Canon získal dvě ocenění „Produkt roku“ v soutěži PRINTING United Alliance

PRAHA, 30. října 2020 – Společnost Canon získala ceny „Produkt roku“ v kategoriích „Digitální inkousty – UV“ a „Automatizovaná řešení (tisk/postprodukce)“ v aktuálním ročníku prestižní soutěže pořádané organizací PRINTING United Alliance. Inkousty Canon UVgel 460 a moderní řešení Canonu pro automatizovanou produkci zakázkových tapet UVgel Wallpaper Factory obstály v konkurenci více než 200 produktů v 85 kategoriích a na poli velkoformátového tisku zvítězily díky nabízeným inovacím a jasnému přínosu pro zákazníky.

Organizace PRINTING United Alliance sdružuje profesionály z nejrůznějších oblastí komerčního tisku, kteří v rámci soutěže „Produkt roku“ každý rok oceňují nejnovější tisková řešení a technologie, jež pomáhají posouvat kupředu celý tiskařský průmysl.


V kategorii „Digitální inkousty – UV“ udělili ocenění inkoustu Canon UVgel 460, na který spoléhá i velkoformátové zařízení Colorado 1650. Základem inkoustů UVgel 460 od Canonu je jejich jedinečná schopnost přeměny v gel okamžitě při kontaktu s tiskovým médiem, což zajišťuje výjimečnou přesnost umístění inkoustových kapek a konzistentní kvalitu barev.


Tiskový proces s inkousty UVgel se nespoléhá na odpařování nebo teplo, takže výtisky jsou okamžitě připraveny k dalšímu použití, a navíc je možné použít i materiály citlivé na teplo. Inkousty UVgel jsou extrémně odolné a trvanlivé, takže už není nutná žádná další laminace, a díky své flexibilitě jsou ideální pro dlouhodobé aplikace, jako jsou polepy vozidel.


Vlastnosti oceněného tiskového inkoustu ze své zkušenosti se zařízením Colorado 1650 popisuje Jeffrey Vermaat, spolumajitel nizozemské společnosti, De Resolutie. Ta vyrábí tapety a dodává je do 75 zemí světa: „Důvodem, proč jsme si pořídili Colorado 1650, je jednoduše to, že toto profesionální zařízení s jedinečným gelovým inkoustem nabízí nové možnosti kombinace tisku a médií. Navíc je to velmi stabilní tiskové řešení s důmyslným systémem kontroly kvality.“


Tiskový výstup v sobě spojuje jedinečný sametově matný vizuální i hmatový vjem s širokou barevnou paletou. A díky robustnosti inkoustu a odolnosti proti poškrábání lze výtisky Colorada okamžitě dokončit a zpracovat pro okamžitou přepravu ke klientovi.


Vítěz v kategorii „Automatizovaná řešení (tisk/postprodukce)“, UVgel Wallpaper Factory, je plně integrovaným end-to-end tiskovým řešením umožňujícím digitální velkovýrobu individualizovaných nástěnných dekorací. Wallpaper Factory, která byla představena v květnu 2020, v sobě bezproblémově spojuje tiskárnu Colorado 1650 využívající inkousty UVgel s hned několika moduly od společnosti Fotoba, které zajišťují podávání a dokončující zpracování médií. Patří sem třeba Fotoba Jumbo Roll Loader, Fotoba Cutter XLD170 WP a Fotoba Rewinder REW162.


Dosahuje tím vysoké efektivity na všech frontách a zároveň nabízí nonstop plně automatizovanou výrobu. Toto nové řešení umožňuje dodavatelům tiskových služeb a specialistům na dekoraci interiérů diverzifikovat své podnikání a vylepšit svou nabídku tapetami na míru.


„Úzce jsme spolupracovali s našimi zákazníky a partnery na neustálé inovaci našich velkoformátových grafických řešeních a je krásné vidět, že vzniklá řešení uznávají nejen naši zákazníci, ale i celé širší odvětví. Inkoust UVgel tvoří jádro naší jedinečné technologie a našim zákazníkům přináší mnohé další výhody. Díky UVgel Wallpaper Factory jsme zase schopni využít náš nejpokročilejší velkoformátový tiskový systém Colorado k vytváření příležitostí pro tento rostoucí a velmi zajímavý segment trhu. V loňském roce byla tiskárna Colorado 1650 oceněna za kvalitu tisku, všestrannost a snadné použití, o to víc nás těší, že se naše inkousty UVgel a UVgel Wallpaper Factory dočkávají prestižních ocenění i letos,“ uzavírá Dirk Brouns, viceprezident pro velkoformátovou grafiku společnosti Canon Production Printing.