Canon představuje první chytrý fotoaparát, který přinese revoluci do domácího fotografování

PRAHA, 28. října 2021 – Společnost Canon Europe dnes představila malý, chytrý, uživatelsky přívětivý fotoaparát PowerShot PX, který automaticky zaznamenává kvalitní snímky s rozlišením 11,7 MP a video ve formátu Full HD 60p. Chytré funkce přístroje PowerShot PX, jako je automatické fotografování a filmování, jsou nejnovějším výsledkem dlouhodobého úsilí společnosti Canon o pokroky v oblasti obrazové techniky. Novinka přináší změnu do zvyklostí domácích fotografů a způsobu, jakým rodiny zachycují své vzpomínky. S pomocí tohoto chytrého přístroje mohou prožívat naplno každý okamžik a zároveň jej zaznamenat, aniž by kdokoli musel stát za objektivem.

Žijte každý okamžik naplno a nechte nového inteligentního fotografického společníka PowerShot PX od Canonu vytvářet vaše vzpomínky

Nový intuitivní fotoaparát si oblíbí jak rodinní fotografové, tak nadšenci technických vymožeností, kteří ocení chytré funkce k dokumentování společenských událostí i každodenních zážitků. PowerShot PX s automatickým snímáním a přednastavenými prioritami je inovativní doplněk stávající domácí fotografické výbavy a ukázka špičkových algoritmů a progresivních funkcí, které Canon neustále zavádí u svých produktů.

Prožívejte každý okamžik s vlastním osobním fotografem

Chcete-li zachytit vzácné životní okamžiky a být při tom v záběru, je PowerShot PX ideálním řešením – sleduje dění a inteligentně komponuje záběr, aby zaznamenal přirozený výraz a reakce. Po zapnutí lze přenosný PowerShot PX umístit kamkoli v domácnosti, aby pořizoval působivé momentky z všedního života. Zároveň je možné fotografování i filmování ovládat zcela bezdotykově hlasovými pokyny.

Díky jednoduchému kompaktnímu provedení s nabíjením přes USB-C a vestavěnou Wi-Fi – pro připojení k chytrým zařízením – je možné brát PowerShot PX kamkoli. S pomocí funkce inteligentního rozpoznávání tváře dokáže PowerShot PX automaticky vyhledávat vaše blízké a udržovat je v záběru. Zachytí tedy i jedinečné okamžiky, které by jinak mohly oku fotografa uniknout. Objektiv s rozsahem ohniskových vzdáleností v přepočtu 19-57 mm a možností náklonu a rotace pokryje zorné pole 340˚ horizontálně a 110˚ vertikálně.

Uschovejte si to nejlepší z každého dne

Svůj digitální záznamník vzácných okamžiků si můžete prohlížet v aplikaci PowerShot PX pro iOS a Android¹ a nechat si chytrým fotoaparátem poradit, které snímky jsou nejzdařilejší a stojí za zachování. Vybrané snímky a videonahrávky se uloží na paměťovou kartu, z níž je lze snadno přesunout do počítače. S pomocí aplikace lze fotoaparát ovládat manuálně a komponovat dokonalé záběry, a to i na dálku bez nutnosti přístroj kontrolovat. Rodina si může dokonce přizpůsobit automatické nastavení: naklopit a pootočit objektiv pro úhel pohledu ve vlastním stylu a v aplikaci zvolit známé tváře, které budou mít při snímání vyšší prioritu. PowerShot PX může po připojení k PC s příslušnou ovládací aplikací sloužit i jako webkamera².

Další informace o fotoaparátu PowerShot PX naleznete na stránkách: http://www.canon.cz/cameras/powershot-px

Canon PowerShot PX - hlavní funkce a vlastnosti:

• Automatický záznam fotografií a videa
  • Otočný a náklopný objektiv s proměnlivou ohniskovou vzdáleností 19-57 mm (ekvivalent) s rozsahem 340˚ horizontálně a 110˚ vertikálně
  • Rozpoznávací technologie se schopností dát prioritu určitým tvářím
  • Manuální nastavení a správa snímků pomocí aplikace Connect pro Mini PTZ Cam
  • Wi-Fi a Bluetooth® usnadňují propojení s chytrými telefony a tablety³

Fotografie produktových novinek Canon jsou k dispozici ZDE.

Cena nového Canon PowerShot PX je 11 990 Kč.

1 Uživatelé si musí nainstalovat aplikaci Connect pro Mini PTZ.
2 Uživatelé si musí nainstalovat aplikaci Wireless Webcam Utility pro Mini PTZ.
3 Název Bluetooth® a logo jsou ochranné známky společnosti Bluetooth SIG, Inc. a společnost Canon Inc. je smí užívat na základě licence. Jiné ochranné známky a obchodní názvy náleží jejich příslušným vlastníkům. Vyžaduje, aby chytré zařízení bylo vybavené technologií Bluetooth verze 4.0 (nebo vyšší). Chytré zařízení musí také využívat operační systém iOS 8.4 (nebo novější) nebo Android 5.0 (nebo novější).