Aktualizace firmwaru vybraných videokamer Canon přináší vylepšení a nové funkce, včetně podpory nových formátů záznamu

Praha, 7. prosince 2020 – Společnost Canon Europe dnes oznámila, že vydala soubor aktualizací pro několik svých videokamer. Uživatelé kamer XF405 / XF400 (Firmware 1.0.5.0), XA55 / XA50 (Firmware 1.0.1.0), XA40 (Firmware 1.0.1.0), Canon LEGRIA HF G60 a HF G50 (Firmware 1.0.1.0) získají rozsáhlou aktualizaci firmwaru, která vylepšuje kreativní možnosti, kvalitu obrazu a funkce přístroje.

Kamera XA40, která dosud umožňovala záznam pouze ve formátu MP4 150 Mb/s, bude po aktualizaci nově podporovat i profesionální formát XF-AVC. Nově přidaný záznamový formát obsahuje rozšířená metadata, která uživatelům poskytují širší kreativní možnosti při postprodukci. Kamera XA40 získává tyto režimy záznamu XF-AVC:

• 4K UHD – 3840x2160 - 29,97P / 23,98P / 25P
  • FHD – 1920x1080 – 59,94i / 59,94p / 50i / 50p / 29,97p / 25p / 23,98p

Všechny kamery, pro něž jsou k dispozici aktualizace firmwaru, získají novou funkci s názvem Custom Picture, která umožňuje upravit nastavení obrazu včetně ostrosti, sytosti, detailu pokožky a odstranění šumu. Tato nová funkce dává uživatelům větší tvůrčí flexibilitu. U kamer bude navíc po aktualizaci možné přiřadit programovatelným tlačítkům další funkce, jako je zobrazení přepalů, oblasti zaostření a kompozičních značek.

Aktualizace kamer XF405 / XF400 a XA55 / XA50 přidávají do vlastního nastavení parametrů obrazu barevné matice EOS Standard a Production Camera. Uživatelé těchto kamer nyní mohou změnit barevnou matici tak, aby lépe odpovídala obrazu z jiných kamer při téže produkci a dosáhnout tak vyšší konzistentnosti konečného díla. Tyto kamery nově nabídnou i korekci Canon Log 3, která poskytuje širší dynamický rozsah při postprodukci.

U kamer XF405 / XF400, XA55 / XA50 a HF G50 / HF G60 aktualizace vylepšují přesnost automatického ostření při použití transfokátoru. Jedná se o důležitou funkci a příklad toho, jak Canon pomáhá dosahovat vysoce kvalitních výsledků. Aktualizace kamer XF405 / XF400 navíc zvyšují obrazovou kvalitu v režimu Digital Zoom Advanced 30X, což uvítají ti, kdo používají prodloužený rozsah transfokátoru v rozlišení FHD.

Fotografie videokamer Canon s aktualizací firmwaru najdete ZDE.