové služby Universal Print budou firmy ještě flexibilnější

PRAHA, 28. července 2020 – Digitální transformace stoupá na žebříčku firemní agendy čím dál výše. V současném období globálních změn je přitom potřeba pracovní flexibility ještě zásadnější. Canon ve spolupráci s dceřinou společností NT-ware proto oznamují podporu chystané služby Universal Print od Microsoftu, která představuje holistické cloudové řešení pro firemní tisk. Společnosti, které chtějí využívat Universal Print, mohou těžit z nativní podpory, která bude integrovaná do firmwaru multifunkcí Canon imageRUNNER ADVANCE. O vše ostatní se postará inteligentní software pro správu tisku uniFLOW.

Společnosti v touze po čím dál flexibilnějším způsobu práce hledají prostředí, které by jim usnadnilo digitální přístup k řízení svých systémů včetně tisku, to vše při co největší úspoře nákladů a maximální ochraně dat. Proto se Canon spojil s Microsoftem a vlastní řešení uniFLOW zkombinuje s Universal Print.

Služba Universal Print byla navržena pro zajištění moderních tiskových služeb firem či vzdělávacích institucí jakékoliv velikosti, které využívají produktivní cloudové aplikace, správu zařízení a pokročilé zabezpečení s Microsoft 365 (dříve Office 365). Pro zlepšení komfortu využívá Universal Print jeden standardní ovladač bez ohledu na model tiskárny. Další ovladače nejsou potřeba a není ani nutné využívat pro tisk lokální server.

„Je velmi důležité, aby špičkové společnosti spolupracovaly a pomohly podpořit produktivitu a růst průmyslu v době, kdy všichni musíme čelit rychlým a někdy neočekávaným změnám,“ říká ke spolupráci obou subjektů Taz Nakamasu, výkonný viceprezident B2B Document Solutions společnosti Canon Europe.

Canon naplánoval nativní podporu služby Universal Print pro chystanou verzi firmwaru 3.11 Unified Firmware Platform. Na něm „poběží“ kancelářské multifunkce imageRUNNER ADVANCE třetí generace a imageRUNNER ADVANCE DX. Vydání této verze firmwaru je naplánovaná na září letošního roku.

„Universal Print představuje vítané rozšíření technologií založených na cloudu a přináší snazší a efektivnější způsob, jak se uživatelé mohou připojit k tiskárnám. Zároveň omezuje neustále rostoucí zatížení IT týmů. Měli jsme velký zájem o spolupráci s Microsoftem na vývoji integrované kompatibility s naší technologií, a to již od okamžiku, kdy nás s tímto novým konceptem oslovili,“ poznamenává Nakamasu.

Kombinace Universal Print a uniFLOW

Zmíněné multifunkce Canon budou moci díky novému firmwaru využívat Microsoft Azure, cloudovou platformu pro správu firemních aplikací. Přední výrobce zobrazovacích technologií uplatňuje při této spolupráci své vlastní osvědčené řešení pro správu tisku a dokumentů uniFLOW Online Express. To modelům imageRUNNER ADVANCE a ADVANCE DX rozšíří nabídku možností o autentifikaci zařízení a komplexní reporting tisku, kopírování, skenování i faxování. Kromě toho se postará i o samotné skenování pro vlastní potřebu a na Disk Google.

Pro náročnější uživatele je k dispozici uniFLOW Online, volitelné řešení založené stoprocentně na cloudu, které běží na různých datových centrech Microsoft Azure po celém světě. To se díky spolupráci Canon a Microsoft bude schopné nativně připojit k Universal Print a nabídnout ještě více možností pro tiskové prostředí, například:

• Secure Print s jedinou univerzální tiskovou frontou,
  • My Print Anywhere umožňující uživatelům poslat tiskovou úlohu do kteréhokoli kompatibilního zařízení včetně těch, které Universal Print nepodporují nativně,
  • rozsáhlou evidenci cen tisku, kopírování, faxu a skenování, nákladová centra a reporting,
  • podporu ostatních klientů, kteří využívají systémy jako macOS a Chrome OS,
  • Mobile Printing včetně stejné služby pro ty, kteří se do systému hlásí jako hosté.

Všechny firemní stroje řady imageRUNNER ADVANCE je možné pro zjednodušení administrace zaregistrovat do uniFLOW Online hromadně. Uživatelé si mohou vybírat z podporovaných možností dokončování, jako je duplexní tisk, děrování a sešití na více místech, a to buď prostřednictvím tiskového dialogového okna Windows, nebo panelu zařízení Canon.

„Naše stroje nejsou jen izolované zařízení kanceláře. Jsou to adaptabilní inteligentní centra, která jsme navrhli tak, aby se plně integrovaly do stávající firemní infrastruktury. Bez ohledu na to, v jaké fázi digitální transformace se firma nachází nebo jaké kombinace papírových a digitálních postupů používá. Podporují efektivitu, ale zároveň chrání důležité firemní dokumenty a informace,“ říká Taz Nakamasu z Canonu.

Canon má v plánu podporu Universal Print navázat na uvedení příští aktualizace uniFLOW, která se chystá na říjen 2020. Velké organizace ale mají možnost si integraci uniFLOW Online a Universal Print vyzkoušet ještě před oficiálním uvedením při testovacím provozu.

„Universal Print byl vytvořen, aby přinesl našim zákazníkům s Microsoft 365 snadno použitelné řešení, které jim pomůže migrovat a spravovat jejich tiskovou infrastrukturu na cloudu. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s Canonem a NT-ware, abychom tento produkt zdokonalili a pomohli společným zákazníkům vyhovět neustále se proměňujícím potřebám podnikání. Je skvělé, že Canon bude mít na trhu tiskové stroje, které nabídnou nativní podporu Universal Print,” uzavírá Issa Khoury, hlavní vedoucí programový manažer společnosti Microsoft.