Světová špička a třída sama pro sebe – Canon získává šest ocenění EISA 2020

Praha, 15. srpna 2020 – Společnost Canon opět zvyšuje laťku technických inovací a optické kvality. Její bezzrcadlové a DSLR přístroje a objektivy letos získaly šest prestižních ocenění odborné asociace pro obrazovou a zvukovou techniku EISA. Navzdory letošním bezprecedentním komplikacím přinesla společnost Canon na trh nové produkty, které posouvají hranice a otevírají fotografům a filmařům nové možnosti.

Canon EOR R5 oceněný světovými fotografickými novináři přepisuje definici profesionálních bezzrcadlových přístrojů


Za svůj revoluční bezzrcadlový fotoaparát EOS R5 získala společnost Canon prestižní ocenění EISA v kategorii inovací u fotoaparátů. Zrcadlovka Canon EOS-1D X Mark III získala ocenění EISA v kategorii profesionálních fotoaparátů, a posílila tak svoji reputaci špičkového fotografického přístroje vyhledávaného profesionálními fotografy na celém světě. Široce uznávaný EOS 90D si zase odnáší cenu v kategorii přístrojů formátu APS-C. Ocenění EISA získaly i čtyři objektivy Canon řady RF – lehké kompaktní modely vybavené užitečnými technologiemi, a to RF 70-200 mm F2,8L IS USM, RF 24-70 mm F2,8L IS USM, RF 600 mm a RF 800 mm F11 IS STM.


Tyto úspěchy potvrzují dlouholeté úsilí společnosti Canon přinášet špičkové technologie na poli optiky díky intenzivnímu výzkumu a vývoji za současného zohledňování zpětné vazby od zákazníků. Oceněné produkty jsou dokladem její pokračující podpory jak zrcadlovek, tak bezzrcadlových systémů, a fotografům a filmařům nabízí konkurenceschopnou, ucelenou nabídku, která jim umožní dosahovat dosud nemožného.


Úplný seznam produktů Canon, které získaly ocenění EISA 2020:


  • Canon EOS R5Ocenění EISA 2020-2021 - inovace u fotoaparátů
  • Canon EOS-1D X Mark III – Ocenění EISA 2020-2021 - nejlepší profesionální fotoaparát
  • Canon EOS 90D – Ocenění EISA 2020-2021 - nejlepší fotoaparát formátu APS-C
  • RF 70-200 mm F2,8L IS USMOcenění EISA 2020-2021 - objektiv roku
  • RF 24-70 mm F2,8L IS USMOcenění EISA 2020-2021 - nejlepší standardní objektiv s proměnnou ohniskovou vzdáleností
  • Canon RF 600 mm a RF 800 mm F11 IS STMOcenění EISA 2020-2021 - inovace u objektivů

Issei Morimoto, Senior Vice President společnosti Canon Europe, řekl: „Tato prestižní ocenění jednoznačně dokládají, že porota EISA složená z uznávaných odborníků považuje výkon, konstrukci, inovativnost a technické schopnosti našich produktů za mimořádné. Navzdory letošním bezprecedentním globálním problémům společnost Canon na trh uvedla řadu špičkových produktů založených na jejích vlastních technologiích, které uspokojují a překonávají očekávání zákazníků z celého světa. Má tedy co nabídnout každému profesionálnímu i amatérskému fotografovi či filmaři.“


Minulý měsíc společnost Canon představila dosud největší skupinu produktů – dva nové bezzrcadlové přístroje EOS R5 a EOS R6, čtyři nové objektivy řady RF a dva nové telekonvertory, které rozšiřují dostupný rozsah ohniskových vzdáleností u objektivů RF, a profesionální tiskárnu imagePROGRAF PRO-300. Tato oznámení následovala po jiné významné novince představené v lednu – nejvyšší zrcadlovce EOS-1D X Mark III, netrpělivě očekávané profesionálními sportovními a přírodními fotografy.


Další informace o asociaci EISA naleznete na stránkách: www.eisa.eu/