Dobročinný projekt Kopírka hledá kancelář udělal letos radost 15 neziskovkám z celé republiky

PRAHA, 10. listopadu 2021 – Patnáct neziskových organizací od Plzně po Nový Jičín bylo obdarováno použitými, ale stále spolehlivými a výkonnými kancelářskými multifunkcemi. Jde o vítěze už pátého ročníku dobročinného projektu Kopírka hledá kancelář, který pořádá společnost Canon se svými obchodními partnery. Slavnostní vyhlášení proběhlo v pražské kavárně AdAstra, která zaměstnává hendikepované.

Kopírka hledá kancelář je dlouhodobým projektem Canonu, jehož cílem je přispívat k prodloužení životního cyklu kancelářských přístrojů a zároveň pomoci tam, kde se materiálního vybavení zpravidla nedostává – v neziskovkách. Canon i jeho partneři každoročně věnují stolní i „chodbové“ multifunkce, které by kvůli obměně firemní tiskové flotily byly odsouzeny k recyklaci, ale díky projektu mohou ještě dlouho sloužit dobré věci.


Do letošního pátého ročníku se zapojily tři desítky organizací z celé republiky. Podmínkou účasti bylo stejně jako v předchozích letech zaslání kreativní přihlášky, v níž neziskovky oslovily multifunkci a originálním způsobem jí sdělily, proč zrovna ony pomoc potřebují. Přicházely tak básně, komiksy, kresby, videa, a dokonce originální píseň složená a nazpívaná přímo pro Canon nebo „parte“ starší kopírky, která už dosloužila.


„Máme radost z velkého zájmu o tento projekt a stále stoupající kvalitu kreativních přihlášek. V Canonu jsme velmi pyšní na to, že můžeme pomoci neziskovkám, které si to za svou dlouhodobou činnost zaslouží, a ještě ušetřit životní prostředí. Mě osobně těší, že se náš český dobročinný projekt navíc daří rozšiřovat i za hranice. Nově funguje také v Polsku a věřím, že se postupně přidají i další země,“ říká Eva Kučmášová, šéfka komunikace Canonu ve střední Evropě.


Štěstí se usmálo celkem na 15 přihlášených, třeba Mobilní hospic Strom života z Nového Jičína, pražskou pacientskou organizaci Migréna-help, ústecký klub stomiků 100MICI UL, vznikající Národní basketbalové muzeum v Pelhřimově nebo Goskobelu, sdružení rodičů a přátel dětského sboru Kajetán z Plzně. „Vybírali jsme jednak na základě kvality a originality došlých přihlášek, ale i s ohledem na oborovou a regionální pestrost,“ upřesňuje Kučmášová.


Slavnostní vyhlášení v duchu projektu


Zástupci organizací se sešli ve středu 3. listopadu na slavnostním vyhlášení projektu v pražské kavárně AdAstra. Zúčastnili se jej zástupci společnosti Canon i obdarovaných neziskovek, za Národní basketbalové muzeum dorazila i bývalá reprezentantka a vicemistryně světa Kateřina Elhotová.


„Setkání s neziskovkami je velmi důležitou součástí projektu Kopírka hledá kancelář a bylo nám velmi líto, že jsme takto nemohli kvůli pandemii zakončit loňský ročník. O to víc si ceníme, že si do Prahy letos našli cestu zástupci i z Ostravy nebo Ústí nad Labem a mohli jsme se společně lépe poznat. Spojení s kavárnou, která sama zaměstnává hendikepované, je přirozené,“ říká Jitka Štědroňová z Canonu.


Multifunkce do letošního ročníku projektu Kopírka hledá kancelář věnovala firma Canon a partnerské společnosti VDC kancelářská technika, ICC a Can 21. Projekt bude pokračovat i v roce 2022. Pro více informací sledujte webovou stránku projektu.