Canon na Expu v Dubaji zajistil kompletní tiskové a obrazové služby a inspiroval ke změnám

PRAHA, 27. dubna 2022 – Expo 2020 v Dubaji bylo výstavou, která oslavila lidskou genialitu a úspěchy v oblasti architektury, technologií, inovací nebo umění. Od začátku loňského října do konce března, kdy Expo skončilo, zde v roli oficiálního dodavatele tisku a zpracování obrazu působila společnost Canon. Pro tu byla výstava v Dubaji rovněž platformou, na níž prostřednictvím setkání s předními osobnostmi, diskusí a workshopů podněcovala publikum k zamyšlení nad tím, jak změnit svět k lepšímu.

Společnost Canon se během více než 20 interaktivních setkání a workshopů přímo na výstavišti věnovala široké škále témat včetně vzdělávání mladých lidí, budoucnosti chytrých měst, udržitelnosti a posílení postavení talentovaných žen.

Workshopy se zaměřily například na:

• Překlenutí problému nezaměstnanosti; Adam Pensotti, ředitel Canon Young People Programme, hovořil o tom, jak mohou kreativní dovednosti a technologie společně otevřít mladým lidem nové kariérní příležitosti.
  • Canon Young People Programme: Aktivity v oblasti klimatu a životního prostředí; setkání s Adamem Pensottim a Nevillem Ngomanem, držitelem titulu Mladý fotograf 2019 v kategorii životní prostředí, na němž se diskutovalo o tom, jak lze kreativní vyprávění příběhů využít pro inspiraci v oblasti boje s klimatickými změnami.
  • Hranice inovací Expo 2020: Jak mohou podniky budovat svoji stabilitu a odolnost vůči dopadům klimatických změn a zajistit si udržitelnou budoucnost? Diskuse mezi Peterem Braggem, ředitelem pro udržitelnost a vládní záležitosti společnosti Canon EMEA, a Priyou Sarmou, vedoucí oddělení korporátních záležitostí a udržitelnosti ve společnosti Unilever.

Vedle panelových diskusí a workshopů se mezi návštěvníky veletrhu Expo těšily velké oblibě interaktivní aktivity společnosti Canon přímo na výstavišti. Více než 8 000 lidí zachytilo své vzpomínky na akci ve fotografických studiích Canon a více než 20 000 lidí využilo k pořízení a sdílení fotografií četné digitální kiosky Canon rozmístěné po celém areálu. Profesionální služby Canon byly také k dispozici médiím, která se akce účastnila. Technici zajišťovali kontrolu, čištění a opravy a také zapůjčovali foto vybavení.

„Výstava Expo 2020 v Dubaji představuje zásadní milník pro objevování možností, jak změnit svět k lepšímu. My ve společnosti Canon jsme měli tu čest hrát na tomto festivalu klíčovou roli,“ uvedl Yuichi Ishizuka, prezident a generální ředitel společnosti Canon EMEA. „Kromě toho, že jsme poskytli organizátorům podporu, aby mohli nabídnout účastníkům výstavy vysoce kvalitní zážitky prostřednictvím našich tiskových, fotografických a technologických služeb, bylo neuvěřitelné sledovat nápady a vize pro budoucnost, které vzešly z prezentací a přednášek na této akci,“ dodává Ishizuka.