Canon na veletrhu drupa plánuje evropské premiéry tiskáren knih, etiket i reliéfu

PRAHA, 21. května 2024 – Jeden z největších stánků o rozloze přes 4600 m2, komplexní portfolio pro poskytovatele tiskových služeb včetně několika evropských premiér a multismyslový zážitek k tomu. To vše si společnost Canon připravila na veletrh drupa 2024, který se koná v německém Düsseldorfu od 28. května do 7. června 2024.

Canon stand at drupa 2024

„Srdečně zveme všechny zájemce k návštěvě stánku Canonu, kde pod mottem `Power to Move` představíme celý ekosystém technologií i služeb umožňující tiskařům transformovat jejich podnikání,” říká Eva Kučmášová, ředitelka marketingové a korporátní komunikace Canonu ve střední Evropě. Centrem velkorysého výstavního a společenského prostoru bude tzv. Jádro, které návštěvníkům atraktivní formou předvede možnosti dnešního tisku. “V Jádru se Canon ukáže z méně známé perspektivy. Lidé se zde budou moci na vlastní kůži přesvědčit, jaký potenciál se skrývá v tisku,” láká Kučmášová.

Kolem Jádra budou uspořádány technologie Canonu podle jednotlivých odvětví: komerční tisk, publikování včetně knihtisku, reklamní komunikace, tisk etiket a obalů, interiérové dekorace a také vnitropodnikový a CAD tisk včetně řešení pro architekturu, inženýrství a výrobu. Chybět nebude množství případových studií nebo možnost konzultací s odborníky. Velká část stánku bude také věnovaná udržitelnosti tisku a tomu, jak do podnikání implementovat postupy šetrné vůči životnímu prostředí.

„Ať už se návštěvníci zajímají o inkoustový nebo tonerový, barevný nebo černobílý, malo nebo velkoformátový tisk, odborníci Canonu budou připraveni poradit firmám všech typů a velikostí, jak vybrat ty nejlepší digitální technologie, pracovní postupy a média. To vše s ohledem na jejich provoz, objem produkce, profil zákazníků a ambice růstu,“ dodává Eva Kučmášová.

Evropské premiéry

Zde jsou nejzajímavější novinky v oblasti produkčního tisku, které Canon na veletrhu představí:

Poprvé mimo Japonsko se veřejně představí tiskárna pro průmyslovou výrobu etiket LabelStream LS2000. Stroj, který bude v regionu EMEA v prodeji od roku 2025, tiskne v barvách CMYK plus bílé na samolepicí substráty. Využívá novou sadou inkoustů navrženou tak, aby splňovala normy pro bezpečnost potravin.
Dva nové modely vysokorychlostních inkoustových tiskáren ColorStream 8200 a 8110. Prvně jmenovaný je nyní nejproduktivnějším modelem řady s rychlostí až 200 m za minutu, což odpovídá zhruba 2 700 stranám A4. Díky tomu je ideální pro obchodní komunikaci, transakční a knižní tiskárny a poskytovatele veřejných služeb, kteří potřebují snadno zvládat produkční špičky.
Inkoustové tiskárny ProStream 2000 a ProStream 3160 zajišťující ultrarychlou produkci a umožňující přesunout větší objemy práce z ofsetových technologií na digitální tisk. Uplatňují se zde nové polymerové pigmentové inkousty zajišťující konzistentní kvalitu tisku blízkou ofsetu při rychlosti až 160 m/min (řada ProStream 3160) a zároveň rozšiřující rozsah gramáže médií.
Novou řadu flatbed tiskáren Arizona 2300 FLXflow pro střední až velkoobjemový trh velkoformátové grafiky. Ta umožňuje interním nebo komerčním poskytovatelům tiskových služeb přizpůsobit se rostoucí poptávce po osobitých aplikacích a zároveň zajišťuje, aby personalizace zůstala ekonomicky výhodná. Nejnovější verze systému PRISMAelevate XL zdvojnásobuje výšku tisku s Arizonou na 4 mm a tím pomáhá uživatelům vytvářet na dotyk výrazné reliéfní tiskové aplikace.
Nejnovější modely řady velkoformátových tiskáren imagePROGRAF PRO určených pro profesionální tisk fotografií a uměleckých děl a imagePROGRAF GP pro nápaditou produkci plakátů.

Simulace reálného provozu

„Naším cílem je nasimulovat na veletrhu reálný provoz, který kombinuje technologie Canonu pro produktivitu workflow, tisková média a tisková řešení s přípravným a dokončovacím zpracováním od více než deseti našich partnerů. Prostřednictvím příběhů úspěšných zákazníků, inovativních aplikací a vynalézavých obchodních modelů se návštěvníci seznámí s mnoha kreativními možnostmi digitálního tisku on-demand,“ uzavírá svou pozvánku Eva Kučmášová.

Drupa je největším světovým veletrhem zaměřeným na tiskařské technologie a grafický průmysl. Koná se jednou za čtyři roky a účastní se jej kolem 1800 vystavovatelů ze 183 zemí světa. Celková výstavní plocha na veletrhu je 158 237 m2. Součástí programu, který trvá od 28. května do 7. června, jsou i přednášky a odborné semináře se špičkami oboru. Předchozí veletrh navštívilo přes 260 000 lidí z celého světa a pořadatelé očekávají podobný zájem i letos.

Více o veletrhu drupa 2024 najdete zde.