Společnost Canon se díky programu rozvoje studentů (Canon Student Development Programme) zavázala k další generaci kreativních vyprávěčů příběhů

PRAHA, 6. dubna 2021 – Společnost Canon Europe s potěšením oznamuje program rozvoje studentů - Canon Student Development Programme 2021 (CSDP 2021) - který se koná již popáté. Během čtyř dnů od 1. do 4. září 2021 nabídne 250 studentům z celé Evropy, Blízkého východu a Afriky exkluzivní příležitost zúčastnit se tohoto vzdělávacího programu na míru, který je zaměřen na zdokonalení vizuálních schopností vyprávění studentů a nastartování jejich kariéry.

  • Špičkové poradenství, zhodnocení portfolia a individuální mentoring od profesionálů v oboru
  • Bezkonkurenční přístup k inspirativním přednáškám a přednášejícím, které se konají digitálně už druhý rok po sobě

Důležitost fotografie a podpory stoupajících hvězd se letos stala zřejmější než kdykoliv předtím, protože má moc formovat vnímání světa, vyprávět příběhy a vytvářet historii. Už od 1. dubna 2021 nabídne druhé digitální vydání CSDP 2021 úspěšným účastníkům příležitost nechat si zhodnotit své portfolio, a to některými z nejvlivnějších jmen ve světě fotografie, aby jim osobnosti pomohly stát se profesionály.


Každý student bude mít přes léto přiřazeného mentora, od kterého získá čas na individuální přípravu před tím, než jejich portfolio vyhodnotí skupina odborníků v září. Letos budou mezi mentory světoví profesionálové z oblasti fotografie, včetně ambasadorů společnosti Canon, jako je fotografka Laura El-Tantawyová nebo fotoreportér Muhammed Muheisen, který je dvojnásobným držitelem Pulitzerovy ceny.


Kromě vyhodnocení portfolia mladých fotografů bude program obsahovat sérii inspirativních přednášek, které se uskuteční v digitálním prostoru. Povedou je světově uznávaní odborníci včetně fotografů, redaktorů a vydavatelů, kteří budou sdílet praktické rady, myšlenky a pohledy na trendy a vývoj v průmyslu.


Od roku 2017 se programu zúčastnilo již více než 800 studentů. Pro některé z nich se stal tento program spouštěčem neuvěřitelné kariéry. Absolventi jako Ksenia Kulešova (2017), která se stala úspěšnou fotoreportérkou, pravidelně pracuje pro deníky jako The New York Times nebo The Wall Street Journal, zatímco Michele Spatari (2018) je oceňovaným dokumentárním a zpravodajským fotografům agentury AFP, jenž zachytil některé z nejvýznamnějších událostí nedávné historie včetně pandemie Covid-19. Od účasti v programu CSDP se oba fotografové stali ambasadory společnosti Canon.


Ksenia Kulešova, absolventka programu CSDP a ambasadorka společnosti Canon uvedla: "Canon Student Development Programme společnosti Canon je skvělou příležitostí pro začínající fotografy, jak získat neocenitelné zkušenosti, poradit se s profesionály v oboru a diskutovat s nimi. Při mém působení v programu jsem se dozvěděla nejen to, jak se lépe prosadit a propagovat svou práci, ale také jak ji využít k přemýšlení o mých zkušenostech a motivaci sebe samé."


Susie Donaldson, evropská marketingová ředitelka ITCG pro společnost Canon EMEA, řekla: "Blížíme se k pátému ročníku programu Canon Student Development Programme a s radostí vítáme na palubě další generaci kreativních vypravěčů. V rámci programu Future Focus, který je specializovaným programem společnosti Canon na přeměnu mladých talentů na profesionály, se těšíme na podporu budoucích fotografů díky nástrojům, znalostem a příležitostem rozvíjet kariéru a stavění na schopnostech."


Pokud se chcete ucházet o účast v programu Canon Student Development Programme 2021, nebo si chcete prohlédnout vstupní kritéria, navštívte stránku:
https://www.canon.cz/student-development-programme/