Canon ukázal nové vysokorychlostní inkoustové tiskárny ProStream 2000 pro komerční a obchodní komunikaci a novou vlajkovou loď ProStream 3160

PRAHA, 26. března 2024 – Společnost Canon představila novou řadu inkoustových tiskových strojů ProStream 2000 pro komerční tisk a poskytovatele služeb v oblasti firemní komunikace, kteří usilují o mimořádně výhodný poměr výkon/cena pro aplikace na média o gramáži až 150 g/m2 a na nenatírané papíry. Modely řady ProStream 2000, které tisknou rychlostí až 133 m/min na standardní ofsetová natíraná i nenatíraná média a média optimalizovaná pro inkoustový tisk od 28 g/m2 do 150 g/m2, nabízejí lepší poměr výkon/cena, jsou o 20 % kratší než ProStream 3000 a spotřebují o 10 % méně energie1.

  • Řada Canon ProStream 2000 zahrnuje dva modely: model 2080 s rychlostí 80 m/min a model 2133 s rychlostí 133 m/min.

  • Řada ProStream 2000 zaručuje vysoce kvalitní aplikace na natíraných i nenatíraných médiích s atraktivním poměrem výkon/ cena.

  • Model ProStream 3160 dosahuje rychlosti 160 m/min a je novou vlajkovou lodí řady ProStream 3000.

Představen byl také nový model ProStream 3160, vlajková loď řady ProStream 3000 s rychlostí tisku 160 m/min. Nová sada polymerových pigmentových inkoustů, která je rovněž součástí řady ProStream 2000, zajišťuje vysokou, konzistentní kvalitu tisku blízkou ofsetovému tisku při uvedené rychlosti a zároveň rozšiřuje rozsah gramáže médií a zvyšuje rychlost. Jak řada ProStream 2000, tak ProStream 3160 zajišťují ultrarychlou produkci a umožňují tiskařským firmám přesunout ještě větší objemy práce z ofsetových a starších technologií.

Nová řada ProStream 2000 představuje ideální investici do inkoustového tisku pro poskytovatele běžných i specializovaných komerčních tiskových služeb, kteří produkují převážně vysoce kvalitní aplikace na média s nižší gramáží nebo na širokou škálu typů a gramáží médií a chtějí přejít při velkoobjemových zakázkách z ofsetu na digitální tisk. Oba modely podporují tisk na média až do 300 g/m2 při nižší rychlosti. Řada ProStream 2000 osloví také tiskárny knih, které tisknou převážně na nenatíraná média, ale chtějí rozšířit svou nabídku o tisk na natíraná média. Budou také vhodnou volbou pro společnosti zabývající se komerční komunikací, které chtějí rozšířit svou nabídku tiskových zakázek nad rámec tradičního tisku, jako jsou zprávy, faktury a výkazy, o prémiový direct mail, brožury a bulletiny díky nákladově efektivnímu a flexibilnímu způsobu výroby.

Nová řada zahrnuje dva modely – ProStream 2080 s rychlostí tisku 80 m/min a ProStream 2133 s rychlostí tisku 133 m/min – a umožňuje oboustranný tisk až 1 790 čtyřbarevných stran A4 za minutu nebo 11 300 archů B2 za hodinu, což odpovídá 58 milionům stran A4 za měsíc, a to na tiskový materiál o šířce až 558 mm.

Optimální kvalitu tisku aplikací při všech rychlostech zajišťují piezoelektrické tiskové hlavy s rozlišením 1200 dpi s technologií Drop On Demand a řešením pro úpravu papíru Canon Smart ColorGrip spolu s novou sadou polymerových pigmentových inkoustů pro rozšířený barevný gamut (jasnější červenou a tmavší černou), vynikající odolnost proti otěru a aplikace připravené pro zdobení lesklým lakem. K zajištění konzistentní kvality od první do poslední stránky přispívá také systém Canon Inline Quality Control, vysoce výkonný kamerový systém, který kontroluje kvalitu tisku a automaticky provádí změny v reálném čase. Řada ProStream 2000 navíc disponuje systémy, které zajišťují stabilní, nepřetržitý přísun inkoustu při tisku s vyšším pokrytím inkoustem vysokou rychlostí, a zaručují tak konstantní, rovnoměrnou kvalitu tisku. Tato kvalita výstupu byla také nezávisle certifikována Výzkumným ústavem pro mediální technologie Fogra na nejvyšší standard „A“ v rámci certifikace Fogra 51.

Řada ProStream 2000 je důkazem, že se společnost Canon zaměřuje na snižování dopadu svých produktů a činností na životní prostředí. Proto má tato řada o 29 % nižší spotřebu energie a produkuje o 36 % méně emisí a tepla než předchozí řada ProStream 1000 při zachování stejného rozsahu rychlostí a gramáže médií. Stejně jako u ProStream 3000 je systém vysoce automatizovaný – včetně automatického rozpoznání slepu pásu papíru – což zajišťuje minimální plýtvání a snadné používání. Napájecí část tiskáren řady 2000 byla také přesunuta tak, aby byla lépe přístupná a umožňovala snadnější a rychlejší servis.

Hans Schmidbauer, ředitel marketingu a inovací pro komerční tisk společnosti Canon v regionu EMEA, uvedl: „Společnost Canon se neustále snaží přinášet nové technologie, které našim zákazníkům nabízejí maximální hodnotu z hlediska návratnosti jejich investic a umožňují jim přizpůsobit se a uspět v měnících se tržních podmínkách. V případě technologie ProStream přinášejí inovace, které jsme představili v posledních letech, poskytovatelům tiskových služeb výjimečnou kvalitu, produktivitu a nákladovou efektivitu při velkých objemech aplikací na vyžádání na různých typech a gramážích médií. A s uvedením zařízení ProStream 3160 s rychlostí tisku 160 metrů za minutu dále zvyšujeme rentabilitu a nabízíme zákazníkům ještě větší hospodárnost.

Chápeme, že neexistuje jedna univerzální tiskárna vhodná pro všechny. Díky uvedení nové řady ProStream 2000 máme nyní k dispozici ucelené portfolio inkoustových produkčních tiskových strojů, archových i rotačních, které dokáží vyhovět individuálním potřebám z hlediska aplikací a objemů každé běžné komerční a online tiskárny, výrobce knih, specialisty na fotografické produkty a tiskárny obchodních sdělení. Řada ProStream 2000 s menšími rozměry nabízí příznivý poměr výkon/cena pro aplikace tištěné na lehčí papíry, ať už natírané nebo nenatírané, a zpřístupňuje výhody řady ProStream širšímu okruhu komerčních tiskáren. Stejně tak je řada ProStream 2000 vhodnou volbou pro společnosti zabývající se obchodní komunikací, které hledají flexibilní řešení, jež jim umožní rozšířit portfolio o prémiovější produkty tištěné na natírané papíry nebo zavést výrobu takových produktů, které dříve musely zadávat externím dodavatelům.“

Řada ProStream 2000 bude mít celosvětovou premiéru na veletrhu drupa 2024 (28. května - 7. června 2024, Düsseldorf, Německo), kde představí v živém výrobním procesu širokou škálu tiskových aplikací.
Nová řada ProStream 2000 i ProStream 3160 jsou již v prodeji přímo u společnosti Canon.

Další informace o řadě Canon ProStream 2000 naleznete na adrese: https://www.canon-europe.com/business/products/production-printers/digital-presses/prostream-2000-series/

Další informace o řadě Canon ProStream 3160 naleznete na adrese: https://www.canon-europe.com/business/products/production-printers/digital-presses/prostream-3000-series/

Další informace:
Obrázky-Download

  1. Test spotřeby energie provedený na papíru UPM FinesseMatt 115 g/m2 pro tiskovou úlohu s průměrným pokrytím inkoustem na trhu s grafickými aplikacemi.