Nejnovější aktualizace firmwaru Canon EOS R System odemyká dechberoucí rozlišení

Praha, Česká republika – Canon Europe oznamuje aktualizace firmwaru pro EOS R3 a EOS R5, čímž reaguje na zpětnou vazbu a požadavky uživatelů. Firmware v1.40 pro EOS R3 usnadní kreativní zachycení rychle se pohybujících objektů pomocí funkce Panning Assist, zatímco firmware v1.81 pro EOS R5 nabízí vylepšené rozlišení. Canon také oznamuje nové funkce aplikace Mobile File Transfer, díky níž je ještě uživatelsky přívětivější a přizpůsobivější pro různá workflow.

Canon oznamuje nový firmware pro EOS R3 a EOS R5, který nastavuje nové standardy pro bezzrcadlovky

EOS R3

EOS R5

Nezmeškejte ani okamžik

S firmwarem v1.40 EOS R3 opět zvyšuje laťku v akční fotografii. S novou jedinečnou funkcí Canon Panning Assist lze během expozice použít stabilizaci obrazu a korekci rozmazání objektu. To zvyšuje počet úspěšných tzv. panning snímků (pohybující se objekt s pohybově neostrým okolím), které může fotograf pořídit, s časy závěrky až o dva kroky delšími, než bylo dřív možné, a se schopností zachovat ostré detaily.

Nejsou to jen bleskurychlé záběry z motorsportu, které tento upgrade podporuje. Uživatelé EOS R3 mohou nyní předregistrovat až 10 osob, aby bylo možné detekovat a sledovat jejich tváře na základě priority nastavené ve fotoaparátu1. To je užitečné zejména při fotografování skupin lidí na společenských událostech, jako jsou svatby.

Zjednodušte kreativní workflow

Aktualizace firmwaru v1.40 pro EOS R3 i firmware v1.81 pro EOS R5 umožňují automatickou ochranu snímků přenášených prostřednictvím protokolu FTP (File Transfer Protocol). To je důležité zejména pro agenturní a fotografy na volné noze, kteří nyní mohou zefektivnit své pracovní postupy a snadno identifikovat, které snímky již přenesli, když si stahují obsah karty do svého notebooku.

Vylepšené rozlišení

Firmware v1.81 pro EOS R5 umožňuje integrovanému mechanismu stabilizátoru obrazu postupně pohybovat snímačem, a replikovat tak efekt menších pixelů, což produkuje snímky s vyšším rozlišením – až 400 MP. Takový detail je ideální pro fotografy, kteří chtějí zachytit úžasnou architekturu a krajinu na cestách.

Vylepšený mobilní přenos souborů

Společnost Canon rovněž oznámila, že do aplikace Mobile File Transfer přidala nové funkce, které vycházejí vstříc rostoucím nárokům uživatelů. Aplikace Mobile File Transfer umožňuje nahrávat a přenášet velké množství snímků na servery FTP/FTPS/SFTP prostřednictvím mobilních zařízení 5G. Aktualizace aplikace zahrnuje zámek obrazovky, který zabraňuje náhodné operaci během přenosu, a možnost změnit a upravit nastavení serveru FTP před přenosem pro maximální produktivitu. Vylepšení uživatelského rozhraní (UI) bylo také provedeno v reakci na zpětnou vazbu od profesionálů.

Aktualizace firmwaru jsou k dispozici prostřednictvím aplikace Canon Camera Connect nebo prostřednictvím webu podpory: www.canon.cz/support/

1. Tato funkce nemusí fungovat, pokud jsou tváře příliš malé na to, aby je bylo možné detekovat, jsou z profilu, nebo jsou natočeny pod úhlem, nebo jsou částečně skryté; dále ve scénách, kde se objekt pohybuje; nebo v důsledku určitých podmínek fotografování.