Vysoká kvalita v přísných termínech. Canon představil nové řady produkčních tiskáren imagePRESS V1350 a V900

PRAHA, 19. října 2022 – Společnost Canon Europe oznámila dva nové přírůstky do rodiny barevných digitálních produkčních tiskáren imagePRESS V, vlajkovou loď V1350 a řadu V900. Díky technologickým vylepšením, která posouvají výkon tiskáren imagePRESS na novou úroveň a zároveň usnadňují její používání, umožňuje řada V komerčním i interním poskytovatelům tiskových služeb překonat produkční výzvy a splnit požadavky zákazníků na vysoce kvalitní tisk v těch nejpřísnějších termínech.

Řada imagePRESS V, kterou lze přizpůsobit komerčním i interním tiskovým prostředím na základě velikosti a potřeb, je rodinou výkonných tonerových produkčních tiskových strojů, které nabízejí zvýšenou automatizaci. Díky ní jsou velmi přívětivé pro obsluhu. Dále nabízí bohaté možnosti podávání a dokončování a bezproblémovou integraci do stávajícího workflow prostřednictvím řídicích jednotek PRISMAsync nebo EFI Fiery.


K produkčnímu tiskovému stroji střední třídy imagePRESS V1000, který je na trhu od června, se připojil model V1350. Ten nabízí dosud nejvyšší rychlost tisku, produktivitu a odolnost. Produkční tiskový stroj pro nižší objemy V900 nabízí nejširší škálu aplikací tisknutelných na jednom kompaktním zařízení. Robustně konstruovaná řada byla navržena s ohledem na udržitelnost a je ideálním řešením pro nepřetržitý a spolehlivý tisk, konzistentní a stabilní barvy a bezkonkurenční přesnost soutisku přední a zadní strany. 


ImagePRESS V1350 – nejlepší produktivita ve své třídě


Vlajková loď imagePRESS V1350 nabízí výjimečný výkon a nejvyšší produktivitu ve své třídě barevných tonerových produkčních strojů. Díky své průmyslové konstrukci zvládne maximální rychlost tisku 135 stran za minutu a měsíční objem až 2,4 milionu stran A4, životnost je odhadována na 72 milionů stran A4. Zapojení vakuového podávacího mechanismu, plošší dráhy pro transport papíru, pokročilé fixační jednotky POD-SURF (Print on Demand-Surface Rapid Fusing) a integrovaného chladicího systému podporuje nepřetržitý tisk ve špičkové kvalitě, vysokou rychlostí a bez zasekávání papíru. To umožňuje komerčním i interním poskytovatelům tiskových služeb rychle a bez kompromisů uskutečňovat i náročné zakázky ve velkých objemech.


Kvalita k nerozeznání od ofsetového tisku je pro tiskárnu V1350 samozřejmostí, a to od prvního do posledního listu každé úlohy. Systém korekce barev Multi-D.A.T. automaticky zachovává barevnou stabilitu i při nepřetržitém tisku, přičemž vestavěný inline spektrofotometrický senzor automatizuje přesné nastavení barev. Tiskárna V1350 je určena pro produkci vysoce kvalitních tiskových aplikací, jako jsou brožury, letáky, špičkové poštovní zásilky a karty, a díky pokročilým registračním technologiím nabízí nejpřesnější soutisk přední a zadní strany ve své třídě (0,5 mm).


Díky podpoře nejširšího rozsahu gramáže médií (60 g/m2-500 g/m2) mezi barevnými digitálními tiskovými stroji, širokému výběru typů papíru (včetně strukturovaného a syntetického) a plné kompatibilitě s rozsáhlou řadou inline dokončovacích zařízení od společnosti Canon a předních technologických partnerů umožňuje tiskárna imagePRESS V1350 nabízet zákazníkům širokou škálu tiskových produktů libovolné délky.


Řada imagePRESS V900 – lehká produkční tiskárna pro větší flexibilitu


Základní model řady V, řada imagePRESS V900, je ideální pro tiskárny produkující měsíční objemy do 500 000 stran A4. Dodává se ve třech různých modelech – V900, V800 a V700, což odráží maximální rychlost každého z nich - 90 stran za minutu, 80 stran za minutu a 70 stran za minutu. Ocení ji rychlá produkční prostředí, kde je den co den vyžadována konzistentní vysoká kvalita, produktivita a výběr médií.


Nejenže je V900 nejkompaktnějším zařízením v rodině imagePRESS, ale díky podporovaným médiím - od 52g/m2 obyčejných a 70g/m2 natíraných médií až po 350g/m2 silná média, úzké obálky, stejně jako automatický oboustranný tisk prodloužených formátů do 762 mm (jednostranný tisk až do délky papíru 1,3 m), reliéfní a syntetický papír - nabízí ve své třídě největší pestrost aplikací, které lze na malém zařízení tisknout. Tuto všestrannost podporuje nejnovější vakuová technologie. Ta upravuje sací sílu podle hmotnosti papíru, čímž stabilizuje transport silného papíru, a také zařazení podávacích válců a zesílených transportních válců, které zlepšují stabilitu transportu tenkého, silného a krátkého papíru, rozšiřují rozsah médií, která lze použít, a zabraňují zasekávání papíru.


Model V900 přináší nové automatizační funkce, které šetří čas a práci a usnadňují používání. Odpadá tak potřeba vysoce kvalifikované obsluhy. Začlenění volitelného podavače originálů s jednoprůchodovým skenerem pro čtení barevného obrazu umožňuje zařízení provádět rychlé předtiskové úpravy předozadní  registrace (s působivou přesností 0,8 mm), barevné gradace, hustoty barev a sekundárního přenosového napětí pro zajištění vysoké kvality i na texturovaných médiích. Uživatelé jednoduše projedou vytištěné tabulky úprav automatickým podavačem dokumentů a zařízení V900 pak automaticky provede požadované úpravy. Mezi další časově úsporné funkce tiskárny V900 patří dálková upozornění, která obsluhu informují o nedostatku spotřebního materiálu.


Jennifer Kolloczeková, evropská seniorní ředitelka plánování, marketingu a inovací divize Product Printing ve společnosti Canon Europe, říká: "Přírůstky V1350 a V900 do naší řady imagePRESS V umožní komerčním i interním poskytovatelům tiskových služeb pracovat lépe a rychleji a nabízet zákazníkům více tiskových produktů s vysokou hodnotou. Řada imagePRESS V přináší nový pohled na konstrukci digitálních tonerových tiskových strojů a představuje pro poskytovatele tiskových služeb spolehlivé řešení, které jim umožní produkovat různorodé úlohy na jediném tiskovém stroji. Nabízí více automatizovaných funkcí, širokou škálu možností podávání a dokončování a snadnou integraci pracovních postupů. S využitím aplikací, jako je PRISMAsync Remote Manager pro vzdálené odesílání, monitorování a správu úloh na jednom nebo více tiskových strojích, a PRISMAlytics Dashboard pro sledování a analýzu klíčových ukazatelů výkonnosti, mohou uživatelé zvýšit ziskovost díky optimalizovanému výkonu tisku a těžit z omezení manuálních zásahů, menšího množství odpadu a vyšší produktivity. A díky větší volnosti ve výrobě mohou přijímat nové objemy tisku, nabízet větší podporu zákazníkům a rozvíjet své podnikání."